Loukkaantumisista huolimatta Tottenham ei vain suostu häviämään

 Valioliiga ennakko 2-3 helmikuuta

Valioliigassa pelataan tänä viikonloppuna 25. pelikierros. Edellisellä kierroksella nähtiin monta yllättävää tulosta sillä kuudesta kärkijoukkueesta vain Tottenham ja Arsenal voittivat. Liverpool jäi kotitasapeliin Leicesterin kanssa, mutta jatkaa liigan kärjessä 61 pisteellä. Manchester City kärsi johtoasemasta 2-1 tappion Newcastlen vieraana ja he ovat nyt viisi pistettä Liverpoolia jäljessä. Tottenham nousi jo Citystä kahden pisteen päähän ja Arsenal nousi pitkästä aikaa neljän parhaan joukkoon, mutta eroa Pohjois-Lontoon kilpailijoihin on silti vielä 7 pistettä.

Väsynyt Tottenham liian kova Newcastlelle

Johtuen Cup otteluista niin monet joukkueet ovat olleet viimeiset pari viikkoa kovan otteluruuhkan alla. Yksi näistä joukkueista on Tottenham jolle tämä ottelu on jo viides 13 päivän sisällä. Tottenhamia arvosteltiin kesän siirtoikkunan jälkeen kun joukkue ei tuonut sisään yhtään uutta pelaajaa ja nyt tämä kapea rinki on joutunut kovalle rasitukselle Harry Kanen ja Dele Allin loukkaantumisten takia.

Vaikka Spurs tippui sekä Liiga Cupista (Chelsea) sekä FA Cupista (Crystal Palace) niin joukkue keräsi itsensä hyvin ja nousi 0-1 tappioasemasta 2-1 voittoon Watfordista viimeisen kymmenen minuutin aikana keskiviikkona Wembleyllä. Harry Kanea tuuraava Fernando Llorente teki siinnä ottelussa voittomaalin ja kauden ensimmäisensä. Hän saa nyt runsaasti peliaikaa ja ottelun loppuhetkillä hänen pääpelinsä voi olla kullan arvoista. Llorente tekee ottelun viimeisen maalin 5.00 kertoimella voi olla pelaamisen arvoinen. Llorente tekee ottelussa maalin saa kertoimen 2.20.

Newcastle teki itse uskomattoman nousun kun he kotonaan olivat Manchester Citylle 0-1 tappiolla, mutta nousivat toisella puoliajalla 2-1 voittoon. Tämä oli heidän ensimmäinen voittonsa tällä kaudella Top-6 joukkueista sillä he ovat hävinneet kaikki muut ottelut (1-0-8). Vieraissa Newcastle on osoittanut että heidät on vaikea voittaa sillä vierasaldo on tällä hetkellä 2-5-4. Vain Liverpool on pystynyt voittamaan heidät vieraissa useammalla kuin yhdellä maalilla (4-0).

Newcastle puolustaa hyvin vieraissa ja kuusi heidän 11 vierasottelustaan on päättynyt alle 2.5 maalin. Nyt kun Tottenhamilla on puutteita hyökkäyksessä niin alle 2.5 maalille tarjottu 2.00 kerroin on ihan pelattava. Samoin on myös Tottenhamin tasan yhden maalin voitto kertoimella 3.40.

Terrierit kokevat Sarrin vihan

Liigajumbo Huddersfield tarvitsee pikaisesti pisteitä, mutta Bournemouthille pahan tappion keskiviikkona kokenut Chelsea on tällä hetkellä kuin haavoitettu karhu. Sarri piti pelaajansa pukuhuoneessa puhuttelussa yli 40 minuuttia Bournemouth tappion jälkeen ja hän odottaa että pelaajat näyttävät luonteensa nyt tässä ottelussa. Muuten Mestarien liigan paikka voi karata Chelsealta.

Chelsea on hävinnyt kolme edellistä vierasotteluaan ilman tehtyä maalia, mutta kotona onneksi on kulkenut. Chelsea on 7-4-1 kotonaan Stamford Bridgellä jossa joukkue on edellisissä neljässä ottelussaan kaikissa kilpailuissa tehnyt jokaisessa vähintään 2 maalia. Kotona puolustus on myös pitänyt sillä 12 ottelussa joukkue on päästänyt vain 9 maalia joka on Liverpoolin jälkeen paras kotisaldo.  

Tuo hyvä puolustus kotona voi myös varmistaa sen että Huddersfield ei tästä ottelusta pisteitä ota sillä liigan heikoimman hyökkäyksen omaava Huddersfield on koko kaudella tehnyt vain 13 maalia. Terrierit ovat viidessä edellisessä vierasottelussaan tehnyt vain yhden maalin, 3-1 Manchester United tappiossa. Puolustus on kuitenkin ihan hyvin toiminut ja tässä ottelussa tuskin nähdään montaa maalia. Alle 2.5 maalia tarjoaisi 2.35 kertoimen.

Chelsean suoraan 2-0 voittoa voi pelata 4.80 kertoimella.

Fulham voi viedä pisteet Selhurst Parkilta

Lontoon paikalliskamppailussa lauantaina Selhurst Parkilla kohtaavat Roy Hodgsonin Crystal Palace ja Claudio Ranierin Fulham. Crystal Palace tiputti Tottenhamin FA Cupista viime viikolla, mutta liigassa ei ole oikein kulkenut sillä kolmesta aikaisemmasta ottelusta on tullut vain yksi piste. Se tuli viikolla 1-1 vierastasapelistä Southamptonia vastaan. Tämän ottelun kohokohta vieraille oli että Wilfred Zaha päätti pitkän maalittoman kautensa. Jos hänen ketsuppipullonsa viimein aukesi niin hänen maaliaan voi pelata 2.60 kertoimella.

Fulham sai varmasti runsaasti itseluottamusta tiistain kotivoitosta Brightonia vastaan sillä he nousivat 0-2 puoliaikatuloksesta 4-2 voittoon jossa Aleksandar Mitrovic ampui kauden yhdeksännen ja kymmenennen maalinsa tällä kaudella. Mitrovic on toinen pelaaja joka voi osua tässä ottelussa kertoimella 3.00. Fulham on ainoa joukkue tällä kaudella joka ei ole vielä vieraissa voittanut, mutta tässä paikallispelissä se voi olla lähellä.

Tämä on Crystal Palacelle neljäs ottelu 13 päivään kun taas Fulhamille tämä on vasta kolmas. Kotkat ovat myös pelanneet suhteellisen heikosti kotonaan voittaen koko kauden aikana vain kahdesti Selhurst Parkilla tehden vain 6 maalia 11 ottelussaan.

Fulhamin voitto tasapeli ei vetoa pelimuodolla kertoimella 2.70 voi olla paras idea tähän.

Susia kannattaa varoa

Lauantaina Goodison Parkilla kohtaavat ailahtelevaisesti viime otteluissa pelannut Everton ja kahden ottelun voittoputkessa oleva Wolverhampton Wanderers.

Everton haki tiistaina 0-1 vierasvoiton liigajumbo Huddersfieldistä, mutta se oli joukkueen vasta kolmas voitto viimeisestä kymmenestä valioliiga ottelusta. Tuossa ottelussa myös heidän yksi tärkeimmistä puolustajista Lucas Digne otti punaisen kortin ja hän tulee puuttumaan tästä ottelusta.

Wolves otti tiistaina selvän 3-0 kotivoiton West Hamista hyvän esityksen jälkeen ja he haluavat varmasti jatkaa sitä samaa nyt Evertonia vastaan. Joukkueet pelasivat aikaisemmin kaudella 2-2 tasapelin Molineuxilla ja kun sudet ovat jääneet maaleitta vieraissa tällä kaudella vain kolmasti ja Everton kotonaan vain kerran niin paras peli-idea on ehkä molempien joukkueiden maali kertoimella 1.80.

Wolverhamptonilla on mahdollisuus hakea tässä myös vierasvoitto sillä he ovat selkeästi paremmassa vireessä. Kerroin tälle on 3.20.

Bournemouth matkustaa kovalla itseluottamuksella Walesiin

Walesilainen David Brooks oli joukkueensa yksi sankareista keskiviikkona kun Bournemouth kaatoi Chelsean 4-0. Hän sai siinnä ottelunsa pienen kolhun jalkaansa mutta on toiveikas että hän kuntoutuu ajoissa kun Cherries kohtaa Cardiffin.

Cardiff pelasi erinomaisesti Arsenalia vastaan tiistaina, mutta joutuivat silti lähtemään 2-1 tappio niskassaan pois Emiratesilta. Tämä oli jo heidän viides ottelu putkeen kaikissa kilpailuissa ilman voittoa (1 tasapeli ja 4 tappiota). Joukkue on näissä otteluissa onnistunut maalinteossakin vain kerran.

Bournemouthilla oli oma heikko kautensa, mutta uudet hankinnat ovat tuoneet energiaa joukkueen peliin jälleen ja he ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan ilman päästettyä maalia. Bournemouthin kolmas peräkkäinen voitto ilman päästettyä maalia antaisi 3.95 kertoimen.

”Kirsikoiden” itseluottamus on korkeammalla ja heidän voittoaan voi pelata 2.40 kertoimella. Aikaisemmin kaudella he voittivat kotonaan Cardiffin 2-0. Samaa tulosta voi pelata 10.00 kertoimella.

City voittaa klassikko ottelun Etihadissa

Kierroksen isoin ottelu on Manchester Cityn ja Arsenalin kohtaaminen Etihad stadionilla sunnuntaina.

City kärsi viimeksi pahan 2-1 tappion Newcastlelle, mutta kotona on kulkenut sillä 12 ottelusta heillä on 11 voittoa ja vain yksi tappio Crystal Palacelle. Joukkue on jokaisessa kotiottelussaan tehnyt vähintään kaksi maalia.

Tuo hyökkäys voikin olla ratkaiseva tekijä sillä Arsenal ei ole vielä kertaakaan pystynyt pitämään maaliansa puhtaana vierasotteluissaan tällä kaudella. Arsenal on pelannut nyt viisi ottelua putkeen vieraissa ilman voittoa, mutta heidän edellinen tappionsa West Hamille 1-0 oli heidän ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa vierasottelu jossa he eivät ole maalia tehneet.

Paras veto tähän isoon otteluun onkin Cityn voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 2.20.

KLIKKAA TÄSTÄ