Slutspelsjakten i NHL fortsätter

Grundserien börjar löpa mot sitt slut och matcherna i NHL blir allt viktigare i lagens hopp om att nå slutspel. Vi bjuds på matcher där främst Pittsburg Penguins krigar för en förlängd säsong och en ny chans på Stanley Cup-bucklan.

Columbus är knappa favoriter mot Pittsburg

För Pittsburg är slutspelsjakten extra relevant då de mångfaldiga mästarna krigar för en av wildcard-platserna till slutspelet. Som det ser ut nu, ligger de en poäng efter Carolina i den tabellen och nu behöver Malkin, Crosby och kompani en seger när Columbus står för motståndet.

Just Hurricanes spelar mot LA Kings – en match de bör vinna – något som sätter extra press på Penguins i deras jakt på en ny seger mot Blue Jackets.

Pittsburgs form har inte levt upp till förväntningarna under säsongen och nu kommer de från två raka förluster, men på rätt dag har laget en enorm kvalitet och spetsspelare som kan störa alla lag i NHL.

För Columbus är slutspelsplatsen klart inom räckhåll och just nu ligger de trea i metropolitan division. De är en outsider till att vinna Stanley Cup (23.00), men med lagets senaste rekryteringar i Matt Duchene och Ryan Dzingel kan de säkerligen överraska många när grundserien är över.

De har den offensiva arsenalen för att störa alla lag, men de nya tillskotten behöver tid att anpassa sig till Columbus spel och inför mötet mot Pittsburg är de knappa favoriter till 1.86, där Penguins är värderade till 1.95 gånger degen.

Hemmaplansfördel för Boston

I TD Garden, Boston, bjuds vi på ett intressant möte där Bruins ställs mot tvåan i den västra konferensen, San Jose, för ett möte mellan två lag som imponerat under den pågående NHL-säsongen.

San Jose hann även de med en stor trade innan deadline då svenska Gustav Nyquist har anslutit från Detroit Red Wings – något som gör att Sharks är det enda laget i NHl med sex spelare över 15 mål den här säsongen.

Det är två olika spelstilar som möts där San Jose har gjort näst mest mål i serien efter Tampa Bay och där Boston har en defensiv statistik att stoltsera med. Det gör att båda lagen är värderade till 1.90 och vi kan förvänta oss en jämn batalj mellan två lag som kan gå långt när slutspelet väl drar igång.

Något som väger till Bostons fördel är det faktum att matchen spelas på deras hemmaplan. San José har hackat på bortaplan och i hela NHL är det bara Tampa Bay som har bättre hemmastatistik än Bruins.

Mycket står på spel för Minnesota

Minnesota har blandat och gett under säsongen men de har fortfarande alla chanser att nå slutspelet då de är placerade på den sista wildcard-platsen i den västra konferensen.

Nu ställs de mot starka Winnipeg (1.64), men det som talar för en Minnesota-seger är att matchen betyder betydligt mer för dem än för Jets som redan förfogar över en plats i det kommande slutspelet. Minnesota finns till 2.30 och här kan vi mycket väl få en skräll med tanke på lagets slutspelsjakt.

Det är dessutom rätt läge att stöta på Winnipeg som bara vunnit tre av deras tio senaste matcher och kommer från två överraskande förluster mot Ottawa och Arizona Coyotes.

Samtidigt har Minnesota vunnit deras tre senaste matcher och kliver in med en form som gör att laget kan befästa sin slutspelsplats – trots tufft motstånd.

Bruce Boudreaus manskap har dessutom vunnit de fyra senaste matcherna mot Winnipeg (tre den här säsongen) och vi flaggar för Wild-seger i det här mötet.

KLICKA HÄR