Dags för NHL All-Star

När halva NHL-säsongen är spelad är det alltid dags för den årliga All Star-helgen där ligans bästa och mest sevärda spelare får chansen att visa upp sig. Vi har fyra Tre Kronor-spelare med i sammanhanget där Erik Karlsson, Elias Pettersson, Henrik Lundqvist och Gabriel Landeskog ska bära den svenska fanan högt.

Dagarna då Team East mötte Team West är räknade och numera har alla divisioner i NHL ett representationslag som är med och gör upp under All Star-helgen. Atlantic, Metropolitan, Central och Pacific möter varandra i matcher där varje lag har tre spelare på planen – något som garanterar underhållande hockey och mängder av mål.

I år hålls All Star-helgen i San José Sharks hemmaarena SAP Center, något som kan vara till fördel för laget från Pacific division. Inte för att de behöver fler fördelar då Pacific har vunnit turneringen under två av de tre senaste åren och har superstjärnor som Connor McDavid, Elias Pettersson och Brent Burns med för att upprepa sina framgångar från de senaste All Star-tillfällena.

De kommer dessutom vara flankerade av Jonny Gaudreau som smällt in 73 poäng i grundserien så här långt och med den startuppställning är Pacific favoriter till att ta sin tredje All Star-titel.

Atlantic mot titeln?

Tampa Bay har varit hela NHL:s bästa lag under den första halvan av säsongen och vunnit 37 matcher under ordinarie tid – fler än några andra. De är stora favoriter till att vinna Stanley Cup med 3.60 i odds och har tre spelare i storform med i den stundande All Star-turneringen.

Superstjärnorna Nikita Kucherov – som leder poängligan med 78 poäng på 49 matcher – och Steven Stamkos finns med i Atlantic-laget och när de dessutom får sällskap av Torontos John Tavares och Auston Matthews kliver Atlantic in med ett spelarmaterial som kommer vara enormt underhållande att följa.

Ovechkin ser ut att missa matcherna

Metropolitans har åkt på ett tungt avbräck inför den stundande helgen då NHL:s bästa målskytt ser ut att kasta in handduken. Alexander Ovechkin – som leder ligans skytteliga med sju mål (37 gjorda) – har flaggat för att han missar matcherna då han vill vila upp sig till resterande del av säsongen med Washington Capitals.

Ovechkin kommer lysa med sin frånvaro och hans målskytte hade varit en enorm tillgång för Metropolitans, men det är kanske hans erfarenhet som kommer saknas mest då laget innehåller fyra debutanter.

Istället får andra stjärnor som Sidney Crosby, Sebastian Aho och Claude Giroux dra det tunga lasset och göra poängen när Capitals notoriska målskytt vilar upp sig inför säsongsavslutningen.

Kan Central störa de övriga?

Det sista laget i turneringen är gänget från den centrala divisionen av NHL. Där kommer stjärnspelare som Nathan MacKinnon och Patrick Kane från formsvaga lag och frågan är om det kan påverka deras framfart under All Star-helgen?

Både både Chicago och Colorado har hackat formmässigt där det sistnämnda laget har halkat ner på en femteplats i divisionen – något som inte alls rimmar med lagets ambitioner.

Vi får se om Central kan mäta sig med de övriga lagen, men vi kommer garanterat bjudas på underhållning av hög nivå.

KLICKA HÄR