Veckoomgång i Premier League

Istället för haussade Champions League-åttondelar bjuds vi den här veckan på en veckoomgång i Premier League där viktiga bataljer i både botten- och toppstriden ska avgöras. Den största matchen på förhand är Londonderbyt på Stamford Bridge där ett påverkat Chelsea ställs mot Tottenham som jagar Liverpool och Manchester City i tabellen.

Sarris problem kan fortsätta mot Spurs

Efter jul- och nyår har Chelsea blandat och gett resultatmässigt där det som genomsyrar deras form är de förnedrande förlusterna mot Bournemouth och Manchester City, cuputtåget mot Manchester United och söndagens Ligacupfinal-förlust mot Pep Guardiolas manskap på straffar.

I den senaste cupförlusten mot Chelsea snodde Kepa Arrizabalaga rubrikerna när han vägrade byta i slutminuterna av förlängningen, något som gjorde Maurizio Sarri rosenrasande på tränarbänken. Det har skakat om situationen i The Blues ytterligare och åker laget på en ny förlust mot Tottenham, kan italienarens dagar på Stamford Bridge vara räknade.

Tottenhams form då? De ligger sex poäng efter ledande Liverpool och har egentligen alla förutsättningar för att haka på toppduon i ligan. De slarvade dock bort tre poäng mot Burnley i den senaste omgången – trots Harry Kanes comeback – och nu behöver de studsa tillbaka för att kunna utmana om ligatiteln.

Just Harry Kane har varit framgångsrik mot Chelsea under åren och de senaste två matcherna har han gjort två mål – något som bäddar för att han hittar nätet till 2.10 gånger degen.

Med den blossande situationen och oron i Chelsea bör Spurs-seger till lockande 3.15 tas i beaktning där man kan spetsa sitt odds genom att spela på båda lagen gör mål+Tottenham-vinst till 5.40.

Kan Cardiff studsa tillbaka?

Det har varit en turbulent månad för Cardiff City i och med sorgen efter Emiliano Salas bortgång. Samtidigt slåss de för överlevnad i Premier League och kommer från en tung 5-1-förlust mot Watford som försämrade deras position i tabellen ytterligare.

Nu ställs de mot Marco Silvas Everton som har tre raka förluster och mycket väl kan åka på en till, speciellt om man väger in The Toffees svaga bortaspel i ekvationen. De har bara tre vinster i alla sammanhang på bortamark och därför kan walesisk seger till 3.50 vara ett spelvärt alternativ.

Målrikt i Newcastle?

Veckans toppmatch spelas i London, men i nordöstra England får vi ett laddat möte på den nedre halvan av tabellen där Newcastle står som värd för mötet mot formstarka Burnley.

Även Newcastle har steppat upp under senaste vinsterna – speciellt på hemmaplan – och vunnit de tre senaste matcherna på St. James’ Park, där 2-1-vinsten mot Manchester City ger The Magpies störst anledning att skryta.

Burnley kommer, som vi nämnde, från en 2-1-seger mot Tottenham och när de nu reser till nordöst hoppas de på att förlänga sin vinstsvit på bortaplan till fem raka matcher.

Sean Dyches manskap har varit inblandade i målrika matcher på bortaplan där fyra av deras fem senaste möten på resande fot har slutat med tre mål eller fler. Därför ser över 2.5 mål till 2.30 gånger pengarna ut som ett mycket bra val inför tisdagens överlevnadskamp.

Liverpool gör processen kort med Watford

Liverpool skapade förvånansvärt lite i 0-0-mötet mot Manchester United under söndagen, men på onsdag vänder de tillbaka till Anfield där laget bara tappat fyra poäng under den pågående Premier League-säsongen. Watford står för motståndet och allt talar för att The Reds fortsätter sin obesegrade svit på hemmaplan.

Watford har visserligen bara förlorat en match av de tio senaste försöken på bortaplan, men trots en Gerard Deulofeu i storform, kan de inte hoppas på för mycket inför den svåra bortamatchen.

Liverpool har gjort 21 mål på sina sex senaste hemmamatcher och med en trio med Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino som hungrar efter mål kan Ben Foster få en svettig afton på Anfield.

Klopps manskap har gjort tre eller fler mål i de tre senaste matcherna mot Watford och vi flaggar för att det upprepar sig även på onsdag. Över 3.5 Liverpool-mål finns till 2.20.

Manuel Pellegrini återvänder till Eastlands

West Ham har förlorat fyra av sina fem senaste bortamatcher och nu väntar ligans kanske svåraste test när Manuel Pellegrini återvänder till sin gamla arbetsgivare i Manchester för en tuff bortabatalj.

Citys 3-2-förlust mot Crystal Palace är deras enda förlust på Etihad Stadium under säsongen och nu förväntar vi oss att de regerande mästarna plockar tre nya poäng på The Hammers bekostnad.

Den tesen förstärks när vi kollar på de senaste resultaten mellan lagen. City har gjort fyra mål i de två senaste mötena mot West Ham och på onsdag finns över 3.5 Manchester City-mål till 2.45, något som känns rimligt på förhand.

KLICKA HÄR