Brighton åker på ny smäll på Stamford Bridge

Den nyss gångna Premier League-helgen var ingen fantastisk sådan för Brighton och Chris Hughton. De åkte på en förlust på hemmaplan mot Southampton, något som innebär att den där bottenstriden börjar bli mer och mer aktuell för The Seagulls.

 

Nu väntar en ny uppgift som kan förvärra situationen för Hughton. De har haft erkända problem i bortaspelet (förlorat tio av 15) och nu ställs de mot Chelsea som är i behov av poäng om det ska bli något Champions League-spel till nästa säsong.

 

Med en förlust på Stamford Bridge under säsongen är Chelsea-segern det rimliga att backa. Tror man att de gör mål i båda halvlekarna finns det spelet till 1.95 på Bethard.

 

Titelstriden fortsätter på Etihad

 

För både Manchester City och Liverpool är de kvarvarande ligamatcherna som finaler och titelstriden i Premier League ser ut att bli mer rafflande än på länge. För City och Pep Guardiola finns fortfarande chansen till alla fyra titlar då de redan vunnit ligacupen och samtidigt har bra utgångslägen i de andra tre sammanhangen.

 

På onsdag väntar Neil Warnocks Cardiff som kommer från en helg fylld av besvikelse efter att de blev rånade på poäng mot Chelsea i söndags. När lagen möttes i höstas blev det 5-0 till City och allt talar för en ny himmelsblå seger.

 

Eftersom favoritskapet är så stort, har vi valt att plocka ut ett spel som kan hända sett till Citys förväntade bollinnehav. Att Manchester City gör mål på straff finns till 3.30 och vi vet att Sergio Agüero är hänsynslös från elva meter.

 

Äntligen dags, Tottenham

 

Sedan omgång ett av Premier League har Tottenham Hotspurs och supportrarna väntat på att flytta in på nya White Hart Lane och äntligen är det dags. På onsdag slipper Spurs att springa in på ett halvtomt Wembley för att istället springa in på en fullsatt, ny hemmaarena där Crystal Palace står för motståndet.

 

När lagen möttes i november var det Spurs som vann efter Juan Foyths mål och inför onsdagens möte lär Tottenham återigen vinna – dels tack vare nya arenan och för att de har Champions League-platser att jaga.

 

En Tottenham-seger och hållen nolla finns till 2.45 men vill man höja sitt odds ytterligare finns 2-0-seger för Pochettinos lag till 6.35.

Kan United ta revansch på Molineaux?

 

En ny veckoomgång i Premier League står på agendan och för Manchester United finns det goda anledningar till att tro på revansch efter FA-cup-uttåget mot Wolverhampton tidigare i mars.

 

Kan permanenta Solskjaer ge fortsatt effekt?

 

Manchester United har haft problem med skickliga Wolverhampton under säsongen. I höstens ligamatch slutade det hela 1-1 efter en bra Wolves-insats och så sent som den 16:e mars var det Red Devils tur att åka ur FA-cupen till de orange nykomlingarnas stora glädje.

 

Wolves cupsäsong fortsätter på söndag där de möter Watford i FA-cupens semifinal, något som rimligtvis borde göra att lagets fokus inför tisdagens ligamatch mot United kan vara aningen mindre.

 

Det skulle Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer kunna utnyttja i sin ständiga kamp om en topp 4-placering. De har hittills vunnit elva av 14 matcher sedan norrmannens intåg och nu är de – tillsammans med Spurs, Arsenal och Chelsea – inblandade racet om en Champions League-plats.

 

United har mer att spela för och en historisk trend som är positiv från Molineaux. Därför flaggar vi för en tvåmålsseger till gästerna från Manchester till 4.85 gånger pengarna.

 

Allt närmre Championship, Fulham

 

Fulham fortsätter rasa ner mot The Championship och de två tränarbytena under säsongen har knappast gett den positiva effekten som Craven Cottage-publiken hade hoppats på. Så sent som i lördags åkte Scott Parkers manskap på en ny förlust där Manchester City exponerade Fulham och visade att de kanske mer hör hemma i den engelska andraligan med det här laget.

 

Fulham har förlorat 14 och kryssat två av sina 16 bortamatcher under säsongen och formen under 2019 har varit ännu mer skrämmande. I elva av tolv matcher har laget släppt in två mål eller fler – ett tydligt bevis på deras bristande organisation och kvalitet i försvarsspelet.

 

På tisdag ställs de mot Watford som har förbättrat sig själva sett till förra säsongen. De har sju poäng fler efter 31 omgångar och är dessutom i den nämnda FA-cup-semin som känns helt öppen på förhand.

 

Javi Gracia kan välja att vila ett par viktiga spelare inför helgen, men Watfords kvalitet är trots det större än Fulham och The Hornets lär göra processen kort med Scott Parkers gäng. Vill man inte välja vinnare finns ett spännande målspel som sticker ut. Över 4.5 mål i matchen finns till 4.70 och lär locka sett till lagens kvaliteter och form.

SPELA NU