Inför Miamilördagen

På det igen. Det här har vi framför oss i Miami denna lördag.

Shapovalov var ju inte jättebra mot Troicki kan jag säga. Lite oklart vilket skick Dzumhur är i för närvarande. Varit väldigt ojämn i år men någonstans så, är inte Shapovalov bättre än han var mot Troicki, då ska han ryka här. Borde passa Dzumhur bra underlaget här också. Intressant match, tror den kan bli sevärd.

Coric, bibehåller han nivån in i den här turneringen? Antagligen, jobbar man så hårt som han gör så faller man inte igenom bara för att det är en ny turnering men lite varning där ändå. Jag tycker inte man kan förutsätta att han kommer vara precis lika bra. Mayer är giftig, även om han inte var särskilt bra mot Young. Tror det kan bli jämnt.

Zverev och Medvedev, det är ju egentligen exakt samma spelare, med den lilla detaljen att Zverev är så mycket bättre. Ibland blir det lite bökigt att möta sin sämre kopia, men oftast blir det tvärtom, att kvalitetsskillnaden bara ger utslag. Medvedev har ingenting som stör Zverev. Zverev ska vara överlägsen när bollen är i spel. Men det finns ju ofta ett men, och i det här fallet handlar det om att Zverev just nu är långt ifrån sin bästa nivå. Syns på oddsen det. Folk litar inte på honom.

Var ett år sen nu som Nishioka slog Berdych i Indian Wells och slog igenom rejält. Sen dess har Berdych blivit klart sämre, men Nishioka känns väl inte sådär rykande het heller kanske. Han slog De Minaur i första omgången, men det var mer De Minaur som torskade där. Tror inte Nishioka är redo ännu. Han har en bit kvar till den nivå han vill vara på och nej, det där tar Berdych.

Kommer ihåg hur Donskoy totalt körde över Dzumhur härom veckan. Lite likt ändå att möta Ferrer och han är väldigt duktig på den typen av tennis, Donskoy. När han får samma typ av slag mot sig hela tiden är han riktigt duktig på att driva på utan att missa. Vill till för Ferrers del att han vågar ligga på lite i den här matchen. Annars får han nog stryk.

Första livstecknet på några veckor från Copil när han slog Kukushkin i torsdags. Nu Khachanov, ett snäpp uppåt i nivå, och nej, det skiljer skiljer väldigt mycket i nivå mellan de här två. Och ser man till hur de spelar, Copils stora vapen är serven, men Khachanovs serve är lika bra och när bollen är i spel lär Khachanov köra över Copil.

Rätt bra återbetalning på oddsen mellan Tiafoe och Edmund där, 1,80-2,20. Bethard ligger mellan 98 och 99 procent på de här matcherna. Tycker det är lite märkligt att Tiafoe är klar favorit där faktiskt. Tycker inte han var särskilt bra mot Kicker av det jag såg. Edmunds form lite dunkel kanske men Edmund är den i grunden bättre av dem och jag skulle säga bra läge att spela Edmund där.

Spanjorsmötet där, Verdasco är lite för bra för att förlora mot spelare som Garcia-Lopez just nu va? Jag tycker det. Och för första gången någonsin kan man dessutom lita någorlunda på Verdascos inställning.

Albot är faktiskt rätt duktig mot servekanoner. Han har haft Isner på kroken förut vill jag minnas. Men rent kvalitetsmässigt så klart en kanonlottning för Querrey att få en så pass dålig spelare i andra omgången.

Federer-Kokkinakis, kul. Kul att han får en motståndare som faktiskt kommer försöka, Federer. Kokkinakis har serven för att hålla en del servegem enkelt, och han är rätt orädd, Kokkinakis. Han brukar aldrig ge sig på förhand oavsett vem han möter. Sen är givetvis Federer alldeles, alldeles, alldeles för bra. Det är han just nu för precis alla egentligen, men som sagt, det kan nog bli lite av en match i alla fall.

Högt odds på Kuhn. Har ni sett honom spela? Han spelar väldigt speciellt. Slår stenhårt på, inte allt, men inte långt därifrån. Otroligt tufft spel. Skulle kunna få Fognini på riktigt dåligt humör. Bra serve också, Kuhn. Nej, jag tycker det är skrällchans. Är inte Fognini riktigt på humör kan det bli hur kul som helst det där.

Basilashvili-Anderson, det är inte roligt.

Istomin-Carreno Busta, också extremt tråkiga spelare. Ingen kommer liksom välja den matchen.

Bhambri-Sock kan vara lite kul. Hur bra är Bhambri just nu? Och hur dålig är Sock just nu? Jag tycker nog ändå grundnivån ska betyda mycket där. Sock ska vara lite för bra. Den skulle jag också kunna tänka mig att spela där, 1,71.

Och Mannarino, visst borde han vara favorit mot Johnson? Snälla nån, vad har Johnson visat för att man på något sätt ska tro på honom nu? Mannarinos form är inte heller bra, men det är ingen slump att han ligger långt före Johnson på rankingen, och som sagt, jag tycker inte Johnson visat ett skvatt som indikerar form. Jämn match, men Mannarino favorit.

Och så avslutar Kyrgios dagen. Som alltid nästan, upp till honom. Är han på humör? Är han i hyfsat skick? Det får vi förhoppningsvis se inatt.