Inför lördagens Madrid

Sådär kan det gå! Inget försnack igår och jag antar att de allra flesta satt och tuggade på någon kroppsdel av stressen från detta.

Men nu så. Nu är vi med igen. Dags att prata om dagens matcher.

Purcell, där snackar vi gubben i lådan. Han är ju rätt sämst, men sen kan han vinna en eller flera matcher, helt slumpartat. Man vet aldrig när och inte på vilket underlag. Men jag får väl säga det. Jag har svårt att förstå att han är topp-100. Det enda som talar för honom i den här matchen är väl att han ofta överpresterar när man möter starkare motstånd.

Rätt sömnig inledning på säsongen från Lehecka. Hur är han på grus då? Frågar man siffrorna så är han sen han kom upp på atp-touren ganska svag men på challengertouren spelade han mest på grus, och var riktigt bra. Sanningen lite mittemellan. Han har ett spel med små marginaler som ska passa lite bättre på snabbare underlag men hans rutin av grus är så stor att han ska klara det lika bra skulle jag säga. Man kan väl jämföra med Berdych. Han borde med sitt spel vara sämre på grus än på andra underlag, men han var det inte. Borde verkligen slå Medjedovic, Lehecka men hans form är lite dammig.

Tsitsipas kommer säkert ha en sån där grussäsong där han aldrig floppar och poängen väller in. Monteiro är ingen jättedödare direkt.

Det känns ju som att turneringen pågått ett tag men det är först nu som Sinner kliver in. Lite knepigt, men så är det. Kompisen Sonego på andra sidan nätet. Jag tror inte Sonego tror på vinst direkt så att säga.

Medvedev, hur är grushumöret där nu då? Det var väl inte på topp i Monte Carlo kanske. Arnaldi definitivt inte ofarlig. Jag håller med oddsen. Frågan är om Medvedev ens är så mycket bättre än Arnaldi på grus.

Att få Bublik som seedad spelare, lite jackpott kan man väl kalla det. Carbellas Baena slog Köpfer i ett avgörande sets tiebreak i första rundan. Det tiebreaket var i princip värt två vinster.

Lite dåligt med såna där riktiga toppmatcher idag men här kommer de två man vill se efter varandra.

Dimitrov-Mensik kan nog vara dagens bästa match skulle jag säga. Dimitrov, toppspelare mot Mensik, spännande spelare. Dimitrov föll lite snöpligt och orättvist mot Rune i Monte Carlo men jag tycker inte det säger något om hans form eller nåt sånt. Han känns väldans spännande inför grussäsongen och Mensik, spännande rent allmänt. Bra match.

Och så har vi Nadal. Repris på förra veckans match i Barcelona där Nadal var chanslös inledningsvis, sen kom han tillbaka och hade lite hugg i ett halvt set innan han föll ihop. Jag tycker egentligen inte det finns något i den matchen som indikerar att han skulle vinna idag men man vet aldrig. Han kan ju ha hittat något lite mer, lite bättre och då kan man samtidigt säga att steget till att vinna väl inte är jättestort sett till hur det såg ut förra veckan.

Oddsen mellan Felix och Mannarino kan nog se lite konstiga ut men Mannarino är klappkass på grus, varken mer eller mindre.

Lite sådär halvbra matcher avslutar dagen. Fonseca är en ung spelare som är rätt bra redan nu och Norrie sliter ordentligt med både nivå och form numera. Inte alls en given seger för Norrie. Bautista-Khachanov, det är ju bra. Bautista lite på väg tillbaka, Khachanov en bombsäker topp-20-spelare nu för tiden. Bra match. Och så ska väl Ruud klara Kecmanovic rätt enkelt i sista matchen.

Så ser det ut. Nu kör vi!