Mercedes on valmis kohtaamaan Bakun myrskyn (F1 Azerbaidzan ennakko)

Mercedes on aloittanut tämän 2019 kauden puhtaasti voittaen kaikki kolme osakilpailua tähän mennessä tehden jo nyt selvää eroa Ferrariin. Lewis Hamilton on kuljettajien kärjessä ennen tallitoveriaan Valtteri Bottasta. Mercedeksellä on nyt mahdollisuus tehdä historiaa sillä koskaan aiemmin ei ole yksikään talli ottanut kaksoisvoittoa neljässä perättäisessä kisassa. Nyt heillä on kuitenkin ehkä kauden vaikein kisa edessä Kaspian meren rannalla kun F1 sirkus laskeutuu tänä viikonloppuna Azerbaidzaniin.

Tämä kisa Bakun katuradalla on aikaisempina vuosina tarjonnut runsaasti yllätyksiä mukaanlukien ”tieraivo” tapaus Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin välillä kauden 2017 kisassa.

Kisan ennalta arvaamaton luonne on johtanut odottamattomiin tuloksiin. Näihin tuloksiin kuuluu esimerkiksi Sergio Perezin kaksi palkintopalli sijoitusta. Mercedes toivoo että se pystyy olemaan tämänlaisen ”hulluuden” yläpuolella ja tarjoamaan Hamiltonille hänen 76:nnen osakilpailu voiton.

Ferrari haluaa mukaan mestaruustaisteluun

Ferrarilta löytyy paras suorien nopeus, mutta Mercedekseltä löytyy jatkuvasti paras kokonaispaketti. Italialaiset ovat lisänneet joitain aerodynaamisia parannuksia tämän viikonlopun kisaan toivoen että he pystyvät säilyttämään nopeutensa kun he kisaavat Bakun vanhassa kaupungissa.

Charles Leclercin pitäisi olla Ferrarin suurin uhka, paitsi jos talli päättää toisin. Tämä 21-vuotias on voittanut täällä Azerbaidzanissa kun hän ajoi Formula 2 luokassa. Viime kaudella kun hän ajoi Sauberilla niin hän sijoittui kuudenneksi. Nyt kun hänellä on alla huippuauto niin odotukset ovat korkealla.

Monacolaiskuskin kerroin ottaa uransa ensimmäinen Formula 1 voitto on 3.90 kun taas tallitoverin Sebastian Vettel nähdään vielä hieman parempana vaihtoehtona kertoimella 3.55. Vettel ei ole kuitenkaan koskaan voittanut katukilpailua. Ehkä nyt on sen aika.

Ferrarin parannuksista huolimatta on vaikea löytää muita suosikkeja kuin Mercedes. Hamilton otti voiton täällä viime kaudella kun Ferrari teki virheen. Valtteri Bottaksella on huonoja muistoja tästä radasta sillä viime kierrosten rengasrikko vei häneltä varmalta näyttäneen voiton. Hamilton on ansaitusti suosikki kertoimella 2.70, mutta Suomen Valtteri Bottaskin voi yllättää sunnuntaina kertoimella 4.40.

Red Bull haluaa unohtaa viime vuoden kisan

Red Bullin viime kauden kisan meni täysin penkin alle kun tallitoverit Max Verstappen ja Daniel Ricciardo molemmat keskeyttivät kisan kun he törmäsivät toisiinsa. Se oli Verstappenin ehkä heikoin hetkin vaikeassa kuuden kuukauden ajanjaksolla kauden 2018 alussa kun hollantilainen vielä haki hieman ajoaan.

Nyt hän kuitenkin näyttää huomattavasti keskittyneemmältä tällä kaudella ja on päässyt jo kerran palkintopallille ja ollut kahdesti neljäs. Red Bullin auto pärjää paremmin näillä katuradoilla, mutta auton tehojen puute pitkillä suorilla voi haitata heidän mahdollisuuksiaan, antaen muille keskitason talleille tilaisuuden, varsinkin kun tällä kaudella DRS:n vaikutus on entistä suurempi.

Perez hakee Bakun hattutemppua

Racing Pointin Perez on ollut palkintopallilla Bakussa useammin kuin yksikään muu F1 kuski tähän mennessä, ollen Bakun kolmasti järjestetyissä kisoissa kahdesti. Hänellä voi olla vaikeuksia päästä kolmen joukkoon tässä kisassa, mutta hänet kannattaa ottaa huomioon kun etsitään kuskeja kuuden parhaan joukkoon. Perezin 3.75 kerroin on erittäin pelattavissa.

Hänen tallitoverinsa Lance Stroll on myös nauttinut menestystä tällä radalla, ollen yllättäen kolmas vuonna 2017. Hänen pitäisi olla nyt myös mukana taistelussa pisteistä.

Renault myös toivoo pääsevänsä kuuden parhaan joukkoon tässä kisassa varsinkin kun Daniel Ricciardo on yksi tämän kisan vanhoja voittajia. Australialaiselle tarjotaan 2.95 kerroin päästä kuuden joukkoon.

Hänen tallitoverilleen Nico Hulkenbergille tarjotaan hieman alhaisempaa 2.90 kerrointa päästä kuuden parhaan joukkoon, mutta hänen pelaamista kannattaa ehkä välttää tällä viikolla. Vaikka hänellä on hyvä saldo saada aina pisteitä, niin saksalainen on ajanut ulos kahdesti Bakun kolmesta kisasta. Hänellä ei ole muutenkaan ollut luotettavuuden kanssa onnea sillä hän ei päässyt maaliin Kiinassa.