Inför torsdagens spel

Idag blir det sådär många matcher igen. Och nästan hälften har jag ju redan skrivit om. Så vi får göra såhär. De matcher jag inte nämner i det här inlägget har jag redan skrivit om inför gårdagen, så vill ni läsa om dem igen eller om ni missat det inlägget så har ni det här.

Bra odds på Kudla tycker jag. Är Lajovic sådär mycket bättre än Kudla på hardcourt? Jag tycker det nog inte. Blir en intressant match men som sagt, jämnt tror jag, det tror inte oddsen.

På tal om odds, jag skrev igår och la ut diverse speltips om att det kändes som 50/50 mellan Evans och Pouille. Då var det 2,70 på Evans. Nu 2,05 på Evans. Märkligt, undrar hur folk tänkte där från början. Fin match också det. Kommer bli bra spel.

Hur går det för Zverev idag då? Jag tror bra faktiskt. Tiafoe är ingen enkel motståndare alls, men Zverev slog bollen bättre än på länge i måndags och det känns kanske också som att Tiafoe borde passa honom. Om Zverev har en dålig dag tror jag att han skulle vinna även genom att bara serva och försvara sig för han är säkrare än Tiafoe, och Tiafoe har kanske inte riktigt offensiven för att i längden slå igenom Zverev. Jag tror rätt mycket på Zverev idag faktiskt. Det skulle förvåna mig om han sänker sin nivå från första rundan och förlorar.

Dellien har sjunkit från över 20 gånger till 14 gånger. Vem fan tror att han ska slå Medvedev?

Kommer bli åka av för Lorenzi. Som han kommer bli utbollad alltså. Det kommer inte bli vackert.

Berrettini-Thompson, det lyfter inte riktigt va? Det är väl det dåliga med Berrettini. Jag har inget emot honom. Snarare så gillar jag honom. Men hur rolig är han att titta på? Det är serve och sen maximal effektivitet. Och inga snygga slag. Han spelar egentligen direkt fult. Thompson? Ja, han kämpar. Berrettini ska vinna matchen på sin överlägsna serve. I övrigt är de väldigt jämna. Ingen av dem som gillar att föra spelet riktigt så kan nog bli lite duttigt.

Floppar Kukushkin nu efter sin enorma skräll häromdagen? Jag tror nog inte det ändå. Han känns som en envis rackare som inte riktigt vill strunta i att ta tillvara på chanser. Popyrin var sådär, om man är snäll, mot Delbonis i första omgången och även om det blir helt annat för Kukushkin att nu möta en lite mer vanliga spelare, jag tycker att Kukushkin ändå måste anses vara lite bättre än Popyrin. Han är 50 i världen, Popyrin 100 i världen, och han ska nog vinna, Kukushkin. Men någon kul match, icke.

Inte så särskilt lika som spelare, Bedene och Paire. Bedene är otroligt noggrann och har nog som mål att aldrig någonsin ge bort en boll om det inte är absolut nödvändigt. Paire har gett bort några bollar i sitt liv, så att säga. Jag tror det kan bli lite problem för Paire idag, även om Bedene är långt ifrån sin bästa nivå. Märkligt med Bedene. Han är alltid mycket skadad, men det har inte varit värre i år än vanligt. Ändå har han i år inte alls hittat formen som han brukar. 4-1 för Paire i inbördes på atp-nivå men 2-0 för Bedene på lägre nivå och jag tror det här kan bli lite obehagligt för Paire att möta någon som är så noggrann som Bedene. Vi får se, men skrällchans säger jag och kanske en underhållande match också.

Isner möter Struff där han har 3-0 i inbördes möten men samtliga matcher har varit väldigt jämna. Struff servar bra och returnerar bra. Väldigt bra start när man möter Isner. Det som talar emot Struff spelmässigt är att han egentligen bara har en växel när bollen är i spel och det är att panga på. När man möter Isner är det att föredra att kunna ta det lugnt och istället placera runt bollen lugnt och stilla så Isner får röra sig och till slut missa. Risken finns att Struff pangar bort sig några gem och då går det inte. Men Isners nivå är fortsatt högst oklar och även om jag tror han vinner så håller jag till stor del med oddsen, det är en öppen match.

Aldrig mötts, Rublev och Simon och lite svårt att läsa hur Rublev kommer gilla motståndet. Att Simon inte sätter upp något tempo själv passar Rublev, men frågan är hur det passar honom att Simon spelar så pass flackt som han gör. Rublev har den mycket högre kapaciteten och Simon är inte i bra form, men jag tycker ändå inte man ska vara helt säker på att Rublev kommer börja stapla stabila och bra matcher på hög.

Andujar. Han kan ju inte gå till tredje omgången i US Open. Det ska inte kunna hända. Jag tror att Sonego krossar honom.

Bublik var direkt svag mot Giraldo i första omgången och hade bara tur som vann. Han var helt utpumpad på slutet och stod med och chansade. Egentligen är Bublik lite bättre än Fabbiano skulle jag säga och folk övervärderar garanterat Fabbianos seger mot Thiem, men Bublik är som sagt inte så bra just nu så tyvärr är oddsen ändå korrekt, även om det är fel tankar som ligger bakom det. Jag tror Fabbiano vinner.

Det måste rimligtvis varit en lyckträff för Pospisil i första rundan. Det vore otroligt märkligt om han plötsligt hittat tillbaka till sin nivå. Tycker han kan fokusera på att starta sitt fackförbund istället. Hoppas han förlorar.

Behagligt motstånd för Schwartzman. Gerasimov är en sådär lagom spelare som har lagom bra serve och sen bollar lagom säkert i lagom högt tempo. Passar inte så bra när man möter Schwartzman utan Schwartzman kommer ta de där på att han är helt överlägsen i spelet.

Chung-Verdasco blir kul. Jag tror Chung. Jag tycker han imponerat tillräckligt nu för att man ska ha stor respekt för honom och även om han inte är tillbaka på sin högsta nivå, han är i alla fall bättre än han varit på över ett år. Borde bli riktigt bra spel med Verdascos attacker mot Chungs grymma spel ute i hörnen.

Laaksonen, snälla nån. Fri väg för Shapovalov.

Mycket enkelt motstånd för Monfils också. Bara skada som kan hindra honom men i hans fall är det kanske inte så bara.

Lite upplagt för Kyrgios att bara skita i det nu, eller? Han la ut något slags meddelande igår på sociala medier där han nog försökte be om ursäkt för sitt uppträdande, men hans slutsats blev ändå att han inte gjort något fel och att alla andra är minst lika usla som honom och att de därmed borde straffas. Han är inte klok den pojken.

Jätteskräll att Stebe slog Krajinovic i första omgången. Nu Cilic, och även om Cilic är långt ifrån formen, Cilic i US Open är ändå alltid något som är svårslaget och Stebe lär inte ha en chans.

Och så möter Nadal Kokkinakis och om Kokkinakis slår Nadal efter att i princip varit skadad i tre år, eller om man så vill under hela sin karriär, då är han bnra. Men det händer förstås inte. Tar Kokkinakis ett set får han vara väldigt nöjd.