Inför Miamimåndagen

Då kör vi igen. Måndagens Miamimatcher. Den tredje omgången ska stängas.

Kan Kokkinakis följa upp segern mot Federer? Han känns som typexempel av en sån där spelare som bara kör på och växer av en sån seger. Jag tror det kan bli åka av för Verdasco idag faktiskt. Mycket intressant match. Sevärda spelare, som spelar lite olika. Kokkinakis serve eller Verdascos returer? Det är väl lite frågan det. Verdasco ska vara lite bättre när bollen är i spel, men små marginaler och mja, kul och öppen match. Blir kul.

Känns som att Johnson börjar hitta lite form igen, och Carreno Busta börjar hitta lite stabilitet igen. Två bra turneringar för Carreno Busta hittills i Indian Wells och Miami. Carreno Busta ska vara bättre när bollen är i spel, han borde kunna utnyttja Johnson svaga backhandsida. Och Carreno Busta returnerar så pass bra att Johnson inte borde få med sig så jättemycket på serven. Tycker det luktar lite spanskt där.

Kul med många på papperet jämna matcher. Querrey-Shapovalov ännu en sådan. Jag tycker dock kanske att den inte känns fullt så jämn som oddsen indikerar. Jag tycker inte att Shapovalov är så pass bra att han ska värderas som en topp-15-spelare. Querrey är en sådan och jag vet inte, jag tycker inte Querreys form är sämre än Shapovalovs. Jämnt, förutom den lilla detaljen att Querreys serve är mycket bättre. Jag tror han vinner på det ikväll.

Kyrgios-Fognini…ja…någon som vill ge sig på ett försök? Två idioter som ska försöka spela tennis mot varandra. Kan bli att ingen av dem bryr sig. Kan bli att båda bryr sig hur mycket som helst. Kan bli hur tamt som helst. Kan bli att de börjar slåss. Aningen oberäkneligt. Om Kyrgios vill och inte är skadad ska det inte vara några större problem. Det borde passa honom rätt fint.

Khachanov-Anderson, bra längd där. Fyra meter tillsammans. Kan bli bökigt för Anderson tror jag. Om Khachanov servar dugligt är det inte säkert att Anderson får så väldigt mycket mer på det slaget och när bollen väl är i spel ska nog Khachanov faktiskt vara den starkare. Tycker det är stor skrällvarning där.

Coric favorit mot Sock numera, och det är väl rimligt, men det är någonstans lite svårt att komma ifrån hur mycket bättre Sock ansågs vara för bara några veckor sen. Han spelar som bäst när han får slå lite ur underläge, Sock, hemmaplan, borde passa honom bra spelstilsmässigt det här, kanske är dags för en liten propp för Coric. Stor chans/risk för det tycker jag.

Berdych ska väl slå Tiafoe. Har inte blivit särskilt imponerad av Tiafoe på sistone även om han vunnit en del matcher. Berdych ska normalt vara alldeles för tung.

Och Zverev-Ferrer som nattmatch. Kan väl vara lite mysigt det. Kommer krävas mycket av Zverev där för att vinna tror jag. Frågan är om han riktigt har säkerheten i grundslagen för att slå Ferrer just nu. Väldigt tveksamt skulle jag säga.

Så säger vi. Blir kul det här.