Bättre än US Open

Jag brukar alltid tänka att det mesta av det jag skriver ska vara sånt som gör att man tycker att tennisen är roligare. Att man ska se fram emot det man ser fram emot lite mer än man hade gjort om man inte läst det jag skrivit.

Därför ska jag erkänna att jag brottas lite just nu. Det finns faktiskt inte så mycket att se fram emot i närtid när det gäller tennisen. Det kommer inte spelas något på en lång, lång tid. Tänk hur det där förändrats egentligen. Det var bara några veckor sen som challengertouren höll igång i Kazakstan och Sydafrika och när de stängde ner mitt i turneringarna där kände man åtminstone till viss del att de hade väl fått spela färdigt i alla fall. Nu ett par veckor senare känns det ganska långt ifrån att tennis på någon professionell nivå skulle spelas kan man ju säga.

Idag kommer beskedet att Wimbledon ställs in. Då blir US Open nästa turnering i tur som inte är inställd men det är förstås nu bara en teknikalitet. Man använder nu anläggningen för viktigare ändamål.

New York drabbas just nu på ett sätt som jag hoppas att vi här i Sverige aldrig ens behöver förstå hur hårt det är. Om vi någon gång förstår det har vi misslyckats å det grövsta. Ni ser ju siffrorna där i artikeln från atp:s hemsida. Sjukvården behöver utökas med nästan 100 000 platser. Det är rätt svindlande siffror det och det kan ju jämföras med om vi i hela Sverige behövde göra samma sak. Det bor väl ungefär lika många människor i New York som det gör i Sverige, lite beroende på hur man räknar.

Så ja, sjukhus i en av träningshallarna. Den näst största av banorna ska användas för att packa mat. Och givetvis, om det behövs lär de ju använda centercourten också som numera har tak över sig.

Därifrån till att arrangera världens största hardcourtturnering på fem månader. Man kan ju drömma, men det blir nog lite lurigt.