Madrid – måndag

Jag brukar ju vara rätt pålitlig vad gäller att hålla igång försnacket till speldagarna men Madrid hittills, dåligt. Det har varit en kombination av privata bestyr och en del jobbbestyr också faktiskt. Kanske något som gäller bloggen, vem vet. Och jag tror inte det i så fall blir till det sämre för er precis. Men där får ni hålla er till tåls lite till.

Nu, dags att hugga tag i Madrid igen. Jag tycker vi kör ett vanligt försnack och så väver vi in lite snack om vad som hänt i det.

Idag ska vi plocka fram åttondelsfinalister även på den övre halvan.

Shelton fullständigt krossade Machac i sin första match i turneirngen. Den hade ju inte jag gissat på. Och Bublik slog Carballes Baena, den hade jag inte heller gissat på även om Bublik sannerligen är gubben i lådan och Carballes Baena är ingen bra spelare på den här nivån precis. Shelton, någon spelare borde väl kunna utnyttja förhållandena kan jag tycka och varför inte han med en av de absolut hårdaste servar som finns. Nu de här två mot varandra och Shelton är mindre slarvig och mycket bättre. Jag håller med oddsen. Han bara ska vinna.

Medvedev var lite pressad av Arnaldi men vidare. Korda hade inga problem i sin första match och nu blir den här av. Klart intressant. Medvedev så klart ett rejält snäpp bättre men Korda har inga problem med grus. Medvedev har problem med grus. Jag tror att det mycket väl kan skrälla där. Medvedev känns inte som någon trygg favorit idag.

Det skulle varit Lehecka-Tsitsipas men han klagar nog inte över att få Monteiro istället, Lehecka. Tsitsipas klagade över fysiken efter sin match, att han inte var på topp helt enkelt och det verkar väl rimligt. Monteiro är liksom ingen man förlorar mot som toppspelare. Tycker man på oddsen värderat in den vinsten lite för mycket här. Lehecka är en spelare på en helt annan nivå och jag tror han är bättre på grus än vad de flesta tror.

När toppspelarna svajar lite grann, bryr sig lite mindre, eller inte är med, Man måste ju räkna med Ruud som en av de främsta favoriterna i en sån här turnering. Final i Monte Carlo, titel i Barcelona, och allt han gjort på grus på senare år. Han ska besegras så att säga. Norrie hade behövt vara i sin absolut bästa form och ännu lite bättre för att ha chans idag skulle jag säga. Där är han inte just nu.

Sen kommer han, Rafael, och lite obehagligt skulle jag säga att han inte får möta en riktig motståndare idag. Nu blir det plötsligt press på honom efter den fantastiska vinstmatchen mot De Minaur häromdagen och lite fara är det för en floppinsats här skulle jag säga. För den här typen av press, att folk förväntar sig något av honom, den har Nadal inte hanterat bra de senaste åren. Cachin slog ut en mycket svag Tiafoe i förra omgången och det ska sägas, hade det varit Tiafoe på andra sidan nätet, då hade oddsen varit helt annorlunda. Nadal var riktigt bra mot De Minaur och han var själv också otroligt nöjd efter matchen. Ordentligt med vila inför den här matchen talar för en ny bra insats men som sagt, det är ett annat, jobbigare läge för honom nu. Förlorar han är blir slutbetyget på Madrid ändå en flopp och det vill han nog inte ha sett till det han fick uppleva häromdagen. Noterbart att Nadal är på Tsitsipas del av lottningen. Han får alltså troligen Lehecka i åttondel och sen som värst Medvedev i kvart innan han få Sinner i semi. Tänk ändå att få se Nadal i en semifinal. Det hade varit en upplevelse det. Att han ska kunna röra Sinner, det tror jag däremot inte särskilt på. Inte just nu i alla fall.

Mensik slog Dimitrov i en riktigt bra match i förra omgången. Han är bra, Mensik och som sagt, kanske farligare på grus än på hardcourt till och med. Nu Felix som motståndare och helt ärligt, jag tror att Mensik bara är för bra. Det oddset kan man alltså definitivt titta till.

Cobollo-Khachanov, det är inte dagens bästa match va?

Och så hade vi väl på tal om odds kunnat bjuda på 1,01 på Sinner ändå? Han har ju lite svaga ben. Tänk om ett av dem bara går av? Då kan det bli jämnt mot Kotov.