Pegasus World Cup 2019

Som bekant älskar amerikanarna sina färgsprakande och glittrande föreställningar och på lördag får vi allt det paketerat när Pegasus World Cup går av stapeln i Florida, USA.

Natten till söndags rids världens mest penningstinna hästkapplöpning där det ligger totalt 16 miljoner dollar i prispotten och där höjdpunkten är en vinst på 9 miljoner dollar, något som gör tävlingen till den med dyrast andelar i världen.

I startfältet hittar vi några av världens främsta hästar där två av dem gör sina sista lopp för att sammanfatta fantastiska karriärer.

Kan Accelerate hålla farten?

Storfavorit till att kamma hem förstapriset är Accelerate (2.50) som tränas av John Sadler och rids av Joel Rosario. Teamet kommer från ett lyckat 2018 där de bland annat vann Breeders Cup Classic på Churchill Downs i november och gick segrande ur totalt sex av sju starter under fjolåret.

En häst som förväntas kunna utmana om de stora prispengarna är Mike McCarthys City Of Light, som precis som Accelerate kommer från ett imponerande 2018 där de bland annat vann Beeders Cup Dirt Mile i överlägsen stil. N är det många som tror att den femåriga hästen kan utmana om förstaplatsen, ett spel som finns till 3.50 gånger pengarna.

Under 2018 var City Of Light den enda hästen som lyckades besegra Accelerate i en tävling när teamet vann Oaklawns Handicap i april, men nu kliver den sistnämnda in med favoritskapet och lär leva upp till förväntningarna, i alla fall om vi litar på fjolårets resultat.

Hemmaplan för Gunnevera

Han har sammanlagt fyra vinster på Gulfstream Park och har vunnit mer än fyra miljoner dollar under en framgångsrik och imponerande karriär. Så sent som ifjol visade Gunnevera att formen dessutom finns där när han slutade tvåa i både Breeders Cup och Woodward Stakes.

Under Pegasus World Cup ifjol kom Gunnevera på en tredjeplats och när han nu återigen vänder hem och har hemmaplansfördel i Florida finns oddssättningen 8.50 att ta hänsyn till.

För 12.00 gånger pengarna hittar ni Patternrecognition som tränas av Chad Brown. De kliver in i lördagens race med ett gott självförtroende och tre raka segrar i ryggen, där vinsten över True Timber och Sunny Ridge i Aqueduct under december sticker ut lite extra.

Men det finns fler som vill vara med och nosa om de stora prispengarna. Till 11.00 finns Todd Pletcer-tränade Audible som ses som en realistisk outsider när det hela inleds under lördagen. Den fyraåriga hästen har fortfarande tid att utmana om de stora titlarna och pengarna, men under 2018 visade Audible att han redan kan störa favoriterna.

Fyraåriga Bravazo och Seeking The Soul – som tränas av rutinerade John Velazquez – bör också finnas med i beaktningen.

Bakom den duon är oddsen dock högre där resterande deltagare har över 41.00 i odds och tävlar om platser långt ifrån prispallen under det stundande Pegasus World Cup 2019. 

KLICKA HÄR