Tre månaders vila för Rogge

Och där skickade Federer sig själv på tre månaders semester. Den som ändå kunde få det som betraffning när man gör något dåligt här i livet. Torska en tennismatch och få ledigt i tre månader. Ganska bra deal ändå.

Visst tycker vi alla oss känna Federer rätt väl vid det här laget? Jag tycker det är hur enkelt som helst att förklara det här. Han var inte där i skallen. Det var inte den där Federer som ser ut som att han skulle vara beredd att äta upp sin son Lennarts arm för att vinna. Det var en Federer som såg ut som att han inte ens skulle vara beredd att säga nej till att Lennart skulle få en klubba för att vinna. Han har många barn Federer, men att han har ett som heter Lennart, det är jätteroligt, det går aldrig att komma ifrån. Märkligt val.

Nej men om man ska vara lite allvarlig så, han orkade inte. Han torskade finalen i Indian Wells, det var nog lite jobbigt, och sen gjorde han en sån där grej som, jag vet inte, personligen kan jag tycka att världens kanske allra rikaste idrottsman inte borde behöva utsätta sig för det. På vägen från Indian Wells till Miami stannade han till i Chicago för att marknadsföra höstens Laver Cup där han har stora personliga ekonomiska intressen. Helt rätt marknadsföringsmässigt så klart, och det var ändå en lång flygresa så varför inte ta ett stopp på vägen även om det gjorde resan ännu längre, men det är klart att sånt tär lite på krafterna. Nu flyger ju inte Federer direkt boskapsklass när han reser om man säger så. Han har det nog inte mycket värre än när han sitter hemma i soffan med ett glas lemonad, men ändå, det var nog ingenting som stärkte honom direkt, särskilt när han precis förlorat en stor final som han borde vunnit.

Lägg därtill att han mötte Kokkinakis, som han tränat mycket med och är god vän med. Ni minns kanske att Federer torskade mot Haas förra året på Haas hemmaplan i en av dennes sista matcher. Då var känslan lite liknande. Han brydde sig inte, för det var någon han tyckte om som han förlorade mot. Nu är han väldigt mycket bättre kompis med Haas än han är med Kokkinakis, men det är inte första gången. Han bryr sig lite mindre när han möter folk han gillar.

Sen spelade Kokkinakis så klart superbra, men det är ju bara att titta på det där bakomryggenslaget i början av första set från Federer. En fokuserad Federer gör inte sånt där. Anledningen till att Kokkinakis fick chansen att vinna var att Federer inte hade fokus.

Efter matchen meddelade Federer att han även i år står över hela grussäsongen, och i nuvarande läge är det i min värld pudelklokt. Han fick några veckor som världsetta och slog några nya rekord, men nu bryr han sig nog inte så mycket om att lämna tillbaka den platsen till Nadal igen. Det är nog helt okej för hans del. Han kommer tillbaka och vinner Wimbledon och utmanar om US Open-titeln sen istället, Federer. Grussäsongen släpper han med varm hand åt Nadal.

Det där var ju den stora grejen igår kan man säga, men det spelades andra matcher också. Såhär gick det.

Zverev var ruskigt illa ute mot Medvedev. Snart måste han väl börja hitta sitt spel igen, Zverev. Det här duger inte riktigt. Medvedev hade break upp i skilje där innan Medvedev kom tillbaka.

Sock och Berdych, viktiga segrar för dem. Någon gång måste man liksom få en medgång igen och bra vinster för båda två där.

Annars skulle jag säga absolut ingenting som sticker ut va? När nu Federer rök, kul att de andra bra spelarna hänger kvar så blir det en rejäl strid om finalplatsen på den övre halvan nu när Federer är borta.

Senare idag dags för den andra halvan och de första matcherna i den tredje omgången. Det återkommer jag givetvis inför. Ingen tremånaderssemester här inte. Icke! Varför ta semester från det som är absolut roligast, att titta på tennis. Vore bara dumt.