Arsenals bortaform talar för Napoli

Arsenal har ingen vidare form på bortaplan och står på torsdagskvällen inför en tuff uppgift just på bortaplan när laget tar sig till Italien för att möta Napoli. Efter 2-0 i det första mötet är det upp till bevis för Unai Emerys lag här. Det går väl inte att tappa det här utgångsläget?

 

Märk väl att Arsenal behöver ta en Champions League-plats den här säsongen och den lättaste vägen just nu ser ut att vara genom att vinna Europa League. Laget är redan med ena foten i semifinal och har efter Napoli bara ytterligare två hinder kvar på sin väg mot en titel.

 

Arsenals bortaform spökar inför returen

 

I förra veckan spelades det första mötet med Napoli i den här Europa League-kvartsfinalen och då stod Arsenal för en synnerligen stark prestation. Laget vann med stabila 2-0 mot ett för dagen svagt motstånd och såg där ut att sätta någon form av spik i kistan på dubbelmötet direkt.

 

Men faktum är att Arsenal har så pass svag bortaform att det ändå finns viss oro inför returen. På måndagen vann laget med 1-0 mot Watford, men detta var en efterlängtad bortaseger som hamnade rakt i knäet på laget efter att Troy Deeney blivit utvisad efter runt tio minuter. En minst sagt onödig tackling och ett minst sagt kostsamt rött kort – åtminstone för Watford. Det gav Arsenal tre viktiga poäng i toppstriden. Detta efter bortaförlusten mot Southampton, West Ham och Everton bara under våren.

 

Det ska sägas att laget sett bättre ut i Europa League, även fall just bortaformen varit ett stort frågetecken där också. Det verkar som att spelarna inte gillar att ta sig ut i världen för att spela fotboll just nu. BATE Borisov och Rennes slog båda Arsenal på sin hemmaplan, men föll igenom på bortaplan och åkte därmed ut.

 

Napoli är samtidigt ett lag som i sina bästa stunder visat hålla absoluta världsklass under den här säsongen, inte minst under Champions League-gruppspelet då laget åkte ut med minst möjliga marginal efter bland annat vinst med 1-0 mot Liverpool på hemmaplan. I Europa League-slutspelet har laget slagit ut tunga motståndare som FC Zürich och red Bull Salzburg, men egentligen utan att imponera. Hur högt prioriterar italienarna den här tävlingen? Det är egentligen frågan på förhand.

 

Napoli vann med 3-1 i helgen och ger 10,00 att vinna hela rasket i Europa League den här säsongen. 4,10 är oddset på att laget vänder på steken mot Arasenal. 31,00 gånger pengarna är oddset på att laget tar sig vidare via förlängning och 41,00 gånger insatsen ger det om det blir en straffseger.

 

Chelsea städar av Slavia Prag

 

I en annan kvartsfinal är det också engelskt på tapeten när Chelsea – ett annat lag som också jagar en plats till Champions League nästa säsong och som befinner sig i liknande läge som Londonrivalen Arsenal – tar sig an tjeckiska Slavia Prag.

 

Efter en stark vinst med 1-0 på bortaplan ser det redan nu ut att vara avgjort inför returen på Stamford Bridge. Är det verkligen realistiskt att bortalaget åker till London och gör match mot det här? Det känns lite tveksamt på förhand.

 

Marcos Alonso blev matchens enda målskytt i det första mötet, men känslan är att flera kontringsstarka spelare hos hemmalaget kan ha en fin dag på jobbet den här dagen. En spelare som rest sig i Europa League är anfallaren Olivier Giroud, som tydlig prioriteras bort i ligaspelet, men som tar chansen gång på gång i Europa. 5,00 gånger pengarna är oddset inför matchen på att Olivier Giroud ska göra det första målet. Så här långt har han gjort nio mål i Europa under säsongen, att jämföra med två ligamål under 2018/2019. Svindlande vad lite förtroende kan göra.

 

Slavia Prag må vara formstarka i det inhemska ligaspelet men bör väga lätt här. Laget har fem poäng ner till närmast jagande lag i tjeckiska ligan ochj ska dessutom spela semifinal i tjeckiska cupen. Tunga lag som Genk och Sevilla har slagits ut av Slavia Prag, men Chelsea blir en för tuff nöt att knäcka. 1-0 igen ger 5,05 gånger insatsen på förhand och att Chelsea vinner efter en oavgjord första halvlek kan spelas till 3,75 gånger pengarna. Två intressanta spel på förhand.

 

Eintracht Frankfurt har potentialen att chocka

 

Det var verkligen partystämning i den första kvartsfinalen mellan Benfica och Eintracht Frankfurt i portugisiska Lissabon. Där och då vann hemmalaget med hela 4-2, men det faktum att tyskarna fick in två bollar gör att matchen ändå lever inför returen. Det räcker som bekant med såväl 2-0 som 3-1 för att ta sig vidare.

 

Å andra sidan såg laget svaga ut i helgens ligamöte med Augsburg, där det blev förlust. Men ett hemmastarkt Eintracht Frankfurt har chansen att vinna med 2-0, vilket ger 8,75 gånger insatsen inför matchen.

 

I gruppspelet stod Eintracht Frankfurt för fina 17 gjorda mål och har på sin väg fram till kvartsfinalen slagit ut rutinerade lag med anor från Champions League i form av Shaktar Donetsk och Inter. Det är med andra ord ett lag värt att hålla ögonen på.

 

Luka Jovic jagas av flera stora klubbar efter en stark säsong och bör kunna hamna i målprotokollet igen här. Första målet att göras av anfallaren kan spelas till 5,00 gånger pengarna och att kollegan Sebastien Haller nätar först betalar 6,00 gånger insatsen.

 

Joao Felix är en annan spelare som jagas av tunga klubbar och han fortsätter att göra avtryck. Tonåringen kan bli en viktig pjäs i den här matchen. Håll ögonen även på honom!

 

Villareal är rejält illa ute

 

I det helspanska mötet mellan Villareal och Valencia är det utan tvekan Valencia som sitter i förarsätet inför torsdagens retur. Detta efter en tung vinst, 3-1, i det första mötet tack vare två sena mål.

 

Valencia är ett svårstoppat lag och speciellt på hemmaplan är det få lag som kan bryta ner motståndet. Därför är det inte heller konstigt att laget ligger sexa i La Liga med enbart 10 insläppta mål på 17 hemmamatcher i ligaspelet. Senaste hemmaförlusten? Då får vi skruva tillbaka tiden till januari månad.

 

Vllareal förlorade med 3-0 borta mot Valencia i ligaspelet för ett tag sedan och att det ska ske igen finns att spela till 11,50 gånger insatsen. Rodrigo är ofta målskytt och att han ska komma med i målprotokollet går att spela till 2,40 gånger insatsen på torsdagskvällen.

 

Låt oss se om Villareal kan göra match av det här igen!