Inför dubbelsemisarna

Efter att ha upplevt en tennisdag som den igår vill man ju bara ha mer, eller hur?

Vi får dock vänta till imorgon på semifinalerna. När det gäller singel i alla fall. När det gäller dubbel får vi dem redan idag, semifinalerna.

13:30 M.Bryan/Sock-Inglot/Skugor 1,64-2,25 Bethard

Broder Bob är alltså skadad. Han gjorde illa höften i Madrid och kan inte delta i Wimbledon den här gången. Skönt läge för Mike som vid seger här blir tidernas odiskutabelt största dubbelspelare, en stor titel framför broder Bob. Han ligger faktiskt redan två titlar före, Mike. 118 mot 116 för Bob. Bob har varit skadad tidigare medan Mike oftast är hel. Bob har aldrig vunnit en titel med någon annan. Mike har två, det förstås man kanske. Men det var ett tag sen. 2002 vann han i Long Island med Bhupathi och i Nottingham med Knowles. Det var ju några år sen det, kan man säga. Rätt intressant faktiskt att när man kollar i historien på dessa två, de har ju varit med ett tag, eller hur? Men faktum är att de var 23 år gamla när de kommit ut på touren då de inledde sitt vuxna liv med några år i skolan. Tänk om de börjat spelat tennis på allvar direkt och fått fem år till som professionella spelare. Då hade de hunnit vinna några titlar.

Hur som helst, Mike denna gång tillsammans med Sock som i min mening är världens individuellt bästa dubbelspelare. Lika oduglig som jag tycker han är i singel, lika enormt bra tycker jag han är i dubbel. Han har allt. Hans serve är otroligt effektiv i dubbel, hans returer, som i singel är sådär, är i dubbel magiska, och han kan slå sina motståndare framför allt från baslinjen men han är också helt okej vid nätet. Hans forehandsspel från baslinjen i dubbel är något av det jävligaste man kan skåda. Han slår så enormt hårt.

De borde vara oslagbara, Bryan/Sock, men de har långt ifrån varit det. Givetvis väldigt ovant för Mike att spela med någon annan än broder Bob och lite stökigt med deras spelstilar också. Sock vill helst spela från baslinjen, Mike vet knappt vad baslinjen är. Båda två returnerar normalt från samma ruta också. Så inte självklart att det ska funka, och det har heller inte funkar fläckfritt. De har varit på väg ut nästan hela vägen fram till denna semifinal trots att motståndet oftast varit rätt svagt.

Motståndet utgörs av två dubbelarbetare. Skugor känner några av er kanske igen från att han genom åren gjort några korta inhopp som en rätt duglig singelspelare, Inglot har aldrig varit mycket till singelspelare. Två jättar på runt två meter som servar jättebra och är helt okej i övrigt också. De har hittat varandra och även om de kanske saknar den här ultimata kapaciteten, jag tror de kan ha en fin chans idag, trots att amerikanerna i grunden är så löjligt mycket bättre.

Vill man spela på matchen? Vi kan väl bjuda på speltipsen från mina spelmail som jag dagligen skickar ut till folk. Vill man hänga på där så kan man för övrigt dra ett mail till spel@vamosrafa.se och fråga om man får vara med.

14:00 Klaasen/Venus-Nielsen/Salisbury 1,57-2,40 Bethard

Otroligt intressant match det här tycker jag. Det beror på Nielsen, som 2012 vann Wimbledon efter att jag skrivit att han och Marray inför turneringen borde setts som det kanske sämsta paret av alla. Då är det rätt starkt att vinna. Sen dess har han gjort som han alltid gör. Satsat på sitt singelspel och därför hållit till på futuretouren. Ibland också lite dubbel men då på challengertouren. Nu gräs och Wimbledon, och plötsligt är han i absolut världstopp igen, med en brittisk partner som aldrig ens nosat på atp-touren. Ungefär som 2012, med andra ord.

Mycket imponerande under hela turneringen från Nielsen/Salisbury som också hunnit slå ut ett av världens bästa par, colombianerna Cabal/Farah. Riktigt bra av Klaasen/Venus också som i kvarten skickade ut Murray/Soares, också det ett av de bästa paren. Värdiga semifinalister det här tycker jag, men ganska ovana semifinalister, även om både Klaasen och Venus enstaka gånger varit långt fram på den här nivån.

Klaasen/Venus är på papperet mycket bättre, men Nielsen/Salisbury har varit så äckligt bra i just den här turneringens att jag tycker den här matchen känns vidöppen. Och givetvis, vi hejar ju lite extra på vår danska vän, Hoppas han gör det igen.