Taistelu pudotuspelipaikoista NHL:ssä kiihtyy

NHL Ennakko 27-28 helmikuuta

NHL:n runkosarjassa pelit ovat käymässä vähiin ja monet joukkueet joutuvat laittamaan isompaa vaihdetta silmään jos he haluavat päästä mukaan pudotuspeleihin. Tällä hetkellä suurin painoarvo on juurikin niissä otteluissa missä joukkueet kohtaavat muita jotka taistelevat samoista sijoista.

Kun pelit kovenee niin koveneeko Pittsburghin peli?

Tätä ainakin toivoo Pittsburgh Penguinsin pelaajat ja fanit kun he kohtaavat Nationwide Areenalla Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin joka on tällä hetkellä Metropolitan Divisioonassa kolmantena vain pisteen edellä Sebastian Ahon Carolina Hurricanesia. Carolina on itäisen konferenssin viimeisellä villi kortti paikalla menossa pudotuspeleihin ja tällä hetkellä Pittsburgh Penguins on vielä jäämässä loppukinkereistä pois.

Hurricanes kohtaa omassa ottelussa täysin voitettavissa olevan Los Angeles Kingsin, joka lisää hieman voiton painetta Sidney Crosbyn Penguinsille. Tappio voi mahdollisesti lisätä eroa pudotuspeliviivaan kun taas voitto veisi heidät varmasti Columbuksen ohi riippumatta muista tuloksista.

Pittsburgh on pelannut hieman ailahdellen viime aikoina ja tuo tasaisuuden puute on ollut heillä ongelmana koko kauden. He tulevatkin tähän otteluun kahden tappion saattelemana, mukaan lukien tappio San Joselle ilman tehtyä maalia. Hellä on kuitenkin tarpeeksi taitoa voittaa kenet tahansa silloin kun he pelaavat omalla tasollaan kuten Tampa Bay Lightning ja Winnipeg Jets ovat todenneet.

Columbuksen suomalainen “General Manager” Jarmo Kekäläinen on nyt siirtoikkunan alla tehnyt hieman peliliikkeitä joilla he yrittävät tavoitella Stanley Cup menestystä tällä kaudella. Heidän mestaruuskertoimensa on 23.00 tällä hetkellä kun sekä Matt Duchene että Ryan Dzingel ovat siirtyneet joukkueeseen Ottawa Senatorsista. Näiden lisäksi Keith Kincaid siirtyi New Jersey Devilsistä vahvistamaan maalivahti osastoa. Näistä kaikista pelaajista joukkue on antanut mahdollisia tulevaisuuden pelaajia sekä varaustilaisuuden varauksia. Tämä voi vaarantaa joukkueen tulevaisuuden sekä aiheuttaa sopimus ongelmia kesän aikana.

Fanit ovat kuitenkin tyytyväisiä että joukkue yrittää mennä pitkälle tällä kaudella ja heillä on nyt runsaasti tehokkaita hyökkäyspelaajia jotka varmasti aiheuttavat pelonsekaisia tunteita jokaisessa vastustajassaan.

Se kuinka kauan näillä uusilla pelaajilla kestää asettua joukkueeseen on epävarmaa ja se voi tarjota Pittsburghille mahdollisuuden ottaa tästä voitto Columbuksen joukkueesta jonka he ovat kaataneet jo viidellä edellisellä kerralla, mukaan lukien heidän 4-2 voitto PPG Paints Areenalla tämän kauden ainoassa kohtaamisessaan.

”Sinitakit” ovat yleensä pelanneet paremmin vierasotteluissaan tällä kaudella vaikkakin he ovat ottaneet kaksi nollapeli voittoa kotonaan, mukaanlukien 4-0 voiton San Josesta, joka on tehnyt heistä marginaalisia suosikkeja 1.86 kertoimella. Pittsburghin kerroin on 1.95.

Kotijää on suuri etu Boston Bruinsille

Bostonin TD Gardenilla pelataan mielenkiintoinen sekä herkullinen ottelu kun itäisen konferenssin kakkonen, Bruins, kohtaa läntisen konferenssin kakkosen, San Josen.

San Jose Sharks myös teki yhden ison peliliikkeen ennen siirtoikkunan sulkeutumista kun he hankkivat Gustav Nyquistin Detroit Red Wingsistä. Tämä teki heistä ainoan joukkueen koko liigassa jolla on nyt rosterissaan kuusi pelaajaa jotka ovat tehneet yli 15 maalia tällä kaudella.

Tämän ottelun voittajaa voi olla vaikeata veikata ja se näkyy myös kertoimissa sillä molempien joukkueen voitoista tarjotaan 1.90 kerroin. Tiukan ottelun lisäksi tässä nähdään kaksi joukkuetta jotka ovat hyvässä vireessä ja pelaavat myös täysin erilaisilla tyyleillä.

Sharks on tehnyt Tampa Bay Lightningin jälkeen toiseksi eniten maaleja liigassa kun taas Boston Bruins on keskittynyt puolustukseen ja hyvään maalivahti peliin ja he ovatkin päästäneet liigassa toiseksi vähiten maaleja.

Yksi ratkaiseva tekijä tässä ottelussa voi olla TD Garden sillä Bostonin kotisaldo on jälleen Tampan jälkeen liigan toiseksi paras 21-7-3. San Jose ei ole huono vierasjoukkue, mutta he ovat aikaisemmissa otteluissa kohdanneet ongelmia juuri Bruinsia vastaan.

Boston on voittanut joukkueiden viisi viimeistä kohtaamista mukaan lukien molemmat ottelut tällä kaudella SAP Centerissä. Boston voitti 3-1 marraskuussa ja 6-5 jatkoajan jälkeen aikaisemmin tässä kuussa.

Minnesotan peli Winnipegissä voi mennä villiksi

Minnesotan tämä kausi on ollut täyttä vuoristorataa, mutta he ovat vieläkin mukana taistelussa pudotuspelipaikasta sillä he ovat läntisen konferenssin viimeisellä villi kortti sijalla.

Heidän tarpeensa voittoon on suurempi tässä ottelussa kuin 1.64 kertoimisen suosikin Winnipeg Jetsin, joka johtaa Central divisioonaa, mutta heikommasta sarjasijoituksesta huolimatta Minnesotan voitolle Bell MTS Place areenalla kertoimella 2.30 löytyy kyllä perusteita.

Ensinnäkin, Jets ei ole hyvässä vireessä juuri nyt voittaen vain kolme heidän viimeisestä 10 ottelustaan. Tähän putkeen mahtuu myös yllättävä kotitappio heikolle Ottawa Senatorsille ja 4-1 tappio Arizonassa kojooteille viime ottelussaan.

Minnesota on taas löytänyt pelivireensä ja purjehtivat nyt kolmen ottelun voittoputkessa johon kuuluu myös 2-1 voitto liigan kuumimmasta joukkueesta St Louis Bluesista. He haluavat jatkaa tätä hyvää putkeaan sillä seuraavaan neljään otteluun ei ole helppoja pelejä luvassa. Mikael Granlundin Wild kohtaa seuraavaksi kärkijoukkueet Calgaryn, Nashvillen kahdesti sekä Tampa Bay Lightningin.

Bruce Boudreaun valmentama miehistö on myös onnistunut voittamaan Winnpegin missä tahansa kunnossa sillä neljä edellistä ottelua on päättynyt Wildin voittoon, mukaan lukien kolme kohtaamista tällä kaudella. Yksi niistä oli 1-3 voitto Winnipegissä joulukuussa.

 KLIKKAA TÄSTÄ