Skarpt läge för Manchester City

Det gick inte att klaga på spänningen när Manchester City så sent som i onsdags åkte ut ur Champions League efter ett visserligen korrekt VAR-beslut hemma mot Tottenham i slutminuterna. Det mål som Raheem Sterling gjorde hade behövts för att Pep Guardiolas lag skulle ta sig vidare till semifinal, men nu lyckades Mauricio Pochettino och hans Tottenham hålla undan.

Det var för övrigt en match som egentligen hade allting som går att kräva av en fotbollsmatch, med hela sju mål (4-3 till Manchester City och 4-4 totalt i dubbelmötet) och enorm dramatik. Nu får Manchester City chans till revansch på lördagen när lagen möts igen – denna gång i det tidiga mötet i Premier League. Nu är drömmen om fyra titlar helt död för Manchester City, varpå fokus helt och fullt bör ligga på att avsluta ligan på allra bästa sätt.

Fortsatt övertag för Manchester City

Tottenham må ha varit starka nog för att hålla undan i onsdags, men över tio matcher är det i våra ögon självklart att Manchester City är ett starkare lag. Det visar inte minst tabellen i Premier League. Därför är det heller inte konstigt att oddset på att Tottenham ska vinna på lördagen är hela 10,00 gånger insatsen. Manchester City har trots allt vunnit fyra av de fem senaste mötena mellan lagen.

På den här tiden har Pep Guardiola fått se sitt lag göra tolv mål mot Tottenham, även fall det ibland varit täta matcher. Överrtaget är å andra sidan tydligt där offensiven hos Manchester City är en klar fördel.

2,40 gånger oddset på att båda lagen göra mål och Manchester City vinner på lördag, medan oddset på bara båda lagen göra mål är 1.80 gånger pengarna.

Målsnålt som vanligt på Molineux

Lite senare på lördagen är det dags för Wolverhamptons hemmamatch mot Brighton, ett lag som verkligen slåss för att försöka undvika nedflyttning.

Brighton har nu fem raka förluster och har i dessa fem förlustmatcher inte hittat nätet en enda gång. Dessutom är det här ett möte – alltså Brighton mot Wolves – som inte inbringat mer än två mål i någon av de åtta senaste matcherna.

2,75 gånger insatsen för 1,5 mål är intressant med tanke på statistiken och bortalagets svaga målform. 2,45 gånger insatsen på att hemmalaget Wolverhampton vinner är ett annat spel med spelvärde på förhand.

Tufft läge för Manchester United

Precis som stadskonkurrenten Manchester City åkte Manchester United också ut ur Champions League den här veckan. I deras fall var det betydligt klarare borta mot FC Barcelona. Totalt 4-0 i dubbelmötet talar sitt tydliga språk.

Nu tar sig laget till Goodison Park för en av säsongens klurigaste bortamatcher och som vanligt är det svårt att veta var vi har Everton på förhand. Förlusten med 2-0 mot Fulham senast var inget vidare, men dessförinnan hade laget tre raka vinster, alla med hållen nolla. Däribland en tung vinst mot Arsenal.

Manchester United har fem förluster på sina sju senaste matcher och har dessutom visat spelmässigt knackig form. Det som talar för Ole Gunnar Solskjaers lag är väl snarare trenden med två vinster och ett kryss på Goodison Park sista säsongerna.

Oavgjort och båda lagen göra mål kan spelas till 4,05 gånger insatsen. 1-1? 2-2? Anthony Han har gjort mål i tre raka möten mellan lagen. 3,10 gånger pengarna är oddset på att han blir målskytt i den här tillställningen också.

Viktiga poäng på spel i Wales

Söndagens viktigaste match i Premier League spelas i Wales där Cardiff City tar sig an Liverpool, två lag med mycket starka incitament att gå för en trepoängare.

Efter vinsten senast har Cardiff City lite vind i sina segel och är dessutom ovanför nedflyttningsstrecket, samtidigt som Liverpool går en tuff kamp mot Manchester City om ligatiteln. Där finns det inte utrymme för fler snedsteg utan det handlar om att vinna match efter match.

Liverpool fortsätter att ösa in mål och bör dessutom ha all anledning att gå hårt åt Cardiff City, ett lag som visat sig svaga defensivt i vissa matcher.

Liverpool att vinna med 2-0 ger 5,10 gånger insatsen och Sadio Mané, som förmodligen varit säsongens bästa spelare i klubben, ger 2,10 gånger pengarna att göra mål i matchen. Han gjorde bland annat två mål när lagen spelade mot varandra på Anfield tidigare den här säsongen.

Chelsea har chansen på topp 4

På måndag spelas ytterligare en match i Premier League när Chelsea tar sig an Burnley på Stamford Bridge. Det här är en match som är av stor vikt för Chelsea, ett lag som jagar en Champions League-plats inför nästa säsong. Märk väl att laget i praktiken gör upp med Tottenham, Manchester United och Arsenal om de två sista platserna till turneringen.

I torsdags vann laget programenligt hemma mot Slavia Prag och säkrade därmed en plats mot Eintracht Frankfurt i semifinalen av Europa League. Det gör å andra sidan att det finns en chans att nå Champions League den vägen, men då återstår det två tuffa motståndare innan det är i hamn. Därför bör Maurizio Sarrio fortsatt prioritera Premier League högt.

Burnley är däremot ett svårslaget lag och kanske sitter det i både ben och skallar att Chelsea spelade så sent som i torsdags, då i en svängig historia mot Slavia Prag. Burnley har också tre raka vinster och kommer med gott självförtroende.

6,05 gånger pengarna på att matchen slutar oavgjort är ett spännande spel. För Burnley kan mycket väl anfallaren Chris Wood, 5,00 gånger insatsen att göra mål i matchen, bli tungan på vågen.

Håll ögonen på Fernando Llorente

Redan på tisdagskvällen är det dags för Brighton och Tottenham att spela igen. Det är Tottenhams nya arena som står värd för tillställningen där offensiven mycket väl kan hamna i fokus.

Fernando Llorente har visat god form på sistone och ser ut att axla ansvaret efter att Harry Kane skadat sig. Med mål mot Manchester City i Champions League har han återigen visat sin styrka när det behövs.

2,05 gånger pengarna är oddset på att han gör mål mot Brighton och att han inleder målskyttet i matchen ger 4,75 gånger insatsen.

Tungviktsderby på onsdagskvällen

Glöm inte heller att det redan på onsdagskvällen spelas ett tungviktsderby i Manchester mellan United och City. Det är Old Trafford som bjuder in till derbyfesten och känslan är att det kan bli en jobbig historia för hemmalaget.

Manchester City har två raka 2-1-vinster mot Manchester United och känns som det klart starkare laget. Det går inte att undgå den känslan.

2-1 till Manchester City betalar 7,00 gånger insatsen medan Ilkay Gundogan att göra mål i ännu ett derby mot Manchester United ger 4,50 gånger pengarna. Det vore tredje gången i rad som tysken nätar mot lokalrivalen.

BETTA NU – KLICKA HÄR