Kan ett haltande Tottenham ta sig vidare?

Både Tottenham och Real Madrid tog initiativet i sina respektive första åttondelsfinaler mot Borussia Dortmund och Ajax. När det hela nu ska avgöras kan vi förvänta oss att de två förstnämnda lagen gör vad de ska och avancerar till kvartsfinalerna.

Spurs har visserligen förlorat mot Burnley, Chelsea och dessutom fått med sig ett tursamt kryss mot Arsenal i stadsderbyt, men de kommande motståndarna från Dortmund har även de tappat form och bjudit in Bayern München till ligaracet i Bundesliga.

Efter att Lucien Favre och hans manskap, något överraskande, förlorade mot Augsburg med 2-1 i fredags kan vi konstatera att Bayern nu är uppe på samma poängantal och att formen talar till deras fördel då Borussia Dortmund bara vunnit en av sina fem senaste ligamatcher.

Dortmund räcker inte till

Efter ett knackigt gruppspel är Tottenham på god väg att nå sin första kvartsfinal i Champions League sedan säsongen 2010/11 och med 3-0 i ryggen ser det ut som Mauricio Pochettino får nytt andrum efter några matchers underprestation i ligaspelet.

När lagen möttes i gruppspelet av samma turnering under förra säsongen var det just Spurs som vann både borta- och hemmamötet med sammanlagt 5-1, och när de den här gången reser till Rühr-området för att ta ett steg närmare Champions League-drömmarna, har de till och med råd att förlora.

En 2-0-seger till Borussia Dortmund hittar ni till hela 9.50, men det oavgjorda resultatet till 3.80 känns som ett spelvärt alternativ så här på förhand.

Ajax missade sina chanser i Amsterdam

Ajax borde fått med sig mer än en 2-1-förlust från hemmamötet i Amsterdam då det unga manskapet visade en speltekniskt kvalitet som visar att de hör hemma på den här scenen. Men istället var det effektiva och sylvassa Real Madrid som kontrade in matchavgörandet genom Marco Asensio och därmed är klara favoriter att ta sig vidare till kvartsfinal.

De förlorade visserligen två El Clasico:s inom loppet av fyra dagar under den gångna veckan, men när laget kliver in i Champions League brukar vi få se ett helt annat Real Madrid – något de senaste säsongerna har varit ett bevis på.

Inför returen saknas Sergio Ramos i Solaris fyrbackslinje, men en stor skräll i form av Ajax-avancemang känns långt borta. Real Madrid har vunnit över den holländska storklubben vid sju raka tillfällen och den trenden lär inte ändras när marängerna nu siktar på sin fjärde raka CL-titel.

Real Madrid är laget att slå

Ajax gör sitt första framträdande i Champions League-slutspelet sedan 2005/06 samtidigt som Real Madrid har nått kvartsfinal i nio raka säsonger – något som ytterligare stärker Los Blancos favoritskap.

Men sedan det första mötet har Ajax vunnit två matcher i ligan med sammanlagt 10-1 och står nu registrerade för 82 mål på 23 matcher i Eredivisie under säsongen, något som öppnar för att Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, David Neres och kompani i alla fall kan göra ett mål på Santiago Bernabeu.

Real Madrid-seger där båda lagen gör mål finns till 2.45 och vill man spela på det spanska huvudstadslaget som kommande mästare i turneringen, finns det till 10.00 gånger pengarna på Bethard.

BETTA NU – KLICKA HÄR