Tuff söndag för huvudstadslagen?

Efter landslagsuppehållet är Serie A tillbaka. På söndag bjuds vi på två matcher där huvudstadslagen Roma och Lazio kan gå mot nya förluster.

Napoli – Roma på Olimpico

Det första stormötet på söndag spelas på Olimpico där nygamla Claudio Ranieri tar emot Ancelottis Napoli i en match som känns öppen, men där Napoli har mer kvalitet och en bättre form.

Napoli har plockat sju av nio möjliga poäng sedan det förra landslagsuppehållet och är tryggt placerade på en andraplats i Serie A, något som garanterar Champions League-spel till nästa säsong.

De ligger sju poäng före Inter på tredjeplats men har samtidigt hela 15 poäng upp till Juve i toppen, något som innebär att Napoli kan placera mycket kraft och energi på Europa League där de är en av huvudfavoriterna att vinna turneringen.

Med Europaspel runt hörnet kan Lorenzo Insigne vilas, men Dries Mertens och Arkadiusz Milik lär finnas med från start och kan mycket väl hamna i målprotokollet. Mertens finns som målskytt till 2.50 och Milik hittar ni till 2.30 på Bethard.

Med Romas svaga säsong, Napolis forms och kvalitetsskillnaden mellan lagen, flaggar vi för bortasegern till 2.30.

Kan kortvariga Ranieri göra skillnad för Roma?

Efter succén i Leicester har det inte gått lika bra för ”Tinkerman”. Ranieri fick sparken från Fulham efter ett misslyckat försök att rädda kvar klubben i PL och är nu interimtränare i Roma efter att Eusebio Di Francescos tid i huvudstaden tog slut.

Han inledde tränaräventyret i Roma med en 2-1-vinst mot Empoli, men i omgången efter blev det förlust med samma resultat när SPAL stod för motståndet.

Roma är för närvarande placerade på femteplats och ligger fyra poäng efter fjärdeplatsen som ger spel i Champions League till nästa säsong. Men det som talar för Ranieri är att Roma har vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna och har en grundkvalitet som alltid gör dem slagkraftiga i den här typen av drabbningar.

Hemmavinsten finns till 3.15 och oavgjort finns till 3.50, men med tanke på Romas situation och irritationen hos supportrarna kan laget gå en ny tuff kväll till mötes.

Inter är favoriter mot Lazio

Den andra toppmatchen på söndag handlar om Inter mot Lazio på Giuseppe Meazza. Där behöver båda lagen poäng i kampen om Champions League-spel och rent formmässigt är det Inter som kliver in med mest positivt ingångsvärde.

När lagen möttes i höstas vann Inter med hela 3-0 och nu kommer de dessutom från en färsk derbyvinst mot Milan som gjorde gott för självförtroendet. Det verkar dessutom som att Mauro Icardi återfinns i truppen och därför är Inter rättmätiga favoriter till 2.30.

Lazio behöver ett styrkebesked på bortaplan

Lazio har gjort sju mål på de två senaste hemmamatcherna men på bortaplan har det gått trögare för Simone Inzaghi. De har tre raka utan vinst på bortaplan och nu behöver de plocka poäng för att hänga med i kampen om Europaplatser.

De har förlorat mot Juve, Roma, Atalanta och Napoli under säsongen och nu är en vinst mot Inter nästan ett måste för att ge sig själca chansen att spela i Europa under kommande säsong.

Lazio är värderade till 3.30 inför söndagens möte men deras resultat på bortamark gör att de är rättmätiga underdogs. Uddamålsseger till Inter finns till 3.35.

BETTA NU – KLICKA HÄR