Barcelonalla on kaikki valttikortit kädessään

Cope del Rey ennakko

Espanjan Copa de Rey-semifinaalin ensimmäinen osaottelu Barcelonan ja Real Madridin välillä käydään keskiviikkona Nou Camp stadionilla. Tästä El Classico ottelusta odotetaan paljon tiukempaa kuin joukkueiden aikaisemmasta kohtaamisesta La Ligassa lokakuussa.

Silloin Ernesto Valverden joukkue otti vastustajistaan  5-1 voiton ottelussa jossa Urugualaiskärki Luis Suarez ampui hattutempun. Suarez pelaa yleensä isoissa otteluissa hyvin ja hänen tekemää avausmaalia voi pelata 4.00 kertoimella keskiviikko iltana.

Tuo aikaisempi tulos myös merkitsi Julen Lopeteguin lyhyen pesti päättymistä Realin managerina. Vaikka Realilla on ollut tämänkin jälkeen noloja tappioita kuten 3-0 Eibaria vastaan ja myös 0-2 kotitappio Real Sociedadille, niin tuo nöyryyttävä murskatappio Nou Campilla oli Real Madridin huonon kauden tähän mennessä synkin kohta.

Real on Solarin alaisuudessa jälleen hyvä

Lopeteguin potkujen jälkeen Realin entinen pelaaja Santiago Solari otti ohjat käsiinsä ja hän on palauttanut ryhdin Madridin suuruuden otteisiin. He ovat nyt voittaneet neljä peräkkäistä ottelua liigassa ja tiputtaneet Copa de Reyssä jatkosta sekä Leganesin että Gironan päästäkseen nyt semifinaaleihin kilpailussa jonka he ovat voittaneet historiassaan 19 kertaa. Viimeisin voitto tuli kuitenkin niinkin kaukaa kuin vuonna 2014.

Tästäkin huolimatta Real Madrid on liigassa Barcelonaa kahdeksan pistettä perässä ja tämänkin takia Copa del Rey näyttäisi olevan heidän paras mahdollisuutensa napata joku pokaali tällä kaudella sillä Mestarien liigassakaan he eivät ole suosikkeja puolustamaan viimevuotista voittoaan. .

Barcelona on voittanut Copa de Reyn joka vuosi edellisen neljän kauden ajan ja heillä on tästä kilpailusta jo 30 voittoa. Real taas ei ole päässyt edes finaaliin sen jälkeen kun he voittivat tämän viisi vuotta sitten. Barcelonalle tarjotaan 2.05 kerrointa nostamaan Cope del Rey pokaali jälleen tänä vuonna kun taas Realille tarjotaan 2.75 kerroin. Kumpi tahansa menee tästä parista jatkoon tulee olemaan kisan suosikki.

Barcalla on kotietu

Kun katsotaan joukkueiden aikaisempia Cupin kohtaamisia niin Barcelona on voittanut 14 kertaa kun taas “Los Blancos” on ottanut 12 voittoa ja kotietu voi olla ratkaiseva tekijä tässä tiukassa keskiviikon kohtaamisessa.

Barcelona hävisi ensimmäisen osaottelun puolivälierissä Sevillalle 0-2 vieraissa, mutta otti tämän jälkeen kotonaan 6-1 voiton toisessa osaottelussa kotonaan joka johdatti heidät semifinaaleihin. Barcelona onkin nyt pelannut 10 edellistä La Liga ottelua ilman tappiota vaikka he jäivätkin 2-2 tasapeliin Valenciaa vastaan lauantaina.

Kun tähän otteluun katsotaan vetoja niin tasapeli puoliajalla ja Barcelonan voitto 90 minuutin pelin jälkeen on tarjolla kertoimella 4.60. Toinen hyvä pelikohde on suora tulosveto Valverden joukkueen voitolle 2-1 kertoimella 7.00

KLIKKAA TÄSTÄ