Inför onsdagens kvartar

Då kör vi. Försnack!

16:00 Alcaraz-Rublev 1,22-4,00 Bethard

Här ska det pangas. Han möter inte direkt de här lugna, malande grusarbetarna den här veckan. Alcaraz. Om de nu finns fortfarande för den delen. Det gör de ju, men de är inte så vansinnigt många.

Bara en match mellan de här två hittills. Alcaraz vann relativt enkelt.

Idag då?

Går man efter Alcaraz hittills under turneringen blir det väl problem, men det kanske egentligen snarare talar för att han ska kunna skärpa sig och vara lite mer på sin vakt här. Samtidigt som frågan är hur bra det här egentligen passar Alcaraz, att möta spelare som vill göra lite samma som honom. Risken är att det blir lite för ryckigt, lite för lite spel, och det slutar med att vara servebetonat och små marginaler istället. Jag ser en liten risk där, det här kanske är en av de spelstilar som är lite sämre för Alcaraz att möta.

Men total klasskillnad givetvis och har han nu tagit sig såhär långt, Alcaraz, varför skulle han vilja falla här. Den eventuella semifinalen ser också ruggigt överkomlig ut vilket han nog har koll på så ja, det lutkar väl Alcaraz hela vägen det här trots allt.

21;30 Fritz-Cerundolo 1,53-2,50 Bethard

Det här är väl inte kvarten man hade chansat på kanske eller ja, inte så vansinnigt långt ifrån heller kanske. Fritz var på en ganska öppen del och Cerundolo på grus, det är väl inget konstigt i det. Nu när han verkar ha hittat tillbaka igen är han en ruggigt kapabel spelare.

Jag tycker oddset på Cerundolo lockar en del här. Visst är Fritz effektiv och stabil och gjorde det bra mot Hurkacz. Cerundolo har varit dålig länge. Men man lär ju vara på sin vakt lite grann när Cerundolo såg ut som han gjorde igår och om man tänker en möjlig matchbild här. Det kan nog lätt bli så att Fritz blir lite målvakt när Cerundolo öser på och i ett sånt läge är inte Fritz något bra.

Jag tror skräll. Om det nu är en skräll att Cerundolo slår Fritz på grus.