75, Martin Klizan

75, (142) Martin Klizan

Han har haft en svängig karriär kan man säga, Klizan. Som bäst 24:a i världen för drygt fyra år sen. Så bra var han nog aldrig, men en väldigt bra och kapabel spelare har han emellanåt varit. Men som sagt, det svänger så fruktansvärt mycket och i år svängde det åt totalt fel håll. Han startar nästa säsong en bra bit utanför topp-100 på atp-rankingen.

På min ranking får han dock en plats bland de hundra då jag tycker han är en bra spelare. Jag kan inte säga att jag gillar honom. Jag tycker inte han verkar vara särskilt trevlig och han har en jäkla tråkig attityd när han spelar tennis men det är svårt att bortse från hans fina teknik och höga kapacitet. Hans forehand kan vara ett mycket giftigt vapen. Jag är väldigt svag för hans backhandteknik och serve är riktigt bra för att vara hos en grusspelare.

Han vann sin sista match i juli i år. Ett gäng torskar och sen stängde han säsongen i september.

Han vann faktiskt inte mer än strömatcher i år och var helt enkelt riktigt dålig. Han får den här platsen enbart på sin kapacitet och på att det varit såhär förut för honom, att han haft hemska år för att sen komma tillbaka nästa.

Nyss fyllt 30 och han har varit nere och vänt på challengertouren ganska många gånger under sin karriär. Inget nytt för honom detta med andra ord och han kan nog klara att komma tillbaka en gång till.