Nadal hakee Djokovicin päänahkaa ja lopetusta Miamin kiroukselleen (Tennis – Miami Open Ennakko)

Novak Djokovic kärsi yllättävän tappion kokeneelle saksalaiselle Philipp Kohlschreiberille Indian Wellsin turnauksessa, mutta maailman rankingin ykköspelaaja on silti Miami Openin suurin suosikki.

Djokovic on Andre Agassin kanssa tämän turnauksen menestynein pelaaja sillä molemmilla on yhteensä kuusi turnausvoittoa. Djokovicin viimeisin voitto tuli vuonna 2016.

Serbialaisen suurin uhka tulee mitä luultavimmin hänen vanhalta kilpakumppaniltaan Rafael Nadalilta ja hän näyttäisi olevan todellinen haastaja voittamaan suurimman palkinnon mikä hänen palkintokaapista vielä puuttuu.

Espanjalainen Nadal pääsi ensimmäiseen finaaliinsa täällä vuonna 2005 ja on sen jälkeen pelannut niitä neljä lisää, mutta Miami Openin pääpalkinto on pysynyt saavuttamattomana.

17-Kertainen Grand Slam voittaja, Nadal, on ollut hyvässä vireessä pelatessaan Indian Wellsissä tällä viikolla ja hänen pitäisi pystyä pitämään se sama momentum mukanaan kun hän aloittaa pelit Floridassa ensi viikolla.

Molempien raskaan sarjan tennis pelaajien pääkohde tällä kaudella on lisätä entisestään omien Grand Slam voittojensa määrää ja massa spesialisti Rafa Nadal on 1.90 kertoiminen suosikki voittamaan Rolland Garrosin eli Ranskan Avoimet Pariisissa kesällä. Djokovic on siinnä turnauksessa kakkossuosikki 2.90 kertoimella.

Nadal on todellinen voittaja ehdokas Floridassa ja hänestä voi hyvinkin tulla ensimmäinen espanjalainen pelaaja koskaan joka voittaa Miami Openin, mutta jos etsitään hieman isompi kertoimisia mahdollisia haastajia niin niitäkin löytyy.

Khachanov on nousussa

Venäläinen 22-vuotias Karen Khachanov ei ole enää mahdollinen nouseva tähti vaan hän on oikeasti tekemässä itsestään todellisen tähtipelaajan. Hänestä ollaan kohistu jo kauan ja hän on antanut näille puheille arvoa voittamalla mm. viime vuonna ensimmäisen Masters 1000 turnauksen Pariisissa jonka finaalissa hän kukisti itsensä Djokovicin häviämättä erääkään.

Kchachanov on pelannut myös hyvin Indian Wellsissä tiputtaen mm. Miami Openin puolustavan mestarin John Isnerin jatkosta suoraan kahdessa erässä. Jos hän parantaa vielä ennen kesää niin hänen 51.00 kertoimensa Ranskan avointen tai 41.00 kerroin Wimbledonin voitoista tulevat tipahtamaan huomattavasti. Puhumattakaan tämän Miami Openin voitosta.

Nick Kyrgios on toinen pelaaja joka kannattaa mainita potentiaalisena haastajana tämän turnauksen voittoon vaikka hän tippuikin Indian Wellsissä jo toisella kierroksella. Australialainen tippui heti ensimmäisessä ottelussaan, mutta tuo tappio tuli juurikin Kohlschreiberiä vastaan. Kun ottaa huomioon että saksalainen tiputti turnauksen ykkössijoitetun jatkosta seuraavalla kierroksella niin ehkä Kyrgioksen tappio ei ollut niin paha kuin aluksi näytti.

Svitolina on yksi Miamin ehdottomista suosikeista

Elina Svitolina, jonka voittajakerroin myöhemmin tänä vuonna pelattavaan US Openiin on 15.00, on ollut erinomaisessa vireessä WTA kiertueella viime aikoina ja hän voi hyvinkin voittaa vielä tällä viikolla Indian Wellsissä päästessään jo turnauksen välieriin jossa hän on selvä suosikki ennen sijoittamatonta kanadalaista Andreescua vastaan.

Ukrainalainen maailmanlistan seitsemäs hävisi ensimmäisen ottelunsa vuonna 2019 Brisbanen turnauksessa, mutta on sen jälkeen hävinnyt vain kolme ottelua. Kaksi näistä tappioista on tullut sellaisia pelaajia vastaan jotka ovat sen jälkeen edenneet sen turnauksen voittoon (Naomi Osaka Australian avoimissa sekä Belinda Bencic Dubain turnauksessa). Kolmas tappio tuli taas ykköspelaaja Simona Halepia vastaan.

Svitolina on ollut lähellä turnausvoittoa jo useamman kerran tällä kaudella ja vaikka hän ei voittaisikaan Indian Wellsin turnausta niin hän on silti yksi ennakkosuosikeista voittamaan Floridassa.

Saksan Angelique Kerber ja Sveitsin Bencic ovat myös nousukunnossa tällä hetkellä ja heitä kannattaa harkita kun haetaan mahdollisia voittajaehdokkaita tähän turnaukseen, varsinkin kun joitain tunnetumpia pelaajia kannattaa jättää pelaamatta.

Australian avointen voittaja Naomi Osakan vire on pudonnut täysin ja Bencic voitti hänet helposti Kaliforniassa. Romanialainen Halep on vielä kaukana parhaastaan sen jälkeen kun hän lopetti yhteistyön pitkäaikaisen valmentajansa Darren Cahillin kanssa viime vuonna. Serena Williamsin kunnossa taas on kysymysmerkkejä kun hän jättäytyi pois Indian Wellsin kolmannelta kierrokselta loukkaantumisen takia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ