Qatarin avauskisa ei lupaa helppoa voittoa Marquezille

Uusi MotoGP kausi lähtee käyntiin tänä viikonloppuna Qatarissa Losailin radalla ja hallitsevalle maailmanmestarille Marc Marquezilla ei lupailla helppoa voittoa tämän kauden avauskisasta.

Repsol Honda-tallin kuski on dominoinut tätä lajia viimeisten vuosien ajan, mutta hänen saldonsa Losailin radalla on kaikkea muuta kuin erinomainen sillä hänen ainoa voittonsa täällä on tullut niinkin kaukaa kuin vuonna 2014.

Marquez on haavoittuvainen Qatarissa

Tästäkin huolimatta, hän on niukka suosikki ottamaan kauden avausvoitto kertoimella 3.30. Viime kauden lopulla hän voitti neljä viimeisestä kuudesta kisasta varmistaen täten jälleen kerran maailman parhaimman tittelin.

Marquezin takana kakkossuosikkina tähän kisaan starttaa italialainen Andrea Dovizioso jonka voittokerroin on 3.50. Hän tuli ensimmäisenä ruutulipulle 12 kuukautta sitten Losailin radalla Ducatillaan voittaen Marquezin pienimmällä mahdollisella erolla.

Dovizioso, jolla on lähes 200 Grand Pris starttia, tuli viime kaudella toiseksi lopputilastoissa ja näyttäisi siltä että hän on yksi kuski jonka taidot ovat vain parantuneet mitä lähemmäs uran loppua hän tulee.

Yamaha luottaa Maverickin taitoihin

Toisen espanjalaisen, Maverick Vinalesin (voittokerroin 6.25), pitäisi myös olla yksi isoimmista haastajista tämän kisan voittoon, sillä hänen Monster Yamaha pyöränsä on toiminut erinomaisesti harjoituskauden testeissä ja se on vakuuttaneet monet lajin seuraajat heidän kyvystään taistella tällä kaudella mestaruudesta. Nuo testit ovat antaneet tallille luottamusta tähän kisaan ja koko kauteen että he pystyvät parantamaan entisestään viime kaudesta.

Vinalesillä on toinenkin syy olla optimistinen tässä kisassa sillä Yamaha on voittanut Qatarissa viidesti viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Lorenzo on kisan musta hevonen

Tuon seitsemän vuoden aikana, kolminkertainen maailmanmestari Jorge Lorenzo pystyi ottamaan kolme voittoa Italialais-Japanilaiselle tehdastallille ja nyt kun hän on liittynyt Marquezin tavoin Hondalle, hän toivoo että se auttaa häntä pääsemään takaisin tämän lajin huipulle.

Lorenzon kerroin voittamaan tälle kertaa Qatarissa on 11.50 ja hän on korkeintaan kisassa musta hevonen. Yamahan italialainen legenda Valentino Rossi on 6.25 kertoimella varmasti parempi vaihtoehto sillä hän oli täällä viime kaudella kolmas vain sekunnin perässä voittaja Andrea Doviziosoa.

Tällä 40-vuotiaalla italialaisella on neljä Qatarin GP voittoa meriittilistallaan, joista ensimmäinen tuli niinkin kaukaa kuin vuonna 2005 ja viimeisin vuonna 2015. Hän on muutenkin menestynyt täällä hyvin olleen palkintopallilla urallaan kymmenen kertaa Qatarissa.

Marquez asettaa vieläkin muille sen tason

Kauden aikana, Marquez tulee selvästi olemaan se ykkösajaja jonka kaikki haluavat voittaa. Se näkyy myös MotoGP:n mestaruuskertoimissa jossa espanjalainen saa 1.52 kertoimen voittaa kuudennen mestaruutensa seitsemän viime vuoden aikana.

Marc Marquez, joka on silti vielä vasta 26-vuotias, on voittanut 44 hänen 108 kisastaan jotka hän on ajanut kuninkuusluokassa. Ainoa asia joka voi hänen mestaruuden tavoittelunsa suistaa raiteiltaan on hänen uusi tallikaverinsa Jorge Lorenzo, joka on joskus ollut hieman liian kilpailunhaluinen kollega sekä Valentino Rossille että Doviziosolle aikaisemmin.

Dovizioso, joka vapautui nyt yhteistyöstä Lorenzon kanssa, on 3.50 kertoiminen kakkossuosikki voittamaan uransa ensimmäisen maailmanmestaruutensa tällä kaudella. Hän voitti viime kaudella neljä kisaa ja se osoitti että hänellä on tarpeeksi taitoa ottaa uralleen se halutuin kruunu eli mestaruus, jos asiat vaan menevät hänen suunnitelmiensa mukaisesti.

Monet MotoGP fanit unelmoivat näkevänsä legendaarisen Valentino Rossin vielä voittavan uransa kahdeksannen maailmanmestaruutensa ennen hänen uransa päättymistä, mutta todennäköisempää kuitenkin on että italialaisen tiimikaveri Monster Yamahalla, Maverick Vinales, on se tallin ykköshaastaja mestaruudelle kertoimella 6.25.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ