Keskiviikon helmenä Tottenham vs Dortmund

Mestarien liiga ennakko keskiviikko 13.2


Tottenham Hotspur saa uuden mahdollisuuden todistaa epäilijöiden puheet vääriksi keskiviikko iltana kun he kohtaavat Borussia Dortmundin Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Wembleyllä.

Tottenhamilta ovat puuttuneet loukkaantumisten takia molemmat tähtipelaajat Harry Kane ja Dele Alli ja se on saanut monien “asiantuntijoiden” ennustamaan Tottenhamille vaikeuksia jatkaa voittamista.

Spurs pärjää ilman Kaneakin

Maurizio Pochettinon joukkue on uhmannut noita asiantuntijoiden negatiivisia mielipiteitä voittamalla neljä ottelua putkeen Valioliigassa ja onnistuen maalinteossa kolme kertaa otteluiden lopussa näyttäen että joukkueella on ainakin vahva usko itseensä ja omaan tekemiseensä.

Verrattuna Tottenhamin vireeseen niin Dortmundin alkukauden vire on alkanut hieman hiipua viime aikoina sillä he eivät ole onnistuneet voittamaan kolmeen edelliseen otteluun kaikissa kilpailuissa. Viime viikonlopun ottelu Hoffenheimia vastaan oli erityisesti huolestuttava sillä joukkue menetti viimeisen vartin aikana 3-0 johdon ottelun lopulta päätyttä 3-3 lukemiin.

Viimeaikainen vire ehdottaa että Spurs pystyy jatkamaan kriitikoiden haastamista jälleen kerran ja heidän voitolleen tarjottu 2.30 kerroin antaa vedonlyöjille hieman arvoa.

Molemmat joukkueet nauttivat hyökkäävän jalkapallon pelaamisesta ja tulevat jatkuvasti nostamaan pelaajia ylöspäin joten tässä ottelussa on mahdollisuus nähdä maaleja. Molempien joukkueiden maalille tarjottu 1.68 kerroin on ehkä hieman pieni laittaakseen siihen liian paljoa kiinnostusta.

Mutta, jos lähdemme siitä että kotijoukkue on tässä ottelussa vahvempi niin silloin veto Tottenhamin voitolle jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 4.05 alkaa jo kuullostamaan hyvältä ajatukselta ja mahdollisuudelle saada vedolle hyvin vastinetta.

Joukkueet kohtasivat viime vuonna kahdesti Mestarien liigan lohko-otteluissa ja tulokset olivat juuri tuonlaiset Tottenhamille. He voittivat ensin vieraissa 1-2 ja tämän jälkeen kotonaan Wembleyllä 3-1.

Son loistaa Tottenhamin tähtenä Kanen poissaollessa

Nyt kun Englannin kapteeni Harry Kane ei ole saatavilla tähän otteluun niin monet kannattajat ovat olleet huolissaan mistä heidän joukkueensa maalit tulevat. Heidän onneksi kuitenkin eteläkorealainen Heung-Min Son palasi takaisin Aasian mestaruuskisoista (missä hän epäonnistui) loistavassa kunnossa ja on paikannut Englannin ykköskärkeä erinomaisesti hyvillä peliesityksillään.

Tämä erittäin monikäyttöinen eteläkorealainen hyökkääjä on tehnyt maalin kolmessa edellisessä ottelussaan ja mitä tärkeimmin niin jokaisessa otteluiden viimeisen kymmenen minuutin aikana. Son on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa 11 maalia joista jokainen on tullut Marraskuun 24. päivän jälkeen. Tottenham on tänä aikaina pelannut 13 ottelua ja Son on jäänyt niissä maaleitta vain neljä kertaa.

Sonin maalista keskiviikkona tarjotaan 2.50 kerrointa. Tähän voisi katsoa myös paria muutakin kerrointa sillä kotijoukkue tekee viimeisen maalin kerroin on 1.86 ja kerroin maalille joka tule 76 peliminuutin ja täyden ajan välissä on 2.00.

Siinnä missä Son on vireessä niin Dortmundin oman hyökkääjän Paco Alcacerin, jolle myös tarjotaan 2.50 kerrointa tehdä maali, kone on viimeisten pelien aikana yskinyt.

Espanjalainen aloitti tämän kauden murskaavan tehokkaasti, mutta ei ole nyt onnistunut maalinteossa kuuteen peräkkäiseen otteluun. Tämän tilaston täytyy muuttua jotta Dortmundilla olisi mahdollisuus saada tästä ottelusta positiivinen tulos.

Illan toisessa ottelussa Hollannin ylpeys Ajax isännöi kolme edellistä Mestarien liiga mestaruutta voittanutta Real Madridia Amsterdamissa Johan Cruijff Arenalla.

Kaikki ennusteet viittaavat Real Madridin voittoon

Joukkueiden välinen historia suosii erityisesti Espanjan jättiläisiä sillä kuusi edellistä kohtaamista ovat päättyneet heidän voittoon. Näistä edelliset viisi ovat päättyneet vähintään kolmen maalin erolla.  Pitää kuitenkin muistaa että edellinen kohtaaminen oli hieman yli kuusi vuotta sitten.

Ajax pelasi erittäin hyvin lohko-otteluissa, mutta viime aikoina heidän vireensä kotimaisessa liigassaan on ailahdellut sillä he ovat voittaneet vain yhden heidän neljästä edellisestä Eredivisie ottelustaan. Kaikki näyttää siltä että vierailijat tulevat hakemaan edun toiseen osaotteluun Santiago Bernabeulle.

Varsinkin kun “Los Merengues” on parantanut otteitaan viime viikkojen ajan josta vakuuttavimpana tuloksena oli viime lauantain 1-3 derby voitto paikallisvastus Atletico Madridista Wanda Metropolitano stadionilla. Seitsemästä edellisestä ottelustaan Real on voittanut kuusi ja pelannut kerran tasan Barcelonan vieraana Copa del Reyssä.

Paljon parjattu ranskalaishyökkääjä Karim Benzema on päässyt tällä kaudella hyvään vireeseen sillä hän on jo nyt tuplannut viime kauden La Liga maalimääränsä (10). Hän jäi Atleticoa ja Barcelonaa vastaan maaleitta, mutta sitä ennen hän oli tehnyt kuusi maalia neljään edelliseen otteluun. Nyt hänen maalistaan tarjotaan 2.25 kerrointa ja jos hän tekee ottelun avausmaalin niin pelaajat saavat rahansa takaisin kuusinkertaisesti. Real alkaa pikkuhiljaa tottumaan Cristiano Ronaldon poissaoloon ja Benzema näyttää nauttivan kasvanneesta roolistaan.

Real ei ole ollut tällä kaudella ihan yhtä dominoiva kuin mitä he olivat kun Ronaldo pelasi joukkueessa joten Realin voittoa tasan yhdellä maalilla voi koettaa tähän otteluun kertoimella 3.40. Real on päästänyt maalin kahdeksassa edellisessä vierasottelussaan joten Realin voittoa jossa molemmat joukkueet tekevät maalin voi pelata 2.85 kertoimella.

Realin puolustus vuotaa vieläkin

Yksi tilasto joka kannattaa muistaa on se että vaikka Real ei ole hävinnyt seitsemään otteluun niin he ovat tuossa ajassa pitäneet maalinsa puhtaana vain kaksi kertaa.

Tuon tilaston takia molempien joukkueiden maali ja yli 2.5 maalia ottelussa kertoimella 1.76 voi olla myös mielenkiintoinen.

Vain vähän aikaa sitten Ajax päästi kuusi maalia Hollannin liigaottelussa Feyernoordia vastaan joten voi olla vaikea nähdä että he pystyisivät pitämään pelätyn Realin hyökkäyksen kurissa keskiviikko iltana.

KLIKKAA TÄSTÄ