Torsdagssammanfattning

Lite bilder från spelet i Miami igår kväll kanske? Japp, det kör vi på.

Ibland saknar man ju den där kameran i omklädningsrummet efter matcherna. Jag skulle säga att in Troicki inte slog sönder något, då mår han inte bra. Då är något fel. Om man inte exploderar efter den där torsken, då lär man till slut implodera. Gjorde en kanonmatch igår faktiskt, Troicki. Åtminstone med sina förutsättningar numera. Förr i tiden var han ju en rätt duglig spelare, det är han inte längre, men igår fick han ut väldigt mycket av det han har. Det blåste, och det är något sånt som behövs för honom. Han behöver liksom bli distraherad så att hjärnspökena inte hela tiden lyckas övertala honom att han inte ska våga slå till bollen. Igår stod han emot rätt bra i duellerna och servade också rätt bra. Shapovalov serverade honom i och för sig exakt det spel han vill ha, Troicki. Han satte hela tiden lagom fart som Troicki kunde mota tillbaka. Trots allt det där räckte det inte riktigt hela vägen för Troicki. Han arbetade sig tillbaka från 1-5 i avgörande set och hela vägen fram till matchboll 6-5 i tiebreaket. 1-5 i gem alltså, inte i tiebreaket. Men nejdå, det gick ändå inte vägen. Som sagt, spela ungefär så bra som man kan, jobba sig tillbaka på det sättet, och sen bara förlora, på ett dubbelfel på matchbollen. Nej, han kan inte må bra efter det där, Trucken.

Helt ofrånkomligt att Medvedev vann till slut. Jag har så otroligt svårt att förstå mig på Tsitsipas. Han vinner liksom enbart på att hans motståndare emellanåt spelar dåligt. Han har en vettig serve, och är vettig när bollen är i spel, men det är liksom inte särskilt bra och att Medvedev bara slår honom som han gjorde i de två sista seten igår, precis så ska det vara och mer därtill.

Resultaten, såhär gick det.

Mja, många på papperet jämna matcher, och sådär gick det. Varken mer eller mindre. Vi lämnar torsdagen där, och återkommer inför fredagens spel om ett par timmar. Då dags för de första seedade spelarna att kliva in.