City tulee kukistamaan ilman Kanea pelaavan Tottenhamin (Mestarien liiga ennakko keskiviikko 17. huhtikuuta)

Nyt tulevana keskiviikkona ratkaistaan kaksi viimeistä välierä joukkuetta kun Mestarien liigassa pelataan puolivälierien toiset osaottelut Manchesterissa ja Portugalin Portossa.

 

Manchester City lähtee yllättäen taka-ajo asemasta kun he yrittävät kääntää 1-0 tappio aseman Etihad stadionilla jatkopaikkaan. Liverpool taas matkustaa Portugaliin turvallisen tuntuisessa 2-0 johtoasemassa, jossa kahden maalin tappion välttäminen Portoa vastaan veisi heidät neljän parhaan joukkoon toista vuotta putkeen.

 

Pepin kokemus mahdollistaa Cityn nousun jatkoon

Tottenham käytti hyväkseen ensimmäisessä osaottelussa kotietunsa ja yleisön kannatus vei heidät 1-0 voittoon. Tähän otteluun mahtui runsaasti onnea ja epäonnea pohjois-lontoolaisille sillä Hugo Llorisin torjuma rangaistuspotku piti Manchesterin taivaansiniset nollissa niin samalla myös heidän paras hyökkääjänsä Harry Kane loukkaantui ottelussa ja tämä loukkaantuminen voi pitää hänet sivussa jopa koko loppukauden ajan.

Tuosta 1-0 tappiosta huolimatta Manchester City on 1.64 kertoiminen suosikki menemään jatkoon tästä otteluparista. Yksi iso syy tähän löytyy Cityn penkin päästä josta löytyy jo lähes kaiken voittanut Pep Guardiola. Guardiolan täydellisyyttä tavoitteleva jalkapallo on tuonut hänelle seitsemän liiga mestaruutta (3x La Liga, 3x Bundesliiga ja 1x Valioliiga) sekä kaksi Mestarien liiga voittoa (Barcelona 2008-09 ja 2010-11). Tämän lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy lukuisia Cup voittoja managerina. Kokemusta hänellä on siis runsaasti.

 

Tuo kokemus näkyi ehkä parhaiten siinnä että hän jätti ensimmäisessä osaottelussa Kevin De Bruynen sekä Leroy Sanen penkille aivan loppuhetkille saakka vaikka hänen joukkueensa oli tappioasemassa. Hän tiesi että tätä otteluparia ei ratkaista ensimmäisessä osaottelussa ja kun Manchester City tavoittelee tältä kaudelta historiallista neljää pokaalia niin pieni kierrätys tappiosta huolimatta oli hyväksyttävää.

 

Kun katsotaan Mestarien liigan historiaa niin, joukkue joka on hävinnyt pudotuspeleissä avausottelun vieraissa 1-0, on mennyt jatkoon 10 kertaa 32:sta eli 31%. Näihin numeroihin kun katsotaan niin Tottenhamin jatkoonpääsystä tarjottu 2.25 kerroin on selkeä ylikerroin.

 

Tästäkin huolimatta City on huomattavasti paremmassa asemassa kuin mitä he olivat viime kaudella kun olivat kärsineet 3-0 tappion Liverpoolille ensimmäisessä osaottelussa. City tarvitsi silloin vain kaksi minuuttia tehdä avausmaali ja aloittaa kiri, joka kuitenkin loppui nopeasti kun Liverpool vei toisen osaottelun 1-2. Cityn voi odottaa aloittavan tämäkin ottelu yhtä nopeasti ja maali aikavälillä 1-15 minuuttia tarjoaisi houkuttelevan kertoimen 2.75.

 

Aguero johdattaa Citizensit neljän parhaan joukkoon

 

Päästäkseen jatkoon Manchester City tarvitsee vähintään kahden maalin voiton tästä ottelusta (Tai 1-0 ja voitto rangaistuspotkukisasta). Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta Etihadilla City on voittanut kolme, kerran on pelattu tasan ja Tottenham on voittanut kerran. Nuo kaikki kolme Cityn voittoa ovat tulleet vähintään kolme maalin erolla (4-1, 4-1 ja 6-0). Samanlainen vähintään kolmen maalin voitto Citylle on tarjolla kertoimella 3.15 ja suoraa 4-1 tulosvetoa voi pelata 13.75 kertoimella.

 

Yksi pelaaja joka voi murskata Tottenhamin puolustusmuurin on argentiinalainen Sergio Aguero. 30-Vuotias Kun Aguero on Cityn paras maalintekijä tällä kaudella niin Valioliigassa (19) että Mestarien Liigassa (5). Hän ei osunut ensimmäisessä osaottelussa Tottenhamia vastaan, mutta edellisellä kierroksella Schalkea vastaan hän teki yhteensä 3 maalia. Agueron tekemä avausmaali antaisi rahat takaisin 3.75 kertaisesti. Cityn puolelta toinen mahdollinen maalintekijä on saksalainen Leroy Sane, joka on osunut tämän kauden Mestarien liigassa neljä kertaa. Hänen tekemä maali antaisi 2.05 kertoimen.

 

Jos City tekee aikaisen avausmaalin niin ottelusta voi tulla runsasmaalinen ja molemmat joukkueet voivat silloin osua. Tottenhamin puolelta paras mahdollisuus maaliin on Heung-Min Son, joka teki voittomaalin avausottelussa. Hänen maalistaan saa rahat takaisin nelinkertaisesti.

 

Liverpool pystyy vastaamaan Porton tarjoamaan uhkaan

 

Illan toisessa ottelussa kohtaavat Porto ja Liverpool. Viimeksi kun Liverpool kohtasi Porton Portugalissa he voittivat Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisen osaottelun lukemin 0-5. Tämä viime kaudella pelattu tulos on Porton historian suurin koskaan kotona Euroopan kilpailuissa kokema tappio. Nyt kyseessä on toinen osaottelu ja Liverpool matkustaa Do Dragao stadionille puolustamaan ensimmäisestä osaottelusta hankkimaa 2-0 johtoa.

 

Tuo Liverpoolin johto on niin huomattava että punaisten jatkoonpääsylle tarjotaan vain 1.02 kerrointa. Porton epätodennäköisellä nousulla saisi rahat takaisin 12.75 kertaisesti. Jos Porto onnistuisi tuon ihmeen tekemään niin he pääsisivät neljän parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa sitten kauden 2003-04 jolloin he menivät loppuun asti Jose Mourinhon alaisuudessa.

 

Porto nousi ensimmäisen osaottelun takaamatkalta myös edellisellä kierroksella jossa he käänsivät AS Romalle Roomassa kärsityn 2-1 tappion Do Dragaolla tulleeseen 4-3 jatko-ottelu voittoon. Do Dragao stadio on ollut Portolle vahvuus tällä kaudella Mestarien liigassa sillä Porto on ainoa jäljellä olevista joukkueista joka on voittanut jokaisen kotiottelunsa Mestarien liigassa tällä kaudella (4/4). Tämän putken jatkuminen antaisi muhkean 3.70 kertoimen.

 

Tuo 2-0 tappio avausottelussa tekee kuitenkin tästä ottelusta todella vaikean kotijoukkueelle joka nyt joutuu hakemaan maaleja pienellä riskilläkin. Avausottelu osoitti että Porton puolustus on haavoittuvainen erityisesti vastaiskuissa ja nyt kun vastassa on yksi maailman vaarallisimmista hyökkäyskolmikoista Sadio Mane, Roberto Firmino ja Mohamed Salah niin tuskin joukkue pystyy nollaa pitämään tässä ottelussa. Jos Porto ei nollapeliä pysty pitämään niin se nostaa vierasvoiton mahdollisuutta. Liverpoolin voitolle tarjotaan 2.10 kerroin.

 

Liverpool on nyt pelannut kaksi nollapeliä putkeen (Chelsea 2-0 ja Porto 2-0), mutta ennen tuota Porto ottelua joukkue oli päästänyt vähintään yhden maalin viidessä perättäisessä ottelussa. Portollakin oli omat paikkansa ottelussa ja Liverpool voi pitää itseänsä erittäin onnekkaana että he eivät päästäneet vierasmaalia. Molempien joukkueiden maalista tässä ottelussa tarjotaan 1.76 kerrointa. Tästäkin hieman parempi veto voi olla molemmat joukkueet tekevät maalin ja yli 2.5 maalia kertoimella 2.30.

 

Firmino voi aiheuttaa tuhoa kotijoukkueelle vastahyökkäysten päättäjänä

 

Ottelun kuva tulee olemaan täysin päinvastainen ensimmäiseen osaotteluun verrattuna sillä nyt Liverpool voi kytätä vastustajan virheitä ja iskeä itse vastaan. Näissä tilanteissa Liverpoolilla on monta erittäin hyvää pelaajaa, mutta Roberto Firmino on erikoistunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

 

Brasilialainen Firmino on ampunut tällä kaudella 12 maalia Valioliigassa ja 3 maalia Mestarien liigassa ollen Salahin ja Manen kanssa Liverpoolin paras maalintekijä tässä kilpailussa. Firmino osui myös ensimmäisessä osaottelussa ja on nyt ampunut kolme maalia viidessä edellisessä ottelussaan seuralleen ja maalleen. Firminon tekemästä maalista saisi nyt 2.85 kertoimen kun taas hänen tekemänsä avausmaali antaa rahat takaisin 7-kertaisesti.

 

Porton kerroin tehdä vähintään yksi maali ottelussa on 1.43 ja heille yksi mahdollinen maalintekijä on Moussa Marega joka on tehnyt Mestarien liigassa jo kuusi maalia tällä kaudella ollen Robert Lewandowskin ja Lionel Messin jälkeen kolmantena kilpailun maalipörssissä. Ennen tuota ensimmäisen osaottelun tappiota tämä Malin maajoukkuehyökkääjä oli osunut kuudessa Mestarien liigan ottelussa putkeen. Hänen maalistaan tässä ottelussa saisi rahat takaisin 2.85 kertoimella.

 

Liverpool on tullut iskuun juuri oikeaan aikaan tällä kaudella ja he ovat nyt voittaneet seitsemän ottelua peräkkäin. Johtuen tämän ottelun luonteesta he voivat ottaa myös kahdeksannen voittonsa sillä heidän vastahyökkäyspelaamisensa on niin hyvää vaikka pientä kierrätystäkin olisi luvassa. Liverpoolin voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin on tarjolla 3.90 kertoimella.