Burnley kaipaa paljon tarvittua piristystä (Valioliiga ennakko 16-17 maaliskuuta)

Burnley on kärsinyt kolme tappiota putkeen ja putoamisviiva alkaa jälleen näkyä hieman liian lähellä. Sean Dychen miehistö pystyy kuitenkin katkaisemaan tämän liukumisen alaspäin ainakin hetkeksi voittamalla Leicester Cityn lauantaina.

Burnley voi olla ovelampi kuin Leicesterin ketut

Tämä on ollut todella outo kausi Burnleylle joka näytti varmalta putoajalta kauden ensimmäisen puoliskon jälkeen voittaen vain kolme heidän 19 ottelustaan.

Tämän jälkeen he pelasivat kahdeksan ottelua putkeen ilman tappiota, johon kuului myös hieno 2-1 voitto Tottenhamista kolme viikkoa sitten joka nosti heidät jo 13. sijalle sarjataulukossa.

Tuon voiton jälkeen kuitenkin he ovat hävinneet Newcastlelle, Crystal Palacelle ja Liverpoolille. Nämä kolme tappiota ovat jättäneet heidät jälleen tähyilemään selkänsä taakse kun he ovat enää kaksi pistettä viimeisellä putoamispaikalla olevaa Cardiffia edellä.

Burnley nappasi yhden pisteen King Power Stadionilta marraskuussa pelatan 0-0 tasapelin ja heidän kertoimensa kotivoittoon nyt tänä viikonloppuna Brendan Rodgersin miehistöä vastaan on suhteellisen korkea 3.00.

“Ketut” voittivat Fulhamin 3-1 edellisessä ottelussaan, mutta he eivät ole onnistuneet pitämään maaliansa puhtaana yhdeksään otteluun sitten heidän 1-0 voiton Uudenvuodenpäivänä Evertonista.

Tämä ottelu voi myöskin olla vähämaalinen ja yksi maali voi riittää Burnleylle Turf Moorilla antamaan heillä tuiki tärkeän voiton. Suora tulosveto 1-0 kotivoitolle antaisi 8.25 kertoimen.

Lisää vieraspeli murheita Rafalle

Newcastlella on edessä pitkä vierasmatka Bournemouthiin missä he kohtaavat “Kirsikkojen” joukkueen joka hakee nyt harvinaista toista voittoaan putkeen voitettuaan vierasottelussa Huddersfieldin viime viikonloppuna.

Rafa Benitezin joukkue tuotti mahtavan comebackin viime ottelussaan voittaen Evertonin kotonaan 3-2. Kotiottelut ovatkin menneet ”Harakoilla” hyvin, mutta kaukana St James´ Parkista tällä kaudella, joukkue on pelannut heikosti voittaen vain kahdesti 14 vierasottelustaan. Näissä otteluissa he ovat onnistuneet maalinteossa vain 10 kertaa.

Vierasvoittojen saldo Joulun jälkeen näyttää edelleen nollaa ja tämä ottelu tuskin sitä numeroa tulee muuttamaan. Odotettavissa on jälleen pettymyksiä pitkän vierasmatkan etelä rannikolle tekeville kannattajille.

Newcastlen puolustus toimii välillä kohtalaisesti joten ehkä paras peli-idea tähän otteluun on tasapeli puoliajalla ja Bournemouthin voitto täydellä ajalla kertoimella 4.55.

Hammers liian hyvä hampaattomia terrierejä vastaan

West Ham on voinut ansaita yhdeksän pistettä enemmän kuin samaan aikaan viime kaudella, mutta silti Manuel Pellegrinin joukkue pelaa alle odotusten säännöllisesti.

Viime viikonlopun esitys jossa joukkue kärsi 2-0 tappion heikkoa Cardiffia vastaan oli varmasti heidän koko kauden huonoin. Tämä oli sinänsä yllättävää sillä joukkue oli pelannut erinomaisesti kun he voittivat Newcastlen samoin lukemin vain muutamaa päivää aikaisemmin.

Mikään muu kuin kolme pistettä ei kelpaa West Hamille lauantaina varsinkin kun heidän vastustajansa Huddersfield Town on välttänyt tappion vieraspeleissä tällä kaudella vain neljä kertaa 14 ottelussaan.

Vain Fulhamilla on huonompi vierassaldo tällä kaudella kuin Huddersfieldillä, joka on onnistunut tekemään vain surkeat 15 maalia 30 Valioliiga ottelussaan koko kauden aikana. He ovat myös onnistuneet maalinteossa vain kahdesti edellisten yhdeksän vierasottelun aikana.

West Ham aloittaa joskus hieman hitaasti ja voi olla että se vaatii pienen shokin ennenkuin joukkue alkaa pelaamaan kunnolla. Huddersfieldin avausmaali voi olla juuri sellainen shokki, joten West Hamin voittoa jossa se voitto tulee sen jälkeen kun joukkue on ollut tappiolla, voi pelata 6.65 kertoimella.

Liverpoolin punaiset kulkevat kohti helppoa voittoa

Sunnuntaina Liverpool voi jatkaa sarjakärki Manchester Cityn painostamista voittamalla jo lähes putoamiseen tuomitun Fulhamin ja nousemalla itse Valioliiga ykköseksi ainakin väliaikaisesti.

“Mökkiläisten” vire on näyttänyt hieman paremmalta kahdessa viime ottelussaan sen jälkeen kun Scott Parker otti vetovastuun joukkueesta Claudio Ranierin jälkeen, mutta mikään ei pysty peittämään sitä kuinka pettymyksellinen kausi tämä on ollut viime kauden mestaruussarjan playoff ottelun voittajalle.

Heidän kaikki neljä voittoaan Valioliigassa tällä kaudella ovat tulleet juuri Craven Cottage stadionillaan, mutta kaikki nuo voitot ovat olleet putoamista vastaan pelaavia joukkueita vastaan. Ei olisi mikään yllätys jos Liverpool hakisi Lontoosta 0-2 voiton. Tämä olisi sama tulos kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Anfieldillä marraskuussa. Liverpoolin 0-2 voitto tulosvedossa antaisi tällä hetkellä 6.00 kertoimen.

Silva ei ole ollut se toivottu poppamies Evertonille

Evertonilla on täsmälleen yhtä monta pistettä tällä hetkellä kuin heillä oli samaan aikaan viime kaudella, kun he taistelivat putoamista vastaan ennenkuin Sam Allardyce ohjasi heidät pois kurimuksesta ja keskinkertaiselle kahdeksannelle sijalle.

Elämä Goodison Parkin kannattajien keskuudessa piti tulla paremmaksi kun seura palkkasi Marco Silvan manageriksi, mutta tämä kausi on ollut täynnä samanlaisia pettymyksiä kuin edellisetkin kaudet. Sillä erolla kuitenkin että nyt joukkue on sijoittanut runsaasti uusiin pelaajiin.

Viime viikonlopun tappio Newcastlelle oli tyypillinen esimerkki heidän koko kaudesta. He pelasivat erittäin hyvin 45-minuutin ajan ennenkuin he antautuivat heti kun vastustaja alkoi osoittaa heräämisen merkkejä.

Heidän vastustajansa Chelsea on onnistunut palaamaan taas vireeseen nöyryyttävän Manchester Citylle kärsityn 6-0 tappion jälkeen ja he ovatkin ottaneet seitsemän pistettä edellisissä kolmessa ottelussaan.

Maurizio Sarrin miehistö voi jatkaa heidän tavoitettaan päästä neljän parhaan joukkoon voittamalla Evertonin. Chelsean voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin on tarjolla kertoimella 3.70.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ