Söndagssammanfattning

Han imponerade igår, Del Potro. Det tycker jag var det viktigaste från speldagen.

Nu var inte Nishikori så extremt bra, men han var tillräckligt bra för att det skulle synas att Del Potro är bra nu. Otroligt fin träff i slagen. Hans forehand ser fantastisk ut. Lite säkrare än den annars kan göra ibland faktiskt, om det nu är möjligt. Tycker han har lite mer rull i transportslagen än han brukar, vilket är alldeles utmärkt, för en är tillräckligt hård ändå. Lite ytterligare säkerhet är bara fint. Han träffar också backhanden bättre än han gjort på massor av år. Han har länge varit så pass försiktig i slaget att han nästan inte kunnat träffa bollen rent men nu gör han det faktiskt emellanåt och överlag, han ser grymt bra ut helt enkelt.

Såhär gick det i övrigt.

Rätt sömnigt mellan Cilic och Pospisil. Pospisil stod emot lite bättre än jag trodde men var kanske inte nära precis.

Chardy! Det där är ju bra gjort alltså. Han har äntligen hittat en vettig slice från sin backhandsida. Det tog rätt många år, han är över 30 fyllda nu, men bättre sent än aldrig. Hans spel i övrigt har alltid hållit riktigt bra klass men hans backhand har sänkt honom. Han har haft för hög svårighetsgrad och missat för mycket därifrån. Nu lyckas han hålla emot från den sidan med sin slice och det öppnar upp otroligt fint för forehand. Dimitrov, tam. Fantastiskt tam. Direkt löjligt att han är världsfyra just nu.

Många spelare blir lite för försiktiga när de möter Raonic. Det är viktigt att hålla trycket och placera runt bollarna mot honom så han inte kan ta sig fram mot nät där han är ganska effektiv. Jag tycker Schwartzman kunde gjort det bättre än han gjorde taktiskt i den matchen.

Isner, bombsäker. Som sagt, jag tror han kan bli lite farlig den här veckan.

Chung såg bra ut, minst sagt. Men man ska veta att Mmoh egentligen inte håller för den här nivån. Att han tog sig till tredje rundan här, det ska i princip inte kunna hända.

Krajinovic-Paire gick precis som jag trodde. Krajinovic mobbade Paires forehandsida som mer eller mindre havererade. Men när han väl får slå sin backhand, Paire. Jävlar vad vass den är alltså.

Och Sousa vände mot Donaldson. Donaldson ska inte vara nöjd med det där. Han hade full kontroll efter första set men slappnade av och släppte in Sousa i matchen. Det får man inte göra mot någon som jobbar så hårt som Sousa gör. Sen lyckades han inte avgöra i skilje, Donaldson, det blev jämnt, och han blev nervös på slutet. Man får väl skriva upp det på orutinskontot kanske. Grymt sköna poäng för Sousa det här. Han behöver dem för att hålla sig kvar på atp-touren.

Det var det. Ikväll dags för den tredje omgången att avslutas och givetvis, det återkommer vi senare idag inför.