Inför finalen

Då ska vi ta och förbereda oss, mina vänner.

15:00 Djokovic-Anderson 1,17-5,65 Bethard

Det finns faktiskt spelbolag som har över 1,20 i odds på Djokovic. Bara att säga som det är, stackars, stackars er. Ni kommer bli krossade. Råna dem istället för Bethard på pengarna tycker jag. Djokovic kommer vinna den här matchen, och att vissa anser att det är mer än en chans på fem att han förlorar, som sagt, stackare.

Allt kan hända, särskilt i tennis. han är bara en enda människa, Djokovic. Han kan skada sig, och då finns det ingen ny Djokovic att byta in som kan göra jobbet. Han kan också vara helt overkligt sliten efter de två senaste dagarnas kraftmätning med Nadal. Det tror jag dock inte. Hade det varit Nadal som var i final hade situationen varit en annan. Han kan på ett annat sätt köra sig totalt tom. Djokovic är mer energisnål, och har bättre koll på det där.

Där slutar möjligheterna som gör att Anderson kan vinna dagens final.

Allt annat, och då i synnerhet det tennismässiga, säger att Djokovic helt enkelt vinner.

Anderson har varit otroligt imponerande när bollen varit i spel, framför allt mot Federer men även mot Isner. Sådär bra i spelet har han aldrig varit skulle jag säga. Otroligt noggrann, och ganska giftig. Det finns dock grader i saker och ting. Det är en sak att stå och hålla undan en nervös Federer i bollandet. Det är inte särskilt svårt att vara överlägsen Isner i bollandet. Men en sak som är jävligt svårt, mina vänner, det är att stå upp mot Djokovic i bollandet. Nadal, en av tidernas två bästa bollare, gjorde just det, stod upp, i bollandet mot Djokovic, men han fick till slut sträcka vapen. Det får alla oftast göra när Djokovic på något sätt är nära den nivå han vill hålla. Då går det inte att slå honom när bollen är i spel.

Men Anderson har ju sin serve?

Det har han, men han har också världens bästa returnerare på andra sidan nätet idag. En returnerare som inte kommer ha några större problem med Andersons hastighet i serven. Anderson kommer vinna många servegem enkelt. Men så fort det hettar till kommer Djokovic stå där och läsa sönder Anderson som en öppen bok. Smartare än så är inte Anderson i sitt servande, och jag tycker man kan ha det som en liten kul grej att hålla koll på. Jag tror att Anderson kommer få väldigt mycket mindre på sin serve i viktiga lägen än han får i andra lägen i matchen. Och det kommer inte gå att skriva upp på slumpkontot.

Det måste till någon av de där sakerna jag skrev om högst upp. Djokovic måste göra illa sig, eller vara väldigt påverkad av semifinalen. Alla andra scenarior har Djokovic som vinnare idag. Han är så enormt mycket bättre att det inte ska vara möjligt för honom att förlora över fem set.

Har jag rätt? Det får vi väl se i eftermiddag, helt enkelt. Grand Slam-titel nummer 13 är på ingång för Djokovic. Anderson gör sitt andra försök att ta sin första.