Houston valmis laittamaan kapuloita liiga kärki Milwaukeen rattaisiin

NBA-ennakko 10-11 tammikuuta

Huonon kauden alun jälkeen, Houston on viimein päässyt viime kauden tasolleen ja nyt Rockets pääsee testaamaan mihin heidän tämän hetkinen taso riittää kun he isännöivät sarjakärki Milwaukee Buckseja tällä viikolla.

Milwaukee Bucks on noussut Toronto Raptorsin ohi itäisen konferenssin ykkössijalle ja he näyttävät joukkueelta joka on valmis taistelemaan ja voittamaan paikan NBA-finaaleissa.

Boston Celticsin piti olla se joukkue idässä joka dominoi tätä konferenssia, mutta heidän otteensa ovat olleet tällä kaudella epätasaisia. Toronto johti pitkään alkukaudella ja ovat vieläkin iso ehdokas idän ykköseksi, mutta heidän viimeaikainen vireensä antaa aihetta huoleen. Tämä tarkoittaa että Milwaukee, Indiana Pacers ja Philadelphia 76ers ovat vielä mukana taistelussa idän kärkipaikasta.

Houston Rockets on noussut varteenotettavaksi ehdokkaaksi NBA mestaruudesta ja heidän voittajakertoimensa on 13.00 kun Milwaukeen mestaruuskerroin on 19.00. Vaikka mahdollisuus tälle on pieni niin joukkueiden tämän viikkoinen kohtaaminen voi hyvinkin olla ennakkoa mahdollisesta NBA-finaalista ja se lisää ottelun mielenkiintoa.

Kodin mukavuudet ovat avain Houstonin voittoon (torstai aamu 03:00)

Houston (23-16) hävisi neljä ensimmäistä otteluaan tällä kaudella Toyota Centerissä, mutta ovat tämän jälkeen hävinneet vain kerran 15 kotiottelustaan. Heidän kotisaldonsa tällä hetkellä on huima 14-5.

Bucksien vierailu Teksasissa tarjoaa Mike D’Antonin joukkueelle kunnon haasteen sillä Milwaukee on pelannut hyvin viime aikoina matkaotteluissaa voittaen neljä viimeisestä viidestä. Milwaukee (28-11) on voittanut useamman ottelun vieraissa kuin on hävinnyt. Joukkueen vierassaldo on 9-7 ja tähän kuuluvat isot voitot joulukuussa saman konferenssin kärkijoukkueista Bostonista ja Torontosta unohtamatta sitä huikeaa 23 pisteen vierasvoittoa marraskuussa liigan suurta ennakkosuosikkia Golden State Warriorsia vastaan.

Tästäkin huolimatta, Houston on ollut sensaatiomaisen hyvä Teksasissa ja he tulevat tähän otteluun 10-pelin kotivoittoputken saattelemana. Vain yksi joukkue tuon huiman putken aikana on onnistunut häviämään alle viidellä pisteellä ja jatkamalla samalla tavalle, he voivat ottaa tärkeän voiton joka antaisi lisää painetta lännen konferenssissa edellä oleville kolmelle joukkueelle.

Nousussa oleva Spurs voi jatkaa Memphisin alamäkeä (torstai aamu 03:00)

San Antonio Spursin joukkue on tällä kaudella transitio vaiheessa joten pudotuspelipaikka olisi heille jopa erinomainen saavutus. Joukkue on tällä hetkellä lännessä kuudentena ja voitto tästä ottelusta Memphisiä vastaan jatkaisi heidän taistelua kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä.

San Antonio Spurs tulee tähän otteluun saman divisioonan joukkuetta vastaan viiden pelin voittoputkessa joka on nostanut heidät jo pudotuspelipaikoille. Joukkueen voittosaldo on tällä hetkellä  22-16. Spursin saldo muita oman divisioonan joukkueita vastaan on 4-4.

Täysin päinvastaisesti Grizzlies (18-22) on kuuden ottelun tappioputkessa. Tähän pettymykselliseen putkeen kuuluvat myös harmittavat kotitappiot Brooklyn Netseille ja Detroit Pistonsille.

San Antonio on dominoinut “harmaakarhuja” joukkueiden aikaisemmissa kohtaamisissa voittaen seitsemän kertaa edellisen kahdeksan ottelun aikana ja he pystyvät ottamaan jälleen voiton Memphisissä torstai aamulla.

Spursin kerroin oman divisioonansa voittoon on 7.00 kun taas Memphisin on 12.00. Houston Rockets on tällä hetkellä selvä suosikki divisioona mestariksi kertoimella 1.33.

Nuggets liian vahva Clippersille (perjantai aamu 04:00)

Denver Nuggets jatkaa lännen konferenssissa suosikkien haastamista ja he ovat vieläkin lännen ykkösjoukkue. Denveriltä löytyy runsaasti laatua ja heitä ei kannata aliarvoida mestaruustaistelussa vaikka kerroin mestaruudelle on niinkin kova kuin 41.00.

Täytyy kuitenkin myöntää että on vaikea nähdä heidän voittavan Golden Statea tai Houstonia paras seitsemästä sarjassa, mutta he ovat hyvin organisoitu yksikkö, joka on joukkueena erinomainen ilman tähtistatuksen omaavia yksilöitä.

Denver palaa kotiareenalleen Pepsi Centeriin myöhemmin tällä viikolla kahden vierasottelun jälkeen ja he voivat hyvinkin ottaa voiton vierailijoistaan Los Angeles Clipperseistä.

Los Angeles Clippers (23-16)on näyttänyt itsekin hyvältä joukkueelta tällä kaudella ja ovat mukana taistelussa pudotuspelipaikoista, mutta heillä on ollut vaikeuksia viime aikoina parempia joukkueita vastaan. Clippers on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kuusi, mutta vain kaksi näistä voitosta on tullut tällä hetkellä pudotuspelipaikoista kiinni olevia joukkueita vastaan. Toinen voitto tuli paikallisvastus Lakersista, joka pelasi ilman LeBron Jamesia ja toinen voitto tuli kotona juuri Denveristä.

Tämä näyttää erinomaiselta mahdollisuudelta Nuggetseille ottaa hieman kostoa tuosta aikaisemmasta Clippers tappiosta ja hankkimaan se voitto kotona jossa he ovat koko kauden aikana hävinneet vain kolme ottelua (16-3).

Kings hallitsee Sacramentossa (perjantai aamu 05:00)

Sacramento Kingsin (20-20) tämän kauden vire on hieman hiipunut kun joukkue on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan vain neljä. Nyt heillä on kuitenkin oiva mahdollisuus napata voitto Golden 1 Centerissä kun toinen alavireinen joukkue, Detroit Pistons (17-21), tulee kylään.

Molemmat joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista ja kotietu voi hyvinkin olla se asia joka ratkaisee ottelun Sacramento Kingsin suuntaan.

Sacramento on voittanut vain yhden edellisestä neljästä kotiottelustaan, mutta nuo tappiot ovat tulleet kovia Portland Trail Blazersiä (jatkoajalla), Golden Statea ja Denveriä vastaan. Detroit on näitä joukkueita huomattavasti heikompi ja se voi antaa Dave Joergerin miehistölle voiton.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ