Inför Nadal-Kyrgios

Ganska ovanligt faktiskt att jag är såhär taggad för en match. Det ska bli ett fullständigt nöje att se Nadal pulverisera Kyrgios ikväll.

Det jag är mest nyfiken på är Kyrgios uppträdande, uppförande. Och om man inte uppför sig på ett annat sätt än vanligt, jag tror faktiskt han kommer göra det i och för sig då jag tror han är lite rädd för Nadal, men uppför han sig som vanligt, då ska det bli så otroligt spännande att se hur Nadal reagerar. Jag har sjukt svårt att se att han bara ska acceptera galenskaperna. Vad han kommer göra, det vet jag inte, det är därför jag är så nyfiken, och det känns så spännande.

Kyrgios har hånat både Nadal och Nadals farbror offentligt. Han påstår att de var de som började då Toni någon gång sa något om att det kanske hade varit bättre om Kyrgios kämpat lite mer. Jag tror inte att Nadal riktigt uppskattar det där. Han hatar nog Kyrgios, varken mer eller mindre, och det gör ju inte det här mindre intressant direkt.

Spelmässigt då? Det ska ju spelas en match också. De ska inte träffas för att slåss, trots allt. Undrar vem som är bäst på att slåss förresten…

Jag har väldigt svårt att se att Kyrgios ska räcka till. Jag tycker det varit tydligt under de korta perioder han försökt kämpa på sistone. Han är inte så bra att han är överlägsen Thompson när han kämpar exempelvis, och den spelmässiga nivå han håller, även när han försöker, jag tror inte den håller mot Nadal. Han har för dåligt tryck i transportslagen. Nadal kommer hitta lägen att attackera i stort sett hela tiden. Sen handlar en hel del förstås också om hur mycket utdelning Kyrgios kan få på sin serve. Kommer Nadal backa bak och försöka ta farten ur serven? Jag skulle tro det. Och det borde funka hyfsat, men man vet inte. Det är väl det som skulle kunna tala för Kyrgios här. Han har trots allt en helt fantastisk serve och får inte Nadal igång spelet i bollarna, då blir det naturligtvis jämnt.

Fantastisk match. Den klart mest intressanta hittills under turneringen och hur det än slutar, och hur det än ser ut, på ett eller annat sätt kommer det bli underhållning, det kan jag faktiskt för en gångs skull lova.