Inför torsdagens Madrid

Idag kommer han, Nadal. Framåt kvällen. Inga toppspelare idag heller men Nadal, det kan ju duga bra kanske. Även om det igår återigen var åt det negativa hållet gällande hans uttalanden. Nu kände han sig helt plötsligt skitdålig igen och skulle du fortsätta såhär, då skulle han aldrig ens spela Franska öppna bla bla bla. Det känns lite lynnigt det där. Som att om han sovit gott, då jävlar. En sämre natts sömn, ja då ska det packas ihop och gås hem, typ.

Regnfritt väntas i Madrid idag också förresten samt imorgon fredag. Sen verkar det som att de lyckats flytta det mesta av regnet till natten mellan fredag och lördag så ska nog kunna bli bra ändå det här.

Undrar när Nishioka plockar sina poäng egentligen för han vinner ju typ aldrig matcher. Nu är han på väg ner i ranking dock. Snart på gränsen till att ryka från topp-100. Det går nog inte att leva hur länge som helst på att man borde vara bra trots allt. Oklart om det är något bra eller dåligt men Felix har väl nu i alla fall stabiliserats på en nivå som en topp-50-spelare men inte med någon vidare marginal. Sjukt ändå, det känns inte ens aktuellt att han ska komma tillbaka till toppen igen men samtidigt. Under delar av förra säsongen kändes det som att han skulle ryka från atp-touren. Ska väl mycket till om Nishioka ska göra något där skulle jag säga. Han är inte dålig på grus egentligen men han blir ganska tunn på underlaget.

De andra matcherna. Nej, jag drar en gräns här. Ingen vill titta på dem.

Nya matcher tidigast 12:30 men antagligen lite senare. Det ska spelas en match innan på de här banorna.

Visst var det lite roligare matcher igår eller var det mest mitt humör som var bättre? Tycker det kändes lite hetare på förhand då.

Man får väl rikta in sig på Gasquet-Sonego här men Gasquet, han håller inte längre och Sonego har ingen form heller. Rent kvalitetsmässigt är det faktiskt ingen bra match i första omgången. Det är mer namnen som är bra.

Lajovic och Monteiro, supertråkiga, men där kommer det bli bra spel i alla fall. Riktigt tunga grusbollare båda två så gillar man grustennis, och det gör man ju, då kan man stanna där en stund.

Han har inte riktigt följt upp sin superstart på året, Mensik. Men bra läge att komma igång igen här kanske. Det var på hardcourt han slog igenom stort i början av året men tittar man på hans spel på challengertouren så spelade han mest på grus, och var väl också egentligen bäst där. Grusförhållandena i Madrid borde passa honom också. På tal om det, Hanfmann, utpräglad höghöjdsspecialist. Men det är i alpländerna i mellaneuropa han brukar få till det snarare än här i Madrid eller i Sydamerika. Ingen superform på honom heller. Jag tror Mensik vinner. Rätt trevligt odds där.

Det var många skrällar i Madrid förra året. Zhang en av de som skrällde med en kvartsfinalplats. 180 poäng för honom att försvara här. Ganska mycket det. Och inte ens favorit i första rundan trots en rätt okej lottning. Kecmanovic lyckas inte riktigt etablera sig som någon bra topp-50-spelare. Frågan är om de där oddsen verkligen är korrekta sett till Zhangs prestation här förra året. Jag skulle nog säga att han möjligen borde vara favorit.

Bautista har faktiskt höjd sig lite senaste veckorna. Bra chans att ta en ny vinst här och intressant att se om han kanske kan få till ytterligare en höjning närmaste tiden. Jag tycker inte att han rent allmänt känns redo att försvinna från toppen redan nu.

Så kommer han här framåt kvällen, Nadal. Vi pratade väl om det häromdagen men Blanch är 16 år och ännu inte ens nära challengertouren varken vad gäller ranking eller nivå. Så det blir väl lite som att möta ett barn för Nadal det här. Just den här matchen tycker jag inte känns så intressant för det kommer liksom inte gå att utläsa något. Inte åt det positiva hållet men det är klart, skulle han få problem här, Nadal. Då vet man hur illa det är.