Nadal plötsligt med i leken igen

Min favorit! Inget speglar bättre hur framgångsrika spelarna varit. Inte hur bra de varit, men hur framgångsrika, hur mycket de vunnit. Hur många 250-titlar man vunnit, det spelar ingen roll överhuvudtaget, det handlar bara om hur många man spelat, för spelarna på den här nivån ska vinna de turneringarna varje gång de ställer upp. 500-titlar, också obetydliga. Det är de stora titlarna som spelar roll, och nu har det blivit sådär äckligt jämnt igen.

Djokovic ligger efter i slams, men visst känns han som den som troligast vinner såna just nu. Även om, visste ni att det är Nadal som vunnit flest slams sen början på 2017? Det tycker i alla fall jag känns lite konstigt, men så är det. Misslyckad grussäsong för Nadal, kan man säga så? Fem spelade turneringar och bara två titlar, i underkant för att vara honom. Men Federer vann som väntat ingen och Djokovic tog bara en. Så lite tog han in, Nadal och är nu precis i hälarna på de andra igen.

Nästa stopp är Wimbledon. Federer kan dra ifrån, Djokovic kan komma ikapp, och Nadal kan göra så det blir ännu tajtare. Tänk om Nadal kunde vinna, så han får chansen att tangera Federers siffra gällande slams redan i US Open. Vilken jäkla grej det hade varit.

Stor skillnad som synes inom en kategori. Stora turneringar spela per titel. Federer behöver 4,2 turneringar för att vinna en. Djokovic och Nadal behöver bara 3,4 för att vinna en. Jätteskillnad, och det indikerar väl ganska starkt att de kommer ha gått förbi och kört ifrån Federer när allt är klart.

Nu får ni en uppgift här, vänner, och fiender för den delen.

Om Federer blir omsprungen här. När det gäller stora titlar och Grand Slam-titlar. På vilket sätt ska man tänka för att han fortfarande ska anses vara tidernas största?

  • Han har under den tid då alla tre spelat varit den klart svagaste av dessa tre.
  • Han är snart inte den som vunnit mest.

Jag är genuint nyfiken. Hur ska man framställa det för att beskriva honom som störst?