Fredagssammanfattning

Då var de första bra spelarna inne i Miami, men några av dem är redan ute också.

Det är så klart Djokovic man måste prata om. Det såg rätt okej ut i de absolut första gemen men sen föll allt och det måste sägas att det var mycket värre igår än det var mot Daniel i Indian Wells. Det här var fullständigt anskrämligt, Paire behövde inte göra någonting överhuvudtaget. Jag skulle säga att Paire inte hade förlorat hur dåligt han än spelat, så illa var det. Han har tappat allt sitt spel, Djokovic. Det finns verkligen ingenting kvar. Han har inget slag som man ens kan jämföra med det han en gång hade. Det handlar liksom inte om att hitta formen igen det här, det handlar om att hitta något slags spel igen, och det är rätt stor skillnad. Vägen tillbaka är otroligt, otroligt lång för Djokovic. Det lär ta tid det här, tyvärr.

Resultaten.

Setförluster för Dimitrov och Del Potro. Är väl sådär, men spelar förstås mindre roll.

Goffin, det där var inte bra alltså, jösses. Känns väl lite som att det är rimligt att tänka att han faktiskt hade något problem med ögat för han var väldigt försiktig i slagen jämfört med vad han normalt är. Orolig för att missa bollen kanske. Uselt var det i alla fall. Märkligt, han borde vetat innan att han inte kunde spela när det var sådär illa.

Mmoh var inte direkt värd segern kan jag säga. Bautista var bättre i alla tre set, men strular man till det så det blir jämnt kan det bli sådär mot amerikaner. Sjuk avslutning förresten. Vid 15-30 i sista gemet hade Mmoh tre raka enkla smashlägen vid nätet för att skaffa sig matchbollar. Han slog de två första rakt på Bautista och den sista ut. Vi snackar totala straffsparkar alltså. Bautista gick fram till 40-30 och gemboll men Bautista vann de tre sista poängen och därmed matchen. Rätt starkt efter den där poängen. Chansade sig igenom matchen, Mmoh. Sällan sånt där håller.

Total slakt Schwartzman. Mycket imponerande.

Ymer var ungefär så chanslös som man kunnat förvänta sig. Kanske att jag trodde han skulle vinna lite mer när bollen var i spel men Raonic var bättre där också. Inget att säga om, han ska så klart vara totalt chanslös mot Raonic. Det dröjer några år innan Ymer kanske möjligen förhoppningsvis är mogen för den här nivån. Så lång är vägen, tro inget annat. Nu får han börja med att försöka vinna matcher på challengertouren.

Nishikori är en lightversion av Djokovic. Inte alls lika illa, men han har inte den där spetsen i slagen. Bättre utsikter så klart för honom dock. För hans del är det mindre detaljer, så är det inte riktigt för Djokovic.

Chardy körde över Gasquet. Lite märkligt, Gasquet hade 4-0 i första set, men det syntes ändå att Chardy skulle vinna och även på oddsen syntes det. Han hade någon slags problem, Gasquet. Antagligen något med ryggen, för serven fungerade inte riktigt.

Det var fredagen det. Nu vilar vi några timmar och börjar sen ladda för lördagen. Bland annat med Federer i elden.