Den här veckan händer det

Japp, det ser faktiskt ut som att det blir den här veckan som förbannelsen bryts. Den här veckan kommer vi (nog) få en svensk topp-100-spelare igen.

Två spelare som redan förlorat och därmed inte kan plocka fler poäng den här veckan. Majchrzak som precis blivit topp-100 och Munar, hur kan han vara på väg att åka ut från topp-100? Han skulle ju slå igenom den här säsongen. Märkligt.

551 poäng krävs för att bli topp-100 den här veckan. Siffrorna där längst till höger är hur många poäng Ymer får om han vinner nästa match och hur många poäng han får om han vinner hela turneringen i Sopot. I nästa match möter han Lamasine som inte är bra, han är en av de svagare spelarna på challengertouren. Ymer förlorar inte mot såna spelare nu för tiden, han är på en helt annan nivå. Därefter blir det Vatutin eller Coppejans han får möta som sista hinder för att bli topp-100. Två spelare som är dugliga, de är i mitten av challengertouren någonstans. Ymer kommer vara storfavorit där också.

Nu känns det ärligt talat som att Ymer redan är topp-100 med marginal när det gäller spelstyrka så det här är knappast någon större grej. Han ska fortsätta klättra framöver. Men det gör i alla fall att han kommer in i US Open utan kval innan gränsen dras där, och det är ju väldigt positivt. Det var inte igår som vi hade en garanterad deltagare i en Grand Slam-turnering.