Forsätter Raptors form?

I takt med att slutspelet närmar sig för varje dag som går, får vi ett spännande möte i den östra konferensen. Ledande Toronto Raptors – som är formstarka – ställs mot Boston Celtics och kan ta sin sjätte raka seger i grundserien.

Inför säsongen var den generella bilden att Celtics skulle stå för en fin NBA-säsong, men deras facit på 25 vinster och 18 förluster får sammanfattas som en liten besvikelse så här, 43 matcher in.

Boston – Toronto (17 jan, 02.00)

Raptors har alltså god möjlighet att förlänga sin nuvarande vinststreak på fem matcher, medan Celtics ingångsvärde till matchen är annorlunda. De grönvita har tre raka nederlag i bagaget och kan få en ny, tuff uppgift när Raptors flyger till Boston.

Dessutom åkte lagets stora stjärna, Kyrie Irving, på en ny smäll i förlusten mot Brooklyn Nets och riskerar att missa det stundande toppmötet. Även Marcus Smart kan tvingas slänga in handduken på grund av sjukdom, men där är inget bekräftat ännu.

Det finns en hemmaplansfördel som ger Boston ett bra utgångsläge inför den här matchen, då Celtics vunnit sex raka matcher hemma i TD Garden. Men vi måste samtidigt sätta frågetecken kring både formen och självförtroendet efter de tre raka förlusterna på resande fot.

Tidigare i januari såg vi hur Toronto (8.00 till att vinna NBA) besegrade en annan konkurrent i Milwaukee Bucks och nu kan de öka avståndet till ytterligare en rival i form av en vinst mot Celtics.

Två i rad för Toronto? (18 jan, 01.30)

Ett hektiskt spelschema för Toronto som har skaffat sig ett bra utgångsläge i den östra konferensen. De är favoriter till att toppa den när grundserien avslutas (2.75) och mindre än 24 timmar efter matchen mot Boston väntar nästa motstånd.

De ställs mot Phoenix Suns som parkerar sist i den vänstra konferensen och nu får se fram emot nästa säsong, då slutspelsdrömmarna för i år redan är krossade. Det ger Toronto ett utmärkt läge att skapa ännu större distans ner i tabellen och plocka en till seger.

Golden State – för tuffa för New Orleans  (17 jan 04.30)

De regerande mästarna Golden State har varvat igång efter en trög inledning på säsongen och är nu, på allvar, med i kampen om förstaplatsen i den västra konferensen.

Därför kliver de in som stora favoriter när New Orleans Pelicans står för motståndet och The Warriors går mot sin tredje raka vinst på hemmamark.

Pelicans har visserligen förbättrat sitt bortaspel under de senaste omgångarna och vunnit två av sina tre senaste matcher utanför New Orleans, men de segrarna har kommit mot Cleveland (sämst statistik i ligan) och ett formsvagt LA Clippers.

The Warriors lär göra processen kort med New Orleans och de regerande mästarna är favoriter till att vinna hela NBA även i år, där oddssättningen är 1.62.

Denver mot ett svagt Chichago (18 jan, 03.00)

Denver fortsätter sin fina säsong och har målat upp sig själva som realistiska titelutmanare trots att superstjärnor saknas i laget.

Nu ställs de mot Chicago Bulls som – efter Cleveland – har sämst record i serien och går mot en ny förlust i Pepsi Center.

Nuggets skuggar Golden State i den västra konferensen och lär knipa nya poäng för att stoppa The Warriors från att rycka i tabelltoppen.

Tror man att Denver kan skrälla hela vägen och vinna mästerskapet finns det till oddset 34.00 gånger pengarna.

Lakers är beroende av LeBron (18 jan 03.30)

 Los Angeles Lakers reser till Oklahoma för ett bortamöte, men det ser västkustlaget ut att få göra utan sina stora stjärna och trefaldiga NBA-mästaren LeBron James. Han dras fortfarande med ljumskproblem och bortamötet mot Thunders kommer lite för tätt inpå hans skada.

Och i LeBrons frånvaro har Lakers haft stora problem. De såg länge ut att ha en slutspelsplats i trygga händer, men på grund av stjärnans skada har de själva öppnat upp kampen om slutspel och behöver förbättra sitt resultat om de vill försäkra sig om fortsatt spel när grundserien är slut.

Oklahoma Thunder är en svår uppgift – både med och utan LeBron – för La Lakers och det blåa hemmalaget kan fortsätta sin fina hemmastatistik i form av en ny seger.

Thunder har 14-6 på hemmplan och tror man att de kan utmana hela vägen i slutspelet finns de som mästare till 23.00 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR