Europa League

Lazio ja Sevilla torstai-illan kohokohta Eurooppa liigassa

Torstaina nähdään 15 todella mielenkiintoista Eurooppa liigan pudotuspeliottelua joista kuitenkin yksi nousee muiden edelle tarjoten mahdollisesti erittäin maalirikkaan ensimmäisen osaottelun.

Maalit ovat tilauksessa ikuisessa kaupungissa

Yksi kierroksen odotetuimmista otteluista pelataan Rooman Stadio Olimpicolla jossa Lazio isännöi Sevillaa Eurooppa liigan ensimmäisessä osaottelussa.

Yksikään muu jäljellä oleva joukkue ei päästänyt lohko-otteluissa yhtä monta maalia kuin Lazio (11) ja maaleja on lupa odottaa tässäkin ottelussa. Lazion jokaisessa alkulohkon kotiotteluissa nähtiin kolme maalia joukkueen voitettua Apollon ja Marseille 2-1 ja häviten Frankfurtille 1-2.

Sevilla taas teki alkulohkoissa jäljellä olevista joukkueista eniten maaleja (18) ja kun heillä on runsaasti taitoa hyökkäyksessään kuten Wissam Ben Yedder ja Ever Banega, niin tämä La Liga joukkue voi tuottaa runsaasti ongelmia italialaisten puolustukselle. Sevillan kolmessa alkulohkon vierasottelussa he voittivat yhden ja hävisivät kaksi maalierolla 5-4.

Kun nämä seikat ottaa huomioon niin yli 2.5 maalille tarjottu 2.05 kerroin näyttää hyvältä sillä joukkueiden 12 tämän kauden Eurooppa liigan ottelusta kymmenessä nähtiin kolme tai sitä useampi maali.

Arsenal tulee jättämään BATE:n nollille

Arsenalin manageri Unai Emery voitti kolme perättäistä Eurooppa Liigan titteliä kun hän toimi Sevillan luotsina joten hän jos kukaan tietää miten tässä kilpailussa napataan voittoja.

Hän toivoo saavuttavansa saman Arsenalin kanssa tällä kaudella sillä he eivät voi luottaa että Mestarien liigan paikka saavutettaisiin Englannin Valioliigan kautta (Arsenal on tällä hetkellä viidentenä). Arsenal ei ole kuitenkaan Eurooppa Liigassa tällä kaudella hävinnyt ja heillä on loistava mahdollisuus mennä tästä otteluparista jatkoon Jasse Tuomisen BATE Borisovia vastaan.

“Gunners” on kierrättänyt aika paljon pelaajia tässä kilpailussa tähän mennessä ja voivat tehdä saman nytkin tässä ensimmäisessä osaottelussa jossa Mesut Özil ja Mohamed Elneny voivat saada arvokasta peliaikaa, mutta tarvittaessa Valioliiga joukkue voi myös laittaa kentälle huippuvireisen Alexandre Lacazetten joka on osunut neljästi joukkueen kahdeksassa edellisessä ottelussa.

Arsenal on pitänyt maalinsa puhtaana viidessä edellisessä Eurooppa Liigan ottelussaan ja heidän voittoa ilman päästettyä maalia voi pelata 2.40 kertoimella.

Giroud voi ratkaista pelin Malmöä vastaan

Chelsea, joka on 5.00 kertoiminen Eurooppa Liigan suosikki, kohtaa Ruotsin Malmön torstai-illalla. Malmö voi joutua pahaan paikkaan sillä Maurizio Sarrin miehistö on erittäin motivoitunut näyttämään osaamisensa heidän viikonloppuna Manchester Citylle kärsityn 6-0 murskatappion jälkeen.

Malmöllä voi olla ongelmana myös pelaamattomuus sillä Ruotsin uusi Allsvenskan kausi alkaa Suomen lailla myöhemmin keväällä ja heidän edellinen virallinen ottelu käytiin joulukuussa. Otteluvalmius Chelseaan verrattuna voi olla erittäin merkittävässä asemassa tässä ottelussa.

Chelsean vahvuus on ollut joukkueen syvyydessä tässä kilpailussa sillä Ruben Loftus-Cheek ja Callum Hudson-Odoi ovat olleet iso syy Chelsean menestykseen alkulohkon otteluissa.

Olivier Giroud on toinen pelaaja joka onnistui alkulohkossa. Hän ampui neljä maalia hänen kolmessa edellisessä Eurooppa liigan otteluissaan. Giroud onkin liigan maalintekijätilastoissa jaetulla kolmannella sijalla, kaksi maalia johtavaa Salzburgin Dabouria perässä.

Chelsea hankki siirtoikkunan aikana argentiinalaisen Gonzalo Higuainin ja tämä tulee vähentämään ranskalaisen peliaikaa liigassa vielä entisestään. Nämä Eurooppa liigan ottelut ovatkin ranskan maajoukkuehyökkääjälle tärkeitä näyttöpaikkoja joten hänen maalilleen tarjottu 2.20 kerroin maistuu erinomaisesti.

Celtic kannattajat kannustavat joukkueensa tärkeään voittoon

Kun Celtic Parkilla pelataan iso eurooppalainen ottelu niin se aina luo ainutlaatuisen ilmapiirin ja torstai-ilta ei tule olemaan yhtään erilaisempi kun Skotlannin mestari Glasgow Celtic isännöi espanjalaista Valenciaa.

Brendan Rodgers voi ottaa voimaa siitä että Celtic on voittanut kuusi heidän kahdeksasta edellisestä kotiottelustaan Euroopan sarjoissa ja heidän äänekkäät kannattajansa takaavat sen että Celtic Park on vastustajille erittäin vaikea paikka pelata.

Valencialla on ollut tähän mennessä todella vaikea kausi ja otteiden ailahdellessa jatkuvasti pelaajien itseluottamus on joutunut koetukselle. Erityisesti otteet vieraissa ovat olleet huonot sillä he ovat voittaneet vain yhden matkaottelunsa edellisistä yhdeksästä.

Celtic voi hyvinkin napata tästä edun toiseen osaotteluun Mestallalle joten 3.45 kotikerroin on erittäin pelattavissa.

Sporting aiheuttaa lisää tuskaa Villarealille

Kun katsotaan Sporting Lissabonin historiaa Euroopan kilpailuissa espanjalais joukkueita vastaan niin on totuudenmukaista sanoa että se on suorastaan heikko.

Portugalilaiset ovat hävinneet kuusi edellistä kahden osaottelun pudotuspelisarjaa Espanjalais-seuroja vastaan, mutta tästäkin huolimatta, heidän seuraava vastus Villareal voi muuttaa tuon historian.

Villarreal aloittaa nämä Eurooppa liigan pudotuspelit todella huonossa vireessä sillä joukkue ei ole voittanut yhtään ottelua kymmeneen viime otteluun kaikissa kilpailuissa.

Villareal on La Ligassa toiseksi viimeisenä ja heidän ykkösprioriteetti tällä kaudella on nyt putoamisen välttäminen. Eurooppa liiga on tähän tavoitteeseen vain haitta joten kierrätystä voi olla edessä.

Sporting Lisbonille tarjotaan 2.30 kerrointa ensimmäisen osaottelun voittoon ja kun joukkue on hävinnyt vain kerran edellisissä kahdeksassa Euroopan sarjojen ottelussa Jose Alvalade stadionilla niin he näyttävät yhdeltä luotettavimmilta pelikohteilta torstai-iltana.

KLIKKAA TÄSTÄ