Titelstriden fortsätter i Premier League

En ny Premier League-omgång med en levande titelstrid och en ångestladdad bottenstrid går av stapeln under helgen där de flesta ögonen riktas mot Liverpool och Manchester City i toppen av tabellen.

Liverpool studsar tillbaka?

Allt såg bra ut för Liverpool när Manchester City förlorade mot Newcastle med 2-1 och gav Merseyside-laget en möjlighet att rycka i toppen. Istället har de kryssat två raka matcher och inte kommit upp i sin normala nivå, något som gjort att Pep Guardiolas manskap nu toppar ligatabellen efter deras 2-0-seger mot Everton i onsdags.

De har dock en match mer spelad och vid eventuell Liverpool-vinst mot Bournemouth på lördag, återtar Jürgen Klopp förstaplatsen i Premier League. De bör städa av The Cherries relativt enkelt då gästerna från sydkusten har förlorat åtta raka bortamatcher i alla sammanhang och haft problem med målskyttet under den svaga bortaperioden.

Det ger The Reds ett utmärkt tillfälle att studsa tillbaka efter besvikelsen mot West Ham i förra omgången och en Liverpool-seger + hållen nolla finns till 1.95, något som bör intressera en hel del spelare i till helgen.

Mohamed Salah trivs dessutom oförskämt bra mot Bournemouth och har nätat fem gånger på de tre senaste mötena med laget, där hans hattrick på Vitality Stadium i december ligger färskt i minnet. Tror man att den egyptiska världsstjärnan gör två mål eller fler finns det spelet till 3.25 på Bethard.

Marco Silva återvänder till Vicarage Road

Everton-tränaren Marco Silva gjorde om i laget inför förlusten mot Manchester City och vilade flärdfulla spelare som Gylfi Sigurdsson och Richarlison till förmån för en defensivare balans. När den portugisiska tränaren nu återvänder till sina gamla klubb, Watford, för en viktig match i mitten av tabellen lär den nämnda stjärnduon återfinnas i startelva igen.

Silvas ersättare i The Hornets, Javi Gracia, har gjort ett utmärkt jobb med Watford och laget är just nu placerade på en åttondeplats i ligan efter bara en förlust på lagets sju senaste matcher.

Det går trögare för Everton 

Crystal Palace sårar West Ham

som förlorat fyra av sina fem senaste matcher och saknar en fungerande offensiv och självförtroende. Därför flaggar vi för Watford-segern på hemmaplan till 2.30.

West Ham frustrerade Liverpool i måndags, men laget har en dålig tendens att tappa fokus efter bra insatser, precis som när de förlorade mot Bournemouth efter att ha slagit Arsenal omgången innan.

På lördag reser de till erkänt tuffa Selhurst Park för en bortamatch mot Crystal Palace som har tre raka matcher utan förlust och en anfallsbesättning med Christian Benteke, Connor Wickham och Michy Batshuayi som kan störa The Hammers.

Den fysiska statusen är fortfarande osäker kring Marko Arnautovic, något som sätter fortsatta frågetecken kring Manuel Pellegrinis anfallsspel. De har visserligen gjort mål i de tre senaste matcherna, precis som Crystal Palace, och det kan vara en trend som fortsätter på lördag. Båda lagen gör mål finns till 1.80 gånger den spelade insatsen.

Palace är ett välorganiserat lag som kommer skapa stora problem för många motståndare under våren och inför mötet med West Hams känns vinsten till 2.05 som ett spännande alternativ. Vill man höja sitt odds ytterligare finns Crystal Palace-vinst och båda lagen gör mål till 3.90.

Målrikt på Wembley?

Den tidiga söndagsmatchen mellan Tottenham och Leicester har alla förutsättningar att bli en sevärd historia då lagen har en vana att göra mycket mål på varandra.

Spurs vann med 2-0 på King Power Stadium innan jul, men innan dess hade de tre senaste mötena mellan lagen renderat i 19 mål, där 5-4-spektaklet i den avslutande omgången av förra säsongen inkluderas.

Harry Kane – som gjort sju mål i sina tre senaste matcher mot The Foxes – och Dele Alli återfinns fortfarande på skadelistan, något som gör att Tottenham sätter sitt stora hopp till formstarka Heung-Min Son.

Sydkoreanen har förtjänat sin stjärnstatus i Premier League och finns som första målskytt till 2.50, ett rimligt spel sätt till att han gjort nio mål på de tio senaste matcherna.

En Tottenham-seger och båda lagen gör mål finns till spännande 3.25, men Claude Puels förmåga att steppa upp mot storlagen gör över 3.5 mål (3.05 i odds) till ett annat bra alternativ.

Pep Guardiola får revansch på Maurizio Sarri

Precis som förra helgen bjuds vi på en stormatch under söndagseftermiddagen där Manchester City siktar på en revansch mot Chelsea.

När lagen möttes i december vann Maurizio Sarri kampen över Pep Guardiola och klev av Stamford Bridge med 2-0 och tre poäng i ryggsäcken. Där och då såg Chelsea ut som en titelutmanare, men lagets form sedan dess har dragit in laget i kampen om fjärdeplatsen och satt frågetecken kring Sarris framtid i London.

Chelsea kommer från en 5-0-seger mot Huddersfield där Gonzalo Higuain presenterade sig för sina hemmasupportrar, men när City väntar på Eastlands kan vi förvänta oss en helt annan matchbild och ett helt annat resultat.

Guardiolas manskap leder numera ligan efter vinsten mot Everton och finns som segrare till 1.50 mot ett Chelsea som inte presterat mott topplagen på bortamark under säsongen.

City-vinst och hållen nolla finns till 2.60 samtidigt som de stora satsarna borde snegla på en 2-0-seger till Manchester City till hela 6.70 gånger pengarna.

KLICKA HÄR