Inför torsdagens Rom

Det är något annat, Rom. Jag tror ni som följde spelet igår håller med. Jämför med Madrid, där det även om det är fullsatt ser halvbesatt ut på läktarna. Måste vara världens sämsta anläggning på det sättet. Det måste vara en kombination av färgen på läktarna, all plåt, och att läktarna faktiskt är byggda för att inte vara trånga. Jättebehagligt för publiken på plats men för upplevelsen genom tv-rutan, skit. Jämför det med spelet igår i Rom. Det var under någon av matcherna på den där banan som är nedsänkts i marken med statyer runtom. Den var helt full, men det stod ändå ett 50-tal personer vid varje ingång och väntade på att få komma in vid nästa sidbyte. Helt otroligt intresse i Rom, helt otrolig anläggning för tennis, och det är väl bara fransmän som kan konkurrera vad gäller kombinationen av hemmaspelare som levererar och publik som lyfter fram dem. Det blev nästan komiskt med inledningen igår när Darderi slog Shapovalov i en tretimmarsmatch där han hade lite problem med fysiken under delar av matchen. Det var liksom en lite väl tydlig markering om att nu är Rom igång. Nu är det något annat. Sen blev spelet avbrutet så vi fick inte kvällsmatchen med Fognini. Den kommer i eftermiddag istället och det blir extra många matcher idag.

Ska ni fika med släkten. Gör det tidigt. Det här är ingen vidare inledning.

Oddslistorna har blivit lite förvirrade av de flyttade matcherna från igår. Gigante-Zeppieri och Moutet-Safiullin kommer inte starta sådär tidigt utan snarare runt klockan 14. Kecmanovic-Nakashima ännu lite senare, 15 kanske. Och jodå, samma sak med Napolitano-Wolf.

Men, sen kommer han, Nadal. Den tiden stämmer.

Bergs som motståndare. Snart 25 år gammal, Bergs och han har spelat en del på challengertouren i några år men då som en ganska svag spelare som fått vara nöjd om han fått vara med. Men senaste året en höjning och han är nu nästan topp-100. I sammanhanget en väldigt enkel motståndare för Nadal dock och går man till hur Nadal såg ut förra veckan, då ska det här vara en rätt enkel motståndare. Tränas förresten av Bemelmans, Bergs. Skulle kunna bli en bra tränare tror jag, Bemelmans. Han var taktisk, men hade inte så mycket spelmässigt att jobba med. Det här är en sån match då det egentligen bara kan bli dåligt för Nadal. Vinner han, då kommer man säga att det inte betyder något för motståndet är för svagt. Blir han pressad eller förlorar, då är det inget bra.

Ibland kan det ju kännas som att vissa matcher under de här första speldagarna, ja, vad ska man säga? Carballes Baena-O’Connell, det kan säkert bli en jättebra match, bra spel, men det är liksom spelare som inte är så spännande, och de kommer inte gå någonstans. Man kan fortfarande definitivt titta på matchen, men den är lurig att försnacka. Gäller även de två matcherna under.

Men Machac-Arnaldi, den är bättre. Vi pratade ju lite om italienarna igår och av alla de vanliga italienarna, bakom superhjältarna, så är Arnaldi den som är längst fram. Riktigt tufft motstånd för att vara i första omgången här. Machac är en topp-50-spelare han också. Men känns han inte lite svagare på grus ändå Machac? Jag tror kanske det. Ska vara en bra chans för Arnaldi men väldigt lågt odds på honom måste jag säga.

Draper-Coric känns som den bättre matchen här. Jag tror att Draoer är lite sämre på grus än vad folk tror så att säga och jag håller nog inte helt med oddset där. Är Coric i vettigt skick vilket han väl kan vara så ska han ha en fin chans där. Borde kunna bli riktigt bra spel där. Draper gör lite mer med bollen, Coric håller emot lite mer. Och bra nivå. En av dagens finare matcher.

Nardi, den hundrade italienaren vad det känns. Altmaiers form är inte super. Nardi något så sällsynt som en italienare som är lite sämre på grus kanske men inte direkt ett omöjligt motstånd för honom ändå.

Och så kvällsmatcherna där Super-Struff så klart är höjdpunkten. Obegripligt att han kan spelas till ett sånt där odds får jag väl säga. Cachin var ju lite förbättrad i Madrid. Har han tre bra turneringar i rad i sig, Struffis? Det är jag inte så säker på.

Sista matchen där, det är en italienare så klart. Det är ju i princip bara italienare och helt rätt tycker jag att man lägger hemmaspelare på kvällsmatcherna men kanske att den där matchen inte är något som sticker ut i kvällskonkurrensen med andra sporter.