Rom-lottningen

Idag händer inte mycket. Kvalfinaler i Rom visserligen så lite livescore kan man väl trycka in men inte mycket av värde att titta på.

Imorgon däremot, då sopar det igång. Så den här dagen, den kan vi väl ägna åt att studera lottningen till Rom. Rom förresten. Är den min absoluta favorit ändå bland mastersturneringarna och därmed bland tennisturneringarna rent allmänt. Grand Slam-turneringarna är något eget. De är liksom topp-4 alldeles oavsett. Men av de vanliga tennisturneringarna, jag skulle säga att jag gillar Rom bäst. Kombinationen av spelplatsen, alla magiska matcher som spelats där, publiken, det är bra det här.

Djokovic blir förstås huvudnumret när Sinner och Alcaraz inte är med men även om det på papperet kan verka självklart att han ska vinna. Vi vet hur det funkar numera. Spelarna tycker inte det är tillräckligt viktigt att vinna mastersturneringarna för att man ska kunna se på dem som man en gång gjorde. Om Djokovic vaknar upp en dag och hostar en gång, eller om hans morgongroddar är slut eller nåt sånt där, då lämnar han walkover och börjar ladda för Franska öppna istället. Förr i tiden var spelarna beredda att gå genom problem för att vinna de här turneringarna. Så är det inte längre. Nu sa visserligen Rublev att han hade haft det jättejobbigt i Madrid. Det såg man ju ingenting av men någonting hade stört honom, tydligen. Rätt otroligt egentligen. Var Rublev ens särskilt bra i de sista matcherna? Jag skulle säga att han absolut inte var på sin topp. Ändå rodde han hem en masters. Lite underbetyg för de andra kanske.

Khachanov och Ruud som möjliga problemmotståndare för Djokovic på vägen fram mot semifinalen. Det ser väl inte helt omöjligt ut men kunde samtidigt vara ännu lite enklare skulle jag säga. Ruud är väl en av de kvartsseedade man kanske helst inte vill möta. Ruud vann ju senast där också i Monte Carlo över Djokovic.

Zverev och Dimitrov på samma del. Men med väldigt många andra spelare. Musetti, man ska alltid hålla koll på italienarna här. Han skulle kunna ta hem den där kvarten. Korda, Fritz kanske lite mindre farlig här än i Madrid men ändå, flera andra kapabla spelare där också. Fognini? Nja. Jag vet inte om han tagit något beslut om att sluta snart. Jag har inte hört något men han känns väl inte glödhet inför den här turneringen i alla fall.

Och så har vi Medvedev som andraseedad, för att tvåan och trean på rankingen ju inte är med. Lite tyngre förutsättningar här i Rom. Ska knappast passa Medvedev men han är ju regerande mästare här. Finns väl någon rimlighet i det kanske. Medvedev är inte den mest logiska tennisspelaren. Coric i första matchen, låter kanske värre än det är men ingen drömlottning. I övrigt ser det väl mer lagom ut för Medvedev men ja, lita inte på honom är väl mitt tips. Lite läge för Rune att hitta på något på den kvarten kanske? Jag tycker nog det. Min känsla är att han är på väg mot en lite bättre form och den här lottningen ser inte omöjlig ut för honom. Och jodå, jag ser att Nadal är där med Hurkacz och sen kanske Rune. Det är helt omöjligt att bedöma honom men förhållandevis bra lottning den här gången skulle jag säga om han tänkt sig att gå till kvarten eller nåt sånt. Och eftersom varken Sinner eller Alcaraz är med och Djokovic är på andra halvan. Vill Nadal spela en final till i en stor turnering, då är det ju läge här.

Rublev, De Minaur, Felix, Tsitsipas, rätt jämn och rätt stark den tredje kvarten. Och Struff så klart. Plus Berrettini. Där kommer det bli många fina matcher.

Då var vi lite förberedda i alla fall va? Härnäst troligen försnack till morgondagens matcher. Om jag inte kommer på något annat att berätta innan dess förstås.