Cityn mestaruushaaveet koetuksella

Manchester Cityn unelmat voittaa neljä pokaalia tällä kaudella katosivat keskiviikkona kun 4-3 voitto Tottenhamista ei riittänyt viemään heitä jatkoon Mestarien liigassa. Nyt he joutuvat kohtaamaan uudestaan Tottenhamin tänä viikonloppuna Valioliigassa.

City hävisi Spursille vierasmaalisäännön perusteella, mutta nyt he saavat välittömän mahdollisuuden kostoon lauantain Valioliigan aikaisen alkamisajan ottelussa Etihad Stadionilla.

Cityllä on vieläkin yliote Tottenhamista

Tottenham hankki kehuskelu oikeudet itselleen keskiviikon pelin jälkeen, mutta heidän voittokertoimensa tässä lauantain ottelussa on silti niinkin iso kuin 10.00. Tämä on yksinkertaisesti siitä syystä että Manchesterin miehistö on voittanut Tottenhamin neljästi joukkueiden viidestä viime kohtaamisesta.

Näissä viidessä ottelussa, Manchester City on tehnyt 12 maalia, mutta silti kaikki ottelut eivät ole olleet samanlaisia maalijuhlia kuin tuo keskiviikon ottelu. Joukkueiden kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista olivat päättyneet molempien 1-0 voittoihin.

Näistä kahdesta ottelusta huolimatta, keskiviikon peli osoitti että vedonlyöjillä on oikeus odottaa maaleja lauantaina. Molempien joukkueiden maalista tarjottu 1.80 kerroin on hieman liian alhainen antaakseen suuren palautuksen, mutta Manchester Cityn voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin on tarjolla huomattavasti paremmalla kertoimella 2.40. Tämä on parempi vaihtoehto tähän otteluun.

Molineux ei ole stadion jossa nähdään runsaasti maaleja

Lauantaina pelataan myöskin mielenkiintoinen ottelu putoamistaistelun kannalta kun Brighton matkustaa Molineux stadionille löytämään kadonnutta virettään joka on tiputtanut heidät jo aivan putoamisviivan tuntumaan. Wolves ei ole välttämättä kuitenkaan se paras vastustaja tähän.

Lokit ovat hävinneet viisi ottelua putkeen kaikissa kilpailuissa ja he eivät ole tehneet maaliakaan yhdessäkään näistä otteluista. Kun katsotaan näiden joukkueiden historiaa niin joukkueiden kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia. Yhdessäkään joukkueiden kahdeksasta viimeisestä kohtaamisesta ei olla nähty kahta enempää maalia.

Nyt kun Brighton ei ole kummoisessa vireessä niin he varmasti yrittävät hankkia pisteitä pitämällä puolustuksen tiukalla Wolverhamptonissa joten alle 1.5 maalista tarjottu 2.75 kerroin sekä Wolvesin voitto ilman päästettyä maalia kertoimella 2.45 tarjoavat parhaimmat vetomahdollisuudet tähän otteluun.

United on tiukassa paikassa

Siirrytään sunnuntain otteluihin jossa Manchester United, Cityn tavoin, haluaa unohtaa heidän tippumisensa Mestarien liigasta kun punaiset paholaiset tekevät lyhyen matkan Mersey-joen varrelle kohtaamaan vaikeassa ottelussa Evertonin.

Kotijoukkueen esitykset ovat olleet turhauttavan epätasaisia sillä heidän kolmen ottelun voittoputkea  jossa he eivät päästäneet maaliakaan seurasi viime viikon 2-0 tappio jo putoamiseen tuomittua Fulhamia vastaan.

Unitedin kuherruskuukausi Ole Gunnar Solskjaerin alaisuudessa on myös viime viikkojen aikana tullut loppuun sillä he ovat hävinneet seitsemästä edellisestä ottelustaan viisi. Heillä on kuitenkin hyvä saldo peleistä Goodison Parkin stadionilla sillä kolmesta edellisestä vierailusta he ovat ottaneet kaksi voittoa ja yhden tasapelin.

Tuo saldo voi vihjata Unitedin vierasvoittoa sunnuntaina, mutta mielenkiintoisempi vaihtoehto voi olla molempien joukkueiden maali ja ottelu päättyy tasapeliin kertoimella 4.05.

Kun katsotaan mahdollisia maalintekijöitä tähän otteluun niin, Anthony Martialin maali tarjoaisi hyvän 3.10 kertoimen. Hänet kannattaa laittaa mukaan lapulle sillä ranskalainen on osunut jokaisessa joukkueiden kolmessa edellisessä kohtaamisessa.

Taikanumero on kaksi

Tämän kierroksen tärkein peli jossa on eniten merkitystä pelataan sunnuntaina Etelä-Walesissa jossa uudelleensyntynyt Cardiff City koettaa välttää putoamisen mestaruutta hakevan Liverpoolin kustannuksella.

”Sinikat” nousivat vain kahden pisteen päähän säilymisestä kun he voittivat vieraissa tiistai-iltana toisen putoamista vastaan taistelevan joukkueen, Brightonin, 0-2. Tämä oli hyvä vastaus heiltä kahteen edelliseen otteluun jossa he olivat kärsineet tappiot samoilla 0-2 lukemilla.

Vierailijat ovat taas tehneet kaksi maalia kolmessa heidän viidestä viimeisestä ottelusta, joten ehkä kohtalo on näyttämässä numeron kaksi tärkeyttä sunnuntain otteluun.

Kun tämä otetaan huomioon niin on vaikea nähdä että Cardiff pystyisi ottamaan mitään tästä ottelusta vaikka heillä onkin suuri motivaatio yrittää välttää putoaminen. Liverpool on tällä hetkellä vain niin täynnä itseluottamusta kahdeksan perättäisen voiton jälkeen kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan että heiltä on vaikea ottaa pisteitä.

Liverpoolin 2-0 voitolle Cardiff Cityn stadionilla tarjotaan tulosvetoon 5.10 kerrointa, kun taas Sadio Manen maali antaisi rahat takaisin 2.10 kertoimella. Senegalilainen teki kaksi maalia Anfieldillä Liverpoolin 4-1 voitossa Cardiffista kun joukkueet kohtasivat aikaisemmin tällä kaudella Valioliigassa.

Chelsea jahtaa vielä Mestarien liiga paikkaa kahdella rintamalla

Maanantaina pelataan vain yksi ottelu Valioliigassa kun Chelsea toivottaa Burnleyn tervetulleeksi Stamford Bridge stadionille. Chelsea on tällä hetkellä tätä kirjoittaessa liigassa viidentenä Arsenalia perässä vain maalieron turvin, mutta tykkimiehillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Chelsealla (kuten Arsenalilla) on myös toinen oljenkorsi päästä mukaan ensi kauden Mestarien liigaan jos liigasta ei sijoitusta neljän parhaan joukkoon tule. Chelsea tiputti torstaina Slavia Prahan jatkosta Eurooppa Liigasta yhteistuloksella 5-3. He sekä Arsenal ovat nyt neljän parhaan joukossa siinnä kilpailussa jossa voittaja pääsee mukaan Mestarien liigaan ensi kaudeksi.

Eurooppa liigan voitto on kuitenkin vain pelastusrengas sillä tärkeintä on saada se Mestarien liigan paikka kotoisasta Valioliigasta (ja samalla olla korkeammalla kuin Lontoon muut joukkueet). Tästäkin huolimatta, Chelsean ei kannata aliarvioida Burnleyn joukkuetta, joka on hävinnyt vain yhden kolmesta viimeisestä vierailustaan Stamford Bridgellä ja he hakivat sieltä 2-3 voiton joukkueiden viime kauden kohtaamisessa.

Kannattaa myös pitää mielessä että Burnley on voittanut kolme edellistä otteluaan joka on nostanut heidät käytännössä jo turvaan putoamiselta. Burnleyn pomo Sean Dyche ei kuitenkaan halua riskeerata mitään ja pitää joukkueensa keskittymisen varmasti korkealla näissä lopuissakin otteluissa.

Tämän vuoksi haemme pientä yllätystä tästä ottelussa ja pelaamme tasapeliä kertoimella 6.05. Uskomme että tuolla kertoimella riski on sallittu. Tämän lisäksi maalintekijä kohteista otamme esiin Burnleyn Uusi-Seelantilaisen hyökkääjän Chris Woodin (5.00 kerroin tehdä ottelussa maali) joka on tällä hetkellä hyvässä iskussa tehden kolme maalia kahdessa viime ottelussaan.

Llorente on uusi Spursin luottopelaaja

Brighton pelaa uudelleen jo tiistai-iltana kun he matkustavat Tottenhamin uudelle stadionille pistejahtiin. Heidän hyökkäyspelinsä heikkous verrattuna Tottenhamiin on kuitenkin niin heikko että mitä luultavimmin Brighton joutuu lähtemään kotiin etelärannikolle tyhjin käsin.

Yksi pelaaja joka voi olla kuitenkin kentällä ja iskussa on Spursin espanjalainen kärki Fernando Llorente, joka teki sen ratkaisvan vierasmaalin Tottenhamille keskiviikon Mestarien liigan ottelussa Manchester Cityä vastaan.

Tottenham on käyttänyt häntä tällä kaudella vain Harry Kanen poissaollessa, mutta vähäisestä pelimäärästä huolimatta hän on palkinnut luottamuksen erittäin positiivisilla otteilla. Espanjalaisen maalista tässä ottelussa saisi rahat takaisin 2.05 kertoimella kun taas hänen tekemä ottelun ensimmäinen maali on 4.75 kertoimen arvoinen. Tottenhamin uskotaan dominoivan ottelua kotonaan joten hän voi hyvinkin olla vedonlyöjien luottamuksen arvoinen.

Repalaisen kierroksen päättää Manchesterin Derby

Keskiviikkona pelataan kaksi ottelua, mutta ylivoimaisesti suurimman huomion saa Manchesterin derby ottelu Unitedin ja Cityn välillä Old Trafford stadionilla.

Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista Old Traffordilla Valioliigassa ovat päättyneet Cityn 1-2 voittoihin ja vierailijat haluavat epätoivoisesti voittaa myös tämänkin ottelun. Kolme pistettä saman kaupungin kilpailijalta ja samalla melkein ratkaista Valioliiga mestaruus olisi aikamoinen unelma.

Jos uskot että City voi voittaa kolmannen kerran peräkkäin 1-2 niin saat sille 7.00 kertoimen. Maalintekijöistä Cityn Ilkay Gundogan jahtaa jo kolmatta perättäistä maaliaan Manchesterin Derbyssä. Hänen tekemänsä maali antaisi rahat takaisin 4.50 kertoimella.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ