Iskussa olevaa Rory Mcllroyta on vaikea voittaa (Golf Masters Ennakko)

Golfin Masters turnauksen voittaminen on monen ammattilaisen golfin pelaajan toivelistalla ja on oikeutettua sanoa että vain kuuluisan ”Claret Jug:in” voittaminen The Open- turnauksesta voi vetää vertoja arvostuksessaan tälle Georgian osavaltiossa pelatulle turnaukselle.

Tämä on ainoa major-luokan turnaus joka pelataan joka vuosi samalla kentällä, majesteettisellä Augusta National-kentällä. Masters turnaus on aina todella iso tapahtuma ja jännityksen voi tuntea ilmassa kun maailman parhaimmat golfin pelaajat aloittavat jahdin saadakseen sen tunnetun vihreän takin.

Kiistelty amerikkalais golffaaja Patrick Reed nappasi tuon takin viime vuonna voittaen maanmiehensä Rickie Fowlerin yhdellä lyönnillä. Nyt tämä puolustava mestari haluaa tulla ensimmäiseksi pelaajaksi sitten Tiger Woodsin vuonna 2002 joka pystyy puolustamaan titteliään onnistuneesti.

Vain kolme pelaajaa on voittanut tämän The Mastersin peräkkäisinä vuosina turnauksen historian aikana. Nämä kaksi muuta ovat englantilainen Nick Faldo (1989-90) sekä amerikkalainen Jack Nicklaus (1965-66). Tämän takia Patrick Reedillä on todella vaikea tehtävä edessään varsinkin kun hän ei ole vielä tällä kaudella esittänyt parastaan. Reedin toista peräkkäistä voittoa voi pelata 56.00 kertoimella.

Mcllroy hakee Grand Slamia

Yksi pelaaja joka on erinomaisessa kunnossa tällä hetkellä on 8.00 kertoiminen suosikki Rory Mcllroy. Sen jälkeen kun hän voitti PGA mestaruusturnauksen vuonna 2014, joka oli hänen uransa neljäs Major-turnaus voitto, niin tämä pohjois-irlantilainen on hakenut sitä saavuttamatonta vihreää takkia eli sitä puuttuvaa Major voittoa joka laittaisi hänen nimensä historian kirjoihin.

Voitto Georgiassa tällä viikolla tekisi Grand Slamista täydellisen tälle 29-vuotiaalle, josta tulisi vasta kuudes pelaaja joka on voittanut kaikki neljä Major turnausta Masters aikakauden aikana. Hänestä tulisi osa lyhyttä eliittilistaa johon kuuluvat Tiger Woods, Jack Nicklaus, Ben Hogan, Gary Player sekä Gene Sarazen.

Mcllroy pelaa tällä hetkellä parhainta golffiaan viiteen viime vuoteen ja hän vastikään voitti The Players Championship turnauksen ensimmäistä kertaa urallaan, pitäen amerikkalaisen Jim Furykin selkänsä takana yhdellä lyönnillä viimeisen kierroksen aikana.

Tällä maailmanlistan numero kolmosella on myös kuusi muutakin sijoitusta kymmenen parhaan joukossa vuoden 2019 aikana (T4-T5-T4-2-T6-T9). Tämä voi hyvinkin olla se vuosi kun hän voittaa tämän Masters turnauksen ja laittaa kahdeksan vuoden takaisen romahduksen unholaan. Vuonna 2011, Mcllroy aloitti viimeisen päivän neljän lyönnin etumatkalla muihin, mutta hän päätti muuttaa käytöstään sinä päivänä entistä keskittyneemmäksi, mutta tämä kostautui. Pohjois-Irlantilainen käytti kierroksella 80 lyöntiä ja lopulta hävisi voittaja Charl Schwartzelille kymmenellä lyönnillä.

Mielenkiintoisesti, tämän County Downissa syntyneen tähden henkinen valmistautuminen on ollut huomattavasti vahvempaa tällä kaudella ja hän juurikään puhui siitä kuinka hän lähtee tähän Masters turnaukseen toivoen voittoa sen sijaan että hän ajattelisi että hänen on pakko voittaa tämä turnaus jotta hänen uransa olisi onnistunut.

Kun katsotaan Mcllroyn tilastoja PGA kiertueella tällä kaudella niin ne ovat erittäin vakuuttavaa luettavaa. Hän on ensimmäisenä kategorioissa lyönnit saavutettu tiiauspaikalta (strokes gained off-the-tee), Tiiauspaikalta viheriölle (tee-to-green) sekä yhteismäärässä kun taas hän on kymmenentenä kategoriassa Greens in Regulation eli kuinka monta lyöntiä hyvää annat itsellesi ennenkuin aloitat puttaamisen. Hän on myos 12 sijalla käytettyjen puttien keskimäärässä.

Augusta National kentän viheriöt ovat todella nopeita joten onnistuneen puttipelin arvo on todella merkittävä. Tämä on osa-alue jossa Pohjois-Irlantilainen on parantunut huomattavasti viime aikoina ja se vahvistaa hänen mahdollisuuksiaan voittaa tämä turnaus.

Ryder Cupin tähdet valmiina ryntäämään korkeimmille korokkeille myös Georgiassa

Kaikki 12 pelaajaa Euroopan voitokkaasta vuoden 2018 Ryder Cup joukkueesta tulee pelaamaan Georgiassa tällä viikolla ja niiden pelaajien joukossa on muutama henkilö joka voi nousta taisteluun voitosta turnaus suosikki Mcllroyn rinnalle.

Ensimmäinen näistä on kuka muukaan kuin Francesco Molinari. Tämä italialainen pelaaja on nauttinut sensaatiomaisesta menestyksestä joka alkoi 10 kuukautta sitten BMW PGA Championship turnauksen voitolla viime vuoden toukokuussa.

Tätä seurasi ensimmäinen PGA kiertueen titteli Quicken Loans National turnauksessa heinäkuussa ennenkuin tämä 36-vuotias pelaaja voitti ensimmäisen major-luokan turnauksensa, The Openin vain 21 päivää Quicken Loans nationalin voiton jälkeen voittaen Carnoustien kentällä kahdella lyönnillä.

Molinarista tuli tämän jälkeen ensimmäinen eurooppalainen pelaaja, joka on voittanut kaikki viisi otteluaan Ryder Cupissa, muodostaen voittamattoman yhteistyön Tommy Fleetwoodin kanssa nelinpelissä ennenkuin hän voitti Phil Mickelsonin kaksinpelissä.

Italialainen on jatkanut tällä samalla kaavalla myös tänä vuonna kun hän golffasi voittoon Arnold Palmer kutsuturnauksessa maaliskuussa voittaen englantilaisen Matthew Fitzpatrickin kahdella lyönnillä.

Francisco Molinarin pelin jokainen osa-alue on parantunut viimeisen 10 kuukauden aikana ja häntä on vaikea jättää huomioimatta kun etsitään seuraavaa vihreän takin haltijaa varsinkin kun hänelle tarjotaan muhkea 21.00 kerroin.

Toinen Ryder Cupin sankari joka voi menestyä hyvinkin tällä viikolla on Paul Casey. Hän on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 11 ja tämä englantilainen on pelannut fantastista golfia vuoden 2019 aikana. Hänestä tuli muun muassa nyt maaliskuussa ensimmäinen pelaaja joka on onnistuneesti puolustanut Valspar Championship turnauksen voittoa.

Toinen Valspar Championship turnauksen voitto ei vain laittanut tämän 41-vuotiaan nimen historian kirjoihin, mutta se myös antoi hänelle valtavan itseluottamus ruiskeen kun hän onnistui pitämään haastajat takanaan viimeisen päivän aikana. Tämä on asia jota hän ei ole aikaisemmissa turnauksissa pystynyt tekemään kun hän on aloittanut johtoasemassa viimeisenä päivänä.

Casey, jonka paras tulos Augustan kentältä oli jaettu neljäs sija vuonna 2016, on ollut kymmenen parhaan joukossa neljästi tämän vuoden aikana ja hänelle myös tarjotaan aika antelias 26.00 kerroin ottamaan ensimmäinen major-turnaus voitto.

Aikaisempi voittaja tulee aloittamaan vahvasti

Jordan Spieth ei ole ollut parhaimmillaan vielä tällä kaudella ennen Mastersia, mutta hän on yksi pelaaja joka todella nauttii pelaamisesta tällä kentällä ja ei olisi mikään yllätys jos hän on se pelaaja joka ottaa aikaisen johtoaseman torstaina.

Amerikkalainen oli mukana voittotaistelussa kahden kierroksen jälkeen viime viikolla Valero Texas Openissa, mutta huonosti mennyt kolmas kierros vei hänen mahdollisuutensa voittoon.

Vaikka hän tipahti tuloslistoilla alaspäin, niin tämä 25-vuotias varmasti rohkaistui löytäessään uudestaan hyvän vireensä, vaikkakin vain hetkeksi. Hän voi saada etua siitä että hän aloittaa tämän Masters turnauksen hieman tutkan alla.

Sen jälkeen kun hän teki debyyttinsä ensimmäisessä major turnauksessaan vuonna 2014, Spieth on johtanut täällä ensimmäisen kierroksen jälkeen kolme kertaa, joista hän onnistui myös voittamaan kerran, vuonna 2015. Tämä vain osoittaa sen että hänen pelinsä sopii erityisesti tälle Augustan kentälle.

Hänen olisi pitänyt lisätä toinen vihreä takki vaatekomeroonsa vuonna 2016 kun hän menetti suuren johtoaseman viimeisellä yhdeksällä reiällä, mutta tämä amerikkalainen ei ole näyttänyt että tuo romahdus olisi vaikuttanut hänen peliinsä tällä kentällä ollen jaetulla 11 sijalla vuonna 2017 ja kolmas viime vuonna.

Aikaisempi menestys samalla kentällä voi olla isossa roolissa kun pelataan Mastersissa ja Spiethin 23.00 kerroin että hän johtaa kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen on erittäin houkutteleva.